Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Ljubo Stipišić
Antologija - Dalmatino povišću pritrujena

Od ovoga tjedna u prodaji se nalazi drugo izdanje na Dallasovoj podetiketi Lumbrella, album 'Antologija – Dalmatino povišću pritrujena', kolekcija renomiranog autora tradicionalnog klapskog izričaja, Ljube Stipišića Delmate, ujedno i pasioniranog sakupljača starih klapskih napjeva.

Tijekom gotovo 50 godina dugog stvaralačkog vijeka Ljubo Stipišić zabilježio je nebrojeno mnogo dalmatinskih narodnih napjeva i svojim ih osebujnim autorskim pečatom obogatio i sačuvao od zaborava za buduće generacije. Na ovoj antologijskoj kolekciji zastupljene su čak 21 pjesme među kojima je i neslužbena 'dalmatinska himna', svima znana 'Dalmatino povišću pritrujena', u dvije izvedbe od kojih je jedna pobjednička izvedba Gradskog zbora Brodosplit sa svjetskog festivala Chorolympiade održanog u Linzu, Austrija. Među ostalima tu su i skladbe 'Gremo mi puntari', uglazbljeni stihovi Tina Ujevića, nepokolebljiva 'Testamentum', ljubavna 'Iman dragog', te svojevrstan Stipišićev epitaf, 'Ako vas svit dico moja', kao i mnoge druge... Uz izvedbe klapa koje je i sam vodio Oktet DC i Vokalisti Salone, 'Antologiju' su svojim pjevanjem izvrsno upotpunile izvedbe klape Cesarice, Nostalgija, te klapa Luka, peterostruki pobjednik Festivala klapa Omiš.

Ova jedinstvena kolekcija zasigurno će naći svoje poklonike među ljubiteljima klapskog zvuka, ali i pronaći put do nekih sasvim novih zaljubljenika u dalmatinsku klapsku pjesmu.

Iz tekstova otisnutih uz ovo CD izdanje...

'...Prije će biti da je Ljubo Stipišićnastojao graditi svjetove. Prvo vanjske, a zatim i unutrašnje. To je logičan redoslijed. Gradio je imaginarij Dalmacije, kao da zida dolac u koji će navući zemlju, godinama tražio kamen koji će dobro naleći na drugi kamen, te je tako što od tuđeg, što od svoga vlastitog jezičkog materijala iznova kreirao cijelu jednu pokrajinu...' - Miljenko Jergović, književnik.

'...Osobnost Ljube Stipišića sadržana je u mnogo riječi: skladatelj, pjesnik, melograf, sakupljač narodnog blaga širokog spektra, slikar, dirigent, voditelj klapa, organizator, obrađivač, producent..., i tko zna da li baš tim redom...' Bojan Pogrmilović.

'... a prvi diskografski projekt na kojemu su predstavljene njegove ključne kompozicije, postaje svojim objavljivanjem prvi korak kojim svoj ulazak u svijet dalmatinske a capella pjesme treba započeti svaki zainteresirani slušatelj i koji treba postati obavezni sastojak svake iole pristojne diskografske zbirke...' Mladen Vukšić, glazbeni kritičar.

'...Pred nama je dio, zapravo mali isječak, iz bogata i vrlo raznolika umjetničkog (i znanstvenog) opusa jedne zanimljive i kompleksne ličnosti sa životnim stažom nešto većim od 50 godina... ...Obdaren tolikim darovima u ovoj nas zbirci dariva plodovima svog uma i srca...' Dr. Petar Zdravko Blajić, glazbeni pisac.

DALLAS RECORDS
VRTLARSKA 3b, 10000 ZAGREB
tel: *385 / (0) 1 3769-162, 3769-163, 3768-420
fax: *385/(0) 1 3769-207
e-mail: dallas@dallas.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -