Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Igor Starović
Pop pjevač
Beograd;SCG

Igor Starović je pop pjevač iz Beograda, SCG.  Deset godina je proveo u grupi "Divlji kesten", kao njen pjevač, kompozitor i aranžer.  Snimili su 5 albuma iza kojih su ostali hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Gori, gori", "Ni sunca ni kiše" "Nataša" i još mnogi drugi.

Nakon raspada grupe "Divlji kesten", 2002. godine, Igor započinje solističku karijeru. Nju je najavila pjesma "Hajde na sto". To je jedna od devet pjesama na albumu "Ujed ljubavi" koji je izišao u izdanju "RTV BK Telecoma".  Osim Igora, autori pjesama su D. Brajović,  Leontina i Kiki Lesandrić iz "Pilota".  O samim pjesmama, Igor kaže da ih je pola s etno zvukom, a druga polovina je za onih koji su njegovu dušu!

Promociju svog prvog samostalnog, a ukupno do sada 6. albuma, najviši pjevač SCG estrade imao je u proljeće 2004. godine u beogradskom klubu "Piano bar".  Atmosfera je bila prava slavljenička uz puno gostiju.  Igor je tom prilikom otpjevao sve pjesme sa albuma.  Nakon promocije u Beogradu uslijedile su isto tako uspješne promocije u Podgorici, Skoplju, Banjoj Luci...  Igor u svaku svoju pjesmu unese dušu i jedinstvenom interpretacijom da joj poseban feeling.   Atraktivan je spot za pjesmu "Hajde na sto" (u režiji Dušana Ivanovića) u kojem se pojavljuje čak 47 djevojaka.


Igorove velike ljubavi osim muzike su arheologija (što bi, kako kaže, da nije muzičar bilo njegovo zanimanje) i košarka (kojom se bavi rekreativno, a u kojoj bi isto tako bio uspješan da se njome nastavio profesionalno baviti - bio je nekada, naime, kadetski reprezentativac Srbije).  Igor Starović je nedavno postao muzički urednik na BK televiziji.


Autor:

Maja Ivanović
maya@bih.net.ba
Bihać, Bosna i Hercegovina








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -