Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Promo Multimedijalni CD - TZ Muzicka scena 2005.
Tuzla, 10.01.2005. godine

Inicijativni odbor u sastavu:

- Dragutin Matosevic (urednik web stranice Barikada i radijski urednik / voditelj emisije Jeans generacija - Radio Tuzla),
- Tomica Racic (rock novinar i radijski urednik / voditelj emisija Rock Files i Metal Mind - Radio Soli),
- Anes Husanovic (muzicar i predsjednik UG Tuzla Live, Tuzla) i
- Goran Campara (muzicar i predstavnik muzicke scene grada Tuzla),

odrzao je 10.01.2005. godine sastanak sa jednom tackom dnevnog reda:

1. Organizacija izdavanje Multimedijalnog Promo CD-a pod punim nazivom: Multimedijalni Promo CD - TZ Muzicka scena 2005.

Vec odavno se pokazala potreba da tuzlanska muzicka scena objedini informacije o bendovima koji egzistiraju u ovom gradu i da sa zdruzenim snagama istupi naspram medija informisanja (novine, magazini, radio, TV...), kao i naspram muzickih klubova (koji organizuju koncerte, kako unutar BiH, tako i onih iz inostranstva), elektronskih medija (muzicke web stranice, web zinei i slicno), raznih izdavackih kuca... Jedan medij, poput predlozenog Multimedijalnog CD-a nudi mnoge dobre sanse bendovima ovog grada da se predstave i da u odgovoru naprijed pobrojanih medija nadju poticajne elemente za svoj dalji proboj na muzickom planu.

Zamisljeno je da se svaki bend, koji iskaze interesa da se ukljuci u ovu akciju, predstavi biografijom, sa do 3 fotografije (formata ne veceg od 600 x 480 pixela), sa do tri kompozicije (bile one vlastite ili obrade, bile one uradjene u profesionalnom studiju ili su tek demo / live snimke... Naravno, za ocekivati je da ce se svaki bend predstaviti svojim najboljim reprezentativnim materijalom), a svako od predstavljanja bilo bi kompletirano kontakt informacijama o svakom od predstavljenih bendova (kucne adrese, e-mail adrese, telefoni, adrese web stranica...). Specijalni dodatak ovog CD-a bit ce posvecen reklamiranju donatora / sponzora, kao i onih koji se ukljuce u medijsku promociju njegovog stvaranja. U posebnom dodatku predstavit ce se grupe koje nisu iz Tuzle, ali se u svom radu oslanjaju na nas grad (za sada je rijec o grupama Voodoo Cadillac iz Brckog i Predgrupa iz Gracanice).

Ukoliko moze pomoci, predlozen je slijedeci "urnek" po kome bi se bendovi trebali predstaviti:

- detaljna muzicka biografija benda (njegovo jucer, danas i sutra)
- opis muzickog pravca koji bend upražnjava i popis uzora sa svjetske muzicke scene
- spisak svih clanova benda (sa odrednicom ko šta u bendu svira, ko komponuje, ko piše tekstove, ko...)
- detaljna diskografija benda
- popis najvažnijih dosadašnjih nastupa (gdje, kada i sa kim)
- kreci citati do sada objavljenih pozitivnih recenzija u / na raznim medijima
- logotip i dvije do tri digitalne fotografije clanova benda
- do (najviše) tri pjesme benda u mp3 formatu
- kontakt informacije sa bendom (telefon, adresa, e-mail, web site)

Inicijativni odbor predlaze zainteresovanim bendovima da ne gube vrijeme i da sto prije skupe potrebne podatke koji trebaju biti spremljeni na CD koji bi se predao jednom od clanova Inicijalnog odbora (a njihove kontakt informacije date su na kraju ove poruke), kao i CD Shopu - "Sejo i Vili" u Tuzli. Bendovima koji nemaju zadovoljavajuci snimak, po prijedlogu Anesa Husanovica, organizovalo bi se snimanje do dviju pjesama uzivo. Vise detalja o toj ideji dat ce vam Anes Husanovic.

Finalni proizvod, Multimedijalni Promo CD - TZ Muzicka scena 2005., radio bi se u formi automated run CD-a, a sadrzaj bi bio predstavljen u vidu web stranice (koju bi uradio neko od clanova tuzlanske muzicke scene - vican tom poslu). Do informacija o bendovima dolazilo bi se sistemom linkova. Inicijativni odbor ce skupiti pristigle informacije (CD-e) i pripremiti ih za kompilaciju na jedinstveni CD zadrzavajuci si pravo da koriguje biografski materijal u slucaju da on bude prevelikog ili nevaznog sadrzaja. Inicijalni tiraz ovog CD-a je 300 komada. Financirao bi se putem donatora / sponzora, a moguce je organizovati i koncert nekoliko bendova iz naseg grada, a prihod od placenih ulaznica bi se ulozio u finalizaciju CD-a. CD-i bi se slali gore pomenutim medijima i to besplatno. Svaki od predstavljenih bendova dobio bi odredjeni broj primjeraka CD-a za svoje potrebe, a Inicijativni odbor ocekuje da bendovi imaju interesa samostalno kopirati taj CD i dostavljati ga na razne adrese koje oni smatraju bitnima za vlastitu promociju, a time i promociju cjelokupne tuzlanske muzicke scene.

Sama ova akcija bit ce ovih dana, pa do njenog kraja (za sto je predlozeno narednih 30 dana), najavljivana putem svih medija u gradu. Biti ce ukljucene radio stanice i TV kuce u gradu, kao i razni elektronski mediji. Informacija ce, takodjer, biti proslijedjena i ponudjena za objavu svim vaznijim novinama / magazinima u BiH. Govornici na ovu temu ce insistirati u medijima da se obavezno navedu imena bendova koji su se ukljucili u ovu akciju, stoga se predlaze bendovima da ne propuste ovu jedinstvenu priliku.

Zajedno smo jaci i samo tako mozemo uspjeti.

Sa postovanjem, clanovi Inicijativnog odbora:

- Dragutin Matosevic - mobitel: 061 103 341, e-mail: matosevi@bih.net.ba , web: www.old.barikada.com
- Tomica Racic - telefon: 276 514, e-mail: solimozak@hotmail.com
- Anes Husanovic - mobitel: 061 164 312, e-mail: 
tuzlalive@bih.net.ba , web: www.tuzlalive.tk
- Goran Campara - mobitel: 061 661 116, e-mail: gorannorules@yahoo.com , www.norules-band.tk








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -