Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

RATOMIR KLIŠKIĆ
Promocija albuma "Non Ti Scordar Di Me"
Foyer / HNK Zagreb - 11.02.2005. godine - 12:00 sati

Ratomir Kliškić, bariton, promovirati ce 11. veljace 2005. godine u foyeru HNK u Zagrebu u 12:00 sati, svoj prvi album "Non Ti Scordar Di Me". Najizvodjenije i najpoznatije napolitanske pjesme, cetrnaest bisera kojih se i tenori plaše, na albumu su predvodjene velikim hitovima: "O Sole Mio", "Santa Lucia", "Parlami d'amore Mariu", "Mamma", "Core Ingrato", "Non Ti Scordar Di Me"... Zanimljivo je da je je ovaj repertoar uobicajen za tenore, a po prvi put ga izvodi bariton! Neke ce pjesme ce na promociji Ratomir Kliškić izvesti uz pratnju klavira, a ocekuje se i projekcija vidematerijala, te premijera videospota "O Sole Mio".

ŠTO KAŽE KRITIKA:

"... taj repertoar podsjetiti ce na specificnost zvuka komornog muziciranja, koji ne teži da se u zvukovnom izrazu približi blještavom, pompoznom zvuku simfonijskih orkestara koji prate tri tenora." (dr.sc. Dalibor Paulik)

"Taj repertoar ima specificne zahtjeve i krije u sebi drukcije zamke. Samo ih istinske umjetnicke osobnosti istancanog senzibilteta prevladavaju i iz svake popijevke stvaraju malo umjetnicko djelo. A i to uglavnom cine tenori, mnogo rjede baritoni. Jedan od tih rijetkih baritona je majstor belkanta Kliškić." (Marija Barbijeri)

RATOMIR KLIŠKIĆ -  bariton
"Non Ti Scordar Di Me" (Ne zaboravi Me)
Dancing Bear, Zagreb, Hrvatska 

1. RIMPIANTO
2. TORNA A SURRIENTO
3. MUSICA PROIBITA
4. NON TI SCORDAR DI ME
5. MARIA, MARI!
6. MATTINATA
7. CORE N' GRATO

8.  MARECHIARE
9.  PARLAMI D'AMORE MARIU
10. SANTA LUCIA
11. MAMMA
12. SANTA LUCIA LUNTANA
13. LA STRADA NEL BOSCO
14. O SOLE MIO

Dancing Bear s ponosom najavljuje izdanje Ratomira Kliškića "Non Ti Scordar Di Me" (Ne zaboravi Me). Radi se o najljepšim talijanskim kanconama, koje je izabrao sam Ratomir Kliškić. Najizvođenije i najpoznatije napolitanske pjesme, četrnaest bisera kojih se i tenori plaše, na albumu su predvođene velikim hitovima "O Sole Mio", "Santa Lucia", "Parlami d'amore Mariu", "Mamma", "Core Ingrato", "Non Ti Scordar Di Me"... Zanimljivo je da je je ovaj repertoar uobičajen za tenore, a  po prvi put ga izvodi bariton!
Album "Non Ti Scordar Di Me" je snimljen u splitskom srudiju "111», a Ratomir Kliškić pjeva uz glazbenu pratnju kvarteta "Music Forever". Aranžmane skladbi potpisuje Josip Gerbus.
 
Životopis Rate Kliškića u potpunosti odgovara putu razvitka i sazrijevanja najuglednijih opernih solista kroz glazbenu prošlost. Glazbom se počeo baviti u djetinjstvu. Glazba je uvijek bila prisutna u njegovoj obitelji i to je svojevrsno nasljeđe iz bogate obiteljske tradcije. Ranu glazbenu naobrazbu, ali i prve uspjehe stjecao je kao pripadnik darovite klape "Kanturi" koju je predvodio Ljubo Stipišić. Tada se postupno počeo izdvajati kao solista. Uspjesi su ga vodili u pravcu osvajanja lirskog teatra, zašto je morao uložiti dosta truda. U glazbi je zahvaljujući iznimnoj marljivosti i upornosti stekao onoliko znanja koliko mu je potrebno da preraste u glavnog junaka u nizu najznačajnijih opernih naslova standardne operne literature. Uvijek i iznad svega, njega je privlačio lik heroja Zrinjskog kroz kojega iznova progovara iskonskim rodoljubljem pomiješanim s najsuptilnijim vokalno scenskim izričajnim nijansama koje njegovu umjetnost čine prirodnom, bliskom i privlačnom. Kroz Zrinjskog se očituje Kliškićev životni i umjetnički kredo, nezaobilazna snaga i dubinska uvjerljivost.

Boba Kovac
A&R / Promotion Manager

DANCING BEAR - Warner Music Licensee Croatia
tel: 01 / 23 01 309 / fax: 01/ 23 21 062
e-mail: boba.kovac@dancingbear.hr

 








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -