Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DISCIPLINA KICME: OVE RUKE NISU MALE...2

Drugo iz serije regularnih CD reizdanja starih ploca grupe Disciplina kicme, OVE RUKE NISU MALE, donosi digitalno-remasterovan zapis njihove trece ploce 'Svi za mnom' (Helidon, 1986) na kojoj su uz bucni bas, vokal (Koja) + bubanj (dva bubnjara - Kele, Zika) u zvuk grupe ravnopravno utkani i duvacki instrumenti (dve trube: Zerkman, Dedza), kao i horsko pevanje clanova grupe, uz gostujuce zenske vokale (Boye). Kao verovatno najpoznatiji hit sa ploce je obrada pesme YU Grupe 'Cudna suma', sa legendarnim intro-usklikom "Najbolja jugoslovenska grupa svih vremena...Disciplina kicme!", dok su "Zasto?, "Ne, ne, ne...", kao i naslovna, 'Svi za mnom', vise nego ikad do tada jasno pokazale upliv funk-groove-a u '/ne/popularnu buntovnu muziku' Discipline kicme, sto je sve dodatno ojacalo poziciju grupe u tadasnjem sarenolikom jugoslovenskom rock prostoru.

Bonus dodatak ovog reizdanja je skoro-pronadjen-i-kompletiran snimak '/Ne/realizovane filmske muzike', komponovane za film Zelimira Zilnika 'Lepe zene prolaze kroz grad' iz 1985. godine, instrumentalnog, na momente eksperimentalnog oblika zvuka grupe, snimane pre i posle 'Svi za mnom', u istom studiju ( 'Druga maca', Enca Lesica, BG). Osim clanova grupe, u snimanju su ucestvovali Djuka - bubanj, Goc i Borovnica - viola, koji su gostovali i na kasnijim plocama Discipline kicme. Posle nesporazuma izmedju rezisera filma, koji je bio nezadovoljan komponovanom muzikom i kompozitora Koje, ova muzika nikad nije usla u film, osim ranije snimljene Teme I (Studio 6 Radio Beograda, za izdanje skinute sa filmske trake), ustvari, pocetne verzije 'Ne, ne, ne...', kasnije objavljene na 'Svi za mnom'. 

Ostali bonus dodaci su jos i celokupna verzija 'Humoreske' A. Dvorzaka u Kojinom aranzmanu, iz 1978. godine, a ciji deo se nalazi na ploci 'Svi za mnom' na kraju pesme 'Zasto?', kao i raritetni snimak 'Ne, ne, ne...instrumental uzivo' izvedenog na Akademiji, kao propratni muzicki deo happeninga krunisanja Zelenog Zuba (koje je obavio poznati beogradski avangardni multimedijalni umetnik i slikar Kosta Bunusevac), sto je sve bilo deo beogradskog priloga za potrebe mesecne rock emisije u proizvodnji TV Zagreb. To je ujedno i jedini zabelezeni zivi snimak nastupa postave koja je snimila plocu 'Svi za mnom'.

Javlja: Tom Tom Music, Beograd, SCG.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -