Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

X CENTAR
Srbija i Crna Gora
BIOGRAFIJA

X - CENTAR: RESTART

Projekat X-CENTAR stvoren je maja 2001. godine saradnjom Stanimira Lukica - Stace (ex SUNSHINE, ex BLOODBATH) i Zorana Kokanovica - Kokana (ex OVERDOSE, programing za muziku filma "Munje") s idejom da se napravi muzika sa HEAVY zvukom, zivim instrumentima i elektronikom.

U prvoj fazi rada nastaje dosta muzickog materijala, sto rezultira odlukom da se osnuje bend. Tokom leta 2001. godine prikljucuje im se bubnjar Vladan Cevetkovic - Cvek (ex VAN GOGH, ex ZABRANJENO PUSENJE, ex BABE) i pevac Mirko Arsenijevic - Roki (ex SWITCH).

Bend tokom zime 2001 - 2002. u svom HOME studiju zavrsava rad na muzici koja je cross-over (heavy metal, hip hop, progressive, techno i elektro pop) sa jakim gitarskim rifovima, dominatnom ritam sekcijom, elektronskim zvukom i tekstovima koji pokrivaju sustinska pitanja zivota (religija, ljubav, politika, buducnost).

Snimanje aktuelnog materijala pocinje u martu 2002. godine u studiju "Kod Bareta". Tada im se prikljucuje basista Milen Zlatanovic - ZMO (NEGATIV). Snimanje traje do jula 2002. godine. U avgustu 2002. godine nastavlja se rad u studiju "FREE ZONE" gde se bendu pridruzuje klavijaturista Dragoljub Markovic - blEQ (ex BLOCK OUT, ex NISTA ALI LOGOPEDI). Do kraja meseca zavrsava se usnimavanje preostalih deonica, basa, gitara, vokala i klavijatura, kada snimci pesama dobijaju konacan oblik sa snaznim identitetom.

Miks albuma nastavlja se u oktobru 2002. godine kada bend, zajedno sa Goranom Milisavljevicem i blEQom, producira i finalizaira album. Tokom decembra radi se mastering u Beogradu sa Ivanom Brusicem, Markom Milivojevicem i blEQom, a dovrsava u Austriji, u "BOOM ROOM STUDIOS", sa Bobanom Milunovicem, renomiranim producentom. Materijal sadrzi deset pesama: Pocetak i kraj, Sunca sin, Kandza, Cagalj, Spreman za let, Kao tu, Trag, Pokret, Stimulans, Nerv.

2003. godine X-CENTAR sa albumom RESTART postaje prvo domace izdanje (Srbije i Crne Gore) muzicke kuce MULTIMEDIA RECORDS koja je licencni predstavnik UNIVERSAL MUSIC-a za Srbiju i Crnu Goru.

Predpromotivne nastupe X-CENTAR zapocinje koncertom u Kragujevcu, zatim nastupa na novosadskom EXIT festivalu, gostuje grupi VAN GOGH na stadionu Tasmajdan, na SOULFLY JAM koncertu u SKC, a zavrsava primanjem nagrade za "Rok otkrice godine" u organizaciji kragujevackog Kanala 9.

Krajem novembra 2003. godine, u reľiji Andrije Dabica, snimnjen je spot za pesmu CAGALJ koja vrlo brzo dospeva na sam vrh top lista domace muzike. Tokom februara 2004. godine X-CENTAR sa MARCELOM (predvodnikom nove rep scene SCG, poznatog sa pesmom SRBIJA KUCA NA PROMAJI) snimaju pesmu koja ce biti pracena muzickim spotom (od 10.03.2004) za pozorisnu predstavu "GOLA VERA" koja je zbog svoje sokantnosti izazvala veliki publicitet u javnosti. Krajem maja 2004. godine X-CENTAR je izbacio novi muzicki spot za pesmu SPREMAN ZA LET koja se veoma brzo nasla na prvom mestu svih top lista rok muzike u SCG i tu poziciju je dugo drzala.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -