Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

K O D A G A I N
Knjaževac, Srbija

K o d a g a i n
Knjaževac, Srbija

Grupu Koda formirao je 1985. godine Saša Zorić Čombe - kompozitor i (ponegde) tekstopisac. Grupa Koda je rijetko gdje svirala jer to nije bila muzika kompatibilna vremenu, a ni mestu (Knjaževac, Srbija) u kome je grupa djelovala. Grupu su tada činili - Saša Zorić Čombe; Vladimir Ristić - gitare; Vladislav Dopuđa - bas i dirke; Aneta Milosavljević - synth; Goran Janković - bubanj i Dobrica Dunat - synth i bas.

Aprila 2005. godine, Saša Zorić je ponovo formirao grupu Koda, sada pod imenom Kodagain, i to u novoj postavi. Vreme i prostor se opet nekompatibilni. Pjeva se na engleskom jeziku jer je on, po mišljenju članova benda, za rock muziku prihvatljiviji nego što je to srpski jezik. Kodagain koriste poeziju sa poemhunter web sitea, naročito one pjesme čiji "oblik" sugeriše lijepu melodiju, a sadržaj traženo osjećanje. Takođe, Zorić koristi i tekstove dječjih pjesmica, tekstove njegovog najomiljenijeg pjevača, Dean Martina (tekstove pisane za njegove pjesme), tekstove Elvis Presleya, The Papas & the Mamas, tradicionale...

Možda će vam sve to čudno izgledati kada se čita, ali Kodagain zvuče ubitačno dobro uživo i prava je šteta što na njih u Srbiji (iz Beograda ili Novog Sada, recimo) niko ne obraća pažnju. "Okrenite se malo ka jugoistoku, Beograđani i Novosađani" - poručuju vam iz grupe Kodagain.

Kodagain su:

Vladislav Dopuđa Arči - bas i prateći glas; Ivan Todorović Picko - gitare; Slaviša Jelenković Slave - bubnjevi i prateći glas; Miljan Joksimović Joksa - dirke i Saša Zorić Čombe - glas i muzika.

Vladimir Ristić Pekar - gitara ("My fairy"), originalni Kodagain član, živi i radi u Sloveniji. Inače, uradio dva spota za legendarne The Residents iz San Franciska, USA.

Diskografija:

Commercial (Slušaj najglasnije, 2006)








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -