Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SVADBAS
Biografija

Svadbas
Biografija

Prva faza rada.
Grupa Svadbas osnovana je 1994. godine, iako njezina kreativna osovina, Pavle Miholjevic i Jura Ferina, zajedno djeluju jos od kraja osamdesetih. Svadbas su od samog pocetka uz svoju primarnu pop djelatnost, veliku paznju poklanjali kazalisnoj i filmskoj muzici. Puno prije izlaska prvog albuma, na sebe su skrenuli paznju muzikom za predstavu "Groznica" u zagrebackom &TD-u. Paralelno s izlaskom prvog studijskog albuma, potpisali su i svoj prvi filmski soundtrack za "Pusku za uspavljivanje" Hrvoja Hribara.

Prvi, istoimeni album grupe najavio je single "Ne znam" koji je u proljece 1998. godine uvrsten na kompilaciju "Freshmaker 3", americke diskografske kuce Zark Records kao jedina pjesma koja nije otpjevana na engleskom. Izdanje je popraceno i koncertnim predstavljanjem u Amsterdamu, u klubu Melkweg. Album je objavljen za izdavacku kucu Texas / Dallas Records. Razdoblje izmedju prvog i drugog albuma grupa je ispunila radom u kazalistu ("Ospice", "Bakino srce", "Kultura u predgradju"...).

"Jug" - kultni album hrvatske pop rock scene.
Tijekom 1999. godine clanovi grupe Svadbas kompletiraju materijal za drugi album, da bi 2000. godine potpisali ugovor s novim izdavacem (DanMrak) i u lipnju objavili "Jug". Kritika je "Jug" obasula komplimentima, govoreci o rijetko kvalitetnom izdanju domace (hrvatske) pop muzike. Paralelno s koncertnom promocijom "Juga", skladaju muziku za film Dalibora Matanica "Blagajnica hoce ici na more" uz koji izlazi i single "Moja draga", obrada starog slagera u suradnji sa Dragom Diklicem.

Priznanja struke i publike, filmovi, produkcija.
Nakon toga grupa je objavila soundtrack iz filma Lukasa Nole "Sami" ("Sami", Alka Records 2001), i album "f.m.d. sessions" (Menart, 2002.), soundtrack iz filma Dalibora Matanica "Fine mrtve djevojke", nagradjen Porinom u kategoriji najboljeg albuma kazalisne ili filmske glazbe. Slijede daljnje suradnje sa Daliborom Matanicem na kratkometraznom igranom filmu "Susa" i cjelovecernjem igranom filmu "100 minuta Slave" (2004), uz koji je izdan i single "Jesenje lisce" (objavljen na kompilaciji Zlatna Koogla 2005 - DOPing izdanje").

Osim navedenim diskografskim radom Jura Ferina i Pavle Miholjevic znani su i cijenjeni kao vrsni glazbeni producenti sto potvrdjuje i nagrada Zlatna Koogla 2004 koju su dobili za rad na albumu "Drvece i rijeke" grupe Pips Chips & Videoclips koji su dovrsavali i miksali zajedno s glasovitim svjetskim producentom Daveom Fridmannom u SAD. Uz spomenuti album Pipsa i vlastite albume producirali su albume grupe pop rock grupe Djeca, debi album electro pop dua Lollobrigida, "Cartoon Explosion".
Uz to, skladali su glazbu za eksperimentalni film Lukasa Nole "Kradja" (2004) i kratki film Snjezane Tribuson "Pod vedrim nebom"(2005.).

Svadbas 2005. i "La La".
Svadbas su 2005. godine potpisali ugovor sa diskografskom kucom Dop Records, koji ce pak u distribuciji i suizdavastvu Menarta tokom jeseni 2005. godine objaviti novi album grupe na domacem (hrvatskom) trzistu. Album se zove "La La", a prvi single skinut s njega je pjesma "Treblebass" (radi se o sloľenici koja kombinira rijeci kojima se oznacavaju dva osnovna efekta kod vecine instrumenata na struju, te glazbenih pojacala i uredjaja za reprodukciju glazbe). Video spot za navedeni single realiziran je u reziji cijenjenog redatelja i njihovog stalnog suradnika, Dalibora Matanica. Koncertnu promociju grupe odradjivat ce A1 Booking Agency. Pjesma "Treblebass" postala je hitom mjeseca Otvorenog radija jer se na prvom mjestu domace (hrvatske) top liste zadrzala nekoliko tjedana, a istovjetan je uspjeh ponovila i na mnogobrojnim radio stanicama diljem Hrvatske.

Clanovi grupe Svadbas su:

Pavle Miholjevic - gitara, bas
Jura Ferina - klavijature
Ljubica Gurdulic - vokal
Bojan Gacina - bubanj
Anamarija Ocvirk - udaraljke i prateci vokal

Albumi:

"Svadbas" (Dallas Records, 1997)
"Jug" (DanMrak, 2000)
"Sami", glazba iz filma "Sami" (Alka Records, 2002)
"f.m.d. sessions", glazba iz filma "Fine mrtve djevojke" (Menart, 2002)

Singlovi / spotovi:

Ne znam (1997)
Ospice (1998)
Amerika (2000)
Moja draga (2000)
Nitko nije siguran (2001)
Prekrasan dan (2002)
Treblebass (2005)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vise informacija potrazite na:
www.dopprodukcija.hr
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Menart d.o.o. - 8. Ravnice 4a - 10000 Zagreb - Croatia
Tel. +385 1 / 2323 515, 2316 243, 23 33 406, Fax. +385 1/23 33 394
e-mail: info@menart.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -