Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

Flyer
Zagreb, Hrvatska

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

BIOGRAFIJA

Grupa Flyer je prisutna na sceni mladih bendova od davne, 1996. godine, te sadasnju postavu cini cak osam clanova. To su tri mlade pjevačice - Petra Geber (23) koja cini glavni vokal, te dva prateca vokala - Bianka Zugelj (24) i Lara Antic (21). Djevojke vjerno prate gitarist Ivan Dumalovski (26), basist Ivo Dunat (25), Zeljko Kozar (26) na bubnjevima, Sasa Provokanov (23) na perkusijama, te Mario Kovac (25) na klavijaturama.

Repertoar benda koji uglavnom mozete cuti na svirkama po klubovima i dvoranama, te raznoraznim festivalima, cine obrade stranih hitova, kao i autorske pjesme, ovisno o situaciji. Autorske pjesme imaju bogatu ritam sekciju i melodicnost, te dobro iskoristene vokale, koji su praceni stihovima razlicitih tematika. Koji je njihov stil? Pop, s primjesama drugih stilova glazbe.

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

Grupa Flyer se pojavljuje u vecini zagrebackih klubova (Arion, Saloon, Gap, Dublin Pub, Pauk, Cab, TomTom...), ali i na raznoraznim festivalima. U srpnju 2003. godine snimaju demo album koji im osigurava pobjedu na festivalu demo bandova "IDEMO", u konkurenciji od 50 bandova. Nakon toga odlaze u Zenicu na "Heineken Music Fest" gdje osvajaju 50% nagrada u konkurenciji od preko 100 bandova iz cijele bivse Jugoslavije. Takodjer, nastupaju na festivalu "Rock Otocec" sa svjetski priznatim bandovima poput grupe Stereo MC's. Isto tako, vrijedi spomenuti i "Zagreb Open Air Festival" gdje nastupaju stage-do-stagea s odlicnom Morcheebom. Grupa Flyer nastupala je i u brojnim radio i TV emisijama.

U listopadu 2003. godine, grupa Flyer potpisuje ugovor sa izdavackom kucom Croatia Records. Rezultati visemjesecne suradnje pokazuju se u travnju 2004. godine kada izlazi prvi singl, "Stanica prema suncu", popracen sa video spotom. Pjesma je osvojila vrhove top lista vecine hrvatskih radio i televizijskih stanica. Krajem lipnja 2004. godine zavrseno je studijsko snimanje drugog singla, "Zelim najvise", kao i video spota za istu pjesmu.

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

Uzimajuci u obzir povratne informacije koje dobivam s festivala, od glasova publike, kao i na radio listama, moglo bi se reci da glazba grupe Flyer ima potencijala da pridobije zahtjevno slusateljstvo. Cilj clanova grupe Flyer bilo je izdavanje albuma pod etiketom Croatie Records. I taj cilj se ostvario nakon obrade legendarne pjesme Josipe Lisac - "O jednoj mladosti". Na obostrano zadovoljstvo i suradnju, ta pjesma je bila najemitiranija u svim medijima u Hrvatskoj, tokom 2005. godine.

Na "petak 13." u svibnju iste godine, Flyer izdaje album prvijenac, "Epopeja", na kojemu se nalazi deset autorskih pjesama, te vec spomenuta vokalna suradnja sa velikom pjevacicom - Josipom Lisac. Paralelno uz album, izdaje se i cetvrti single popracen i sa cetvrtim spotom - "Tko si ti", koji osvaja vrhove radijskih top lista.

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

Nastavlja se niz nagrada i Flyer postaje dobitnik velike nacinalne nagrade - "Zlatna Koogla", u kategoriji za najboljeg novog izvodjaca 2004. godine. Velika je to nagrada iz tog razloga sto su slusatelji i publika bili glavni ziri, dok je sama konkurencija bila izuzetno jaka. Grupa Flyer je, takodjer, proglasena za "Nadu godine", po HR TOP 20 sistemu glasovanja, kao i za "Najboljeg novog izvođača", po izboru Otvorenog radija.

Peti po redu single sa albuma "Epopeja" jest balada - "Tragovi u tragu", za koju je snimljen animirani spot koji je poslan na "Animafest" u Zagrebu. Spot je rezirao mladi redatelj - Tino Turk.

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

Modni segment clanova grupe Flyer pokriven je suradnjom sa mladim modnim dizajnericama modne kuce "Friends design", cije originalne i unikatne kreacije na svim vecim nastupima nose pjevacice grupe Flyer. Priznati fotograf Damir Hoyka zasluzan je za vizualni identitet grupe.

Uvijek u zelji da se postigne originalan i moderan zvuk, zapoceta je suradnja sa Samirom Kadribasicem, basistom grupe Jinx, u cijoj se produkciji sprema drugi album koji bi svjetlo dana trebao ugledati najesen, 2006. godine. Prva od mnogih pjesama koje ce se nalaziti na albumu jest bozicni single - "Zauvijek". Uz puno live nastupa, rada na zvuku, slici, modi, fotografiji, designeu - Flyer se nastavlja...

F
L
Y
E
R
Foto: Damir Hoyka
F
L
Y
E
R

Foto: Damir Hoyka
Foto: Damir Hoyka

Kontakti:

Mario Kovac, Flyer
00 385 98 417 807
kmario2000@yahoo.com
www.flyer.com.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -