Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Rock biografije
KAITNER Z. DOKA
Biografija
Kaitner Z. Doka

Kaitner Z. Doka rodjen je 1963. godine u Dubrovniku. Svoju muzicku karijeru zapoceo je u bandu "Crna udovica" za koji je napisao vecinu pjesama. Objavili su album "Sudbina" i singlove "Povedi Me" i "Pogodili su te". S tim bandom je mnogo svirao po bivsoj drzavi Jugoslaviji. Nakon banda "Crna udovica", zajedno s Goranom Karanom osnivao band "Big Blue" za koji je takodjer napisao vecinu pjesama, te osvojio nagradu za rock hit godine s pjesmom "Priznaj mi", te nagradu za najbolju produkciju s pjesmom "Dobri duh". S bandom "Big Blue" objavio je album "Na putu za rajski grad", te singlove "Samo me cvrsto stisni za ruku", "Kisa" i "Dobri duh". Taj isti album objavljen je i vani, na engleskom jeziku, pod imenom "Road To Promised Land" i predstavljen je s 3 singla na 2 festivala Midem u Cannesu pod etiketama Pg Records i Long Island Records. Album je dobio izvrsne kritike u Hrvatskoj i na zapadnom trzistu, a u japanskom magazinu "Burn" proglasen je remek djelom. U to vrijeme je svirao najvecu turneju Tony Cetinskog - "Ljubav i bol" i paralelno turneju banda "Big Blue" - "Na putu za rajski grad".

Nakon odlaska Gorana Karana putem solo karijere, 1997. godine, odlucuje muzicku karijeru nastavit na zapadu, pa se seli u Bec (Austrija) i za svoje sljedece projekte potpisuje ugovor s BMG-om . Na svom novom albumu, "Just Kiddin'", suradjivao je s mnogim svjetski poznatim glazbenicima i snimao ga je u Evropi i u Americi. Pored Doke (gitara, mandolina, bas i klavijature) svirali su i gitaristi Chet Atkins, Frank Gambale, Dan Huff, Brent Rowan i Jimmy Day; basisti - Jimmy Earl, Malcolm Foster, Lino Devic, Kokan i Chucki Booker; bubnjari - Mark Schulman, Goran Markic; perkusionista - Louis Jardim; klavijaturisti - Ian Pulsford, Sir Jam, Berislav Arlavi i Remo Cartagine; i pijanista - Giles Reeves. Album je objavljen 2004. godine za "Artefix Entertainment", a u Hrvatskoj za izdavacku kucu "Scardona".

Od 2004. godine je gitarist "Ian Paice Banda", te je osnovao svoj trio - "Kaitner Z Doka Group", zajedno s basistom i drugim bubnjarem "Ian Paice Banda". Uglavnom, svira vani iako je 2004. godine svirao s Ian Paceom u Zagrebu i sa svojim bandom u Dubrovniku. Radio je dosta muzike za filmove poput: "Mercy of the Sea", s Martin Sheenom i Renee Estevez u glavnim ulogama, te za njemacki film "Verdamte Helden", kao i za mnoge dokumentarne filmove. S grupom "Mothers Finest" snimio je single "He s The Only One", 2003. godine.

Trenutno (kraj 2005. godine) je na turneji sa svojim triom i s poznatim austrijskim duom "Waterloo and Robinson", te radi i na svom novom albumu. Doka je ovih dana dobio poziv da bude clan banda pobjednice Starmaniae - takmicenja odrzanog u Austriji, a njeno ime je Verena. To je jedna sjajna mlada pjevacica i trenutno vrlo popularna u Austriji. Vec u sijecnju 2006. godine, cijela ekipa ulazi u studio radi snimanja promo CD-a za promociju koncerata u 2006. godini. Za sljedecu (2006.) godinu, Doka i dalje planira svirati s "Ian Paice Bandom", kao i sa "Don Airey Bandom" (u koji je pozvan za nastupe na nekoliko koncerata) i naravno, sa svojim bandom. Moguca je i nova suradnja s Goranom Karanom na pjesmama za zapadno trziste. Isto tako, planira svirati u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ozbiljni promotori neka mu se jave na dole date kontakte radi detaljnog dogovora.

Kontakti:

kaitner_z_doka_group@yahoo.co.uk
www.kaitner-z-doka.net
00 385 91 7344 186 / 00 43 1 9137 301 / 00 43 66 4591 6581
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -