Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MUSIC FEST 2005
Press Bilten No 1
Prilog: Josip Dujmovic, Zenica, BiH

PRESS BILTEN No 1

Nakon cetiri godine organizacije muzickog demo festivala "Music Fest" i isto toliko godina (bezuspješnih) obracanja raznih institucija i organizacija za pomoc u oživljavanju i afirmaciji domaceg urbanog muzickog izražaja. Organizatori Festivala (Alter art iz Travnika i Bonus film iz Zenice) bili su na pragu odluke da ne organiziraju “Music Fest 2005”, odnosno, da cekaju neka bolja vremena za njegov nastavak.

U meduvremenu, pokrenuta je i kampanja za novi demo festival "Moja BiH", sa istim ciljevima (ili željama), ali i sa desetak i više puta vecim budžetom, te izrazito atraktivnim nagradama za ucesnike. To je samo još više uticalo na procjenu da "Music Fest" nece imati puno šanse za uspješnu realizaciju.

Mnogi su procijenili da je EUFOR, kao producent festivala "Moja BiH", mnogo bolje i svrsishodnije mogao pomoci mladim muzicarima ove zemlje tako da je pomagao vec postojece festivale u BiH. Bar one koji su profilirani i dokazani kao programi "afirmacije mladih, njihove reintegracije i medjusobne saradnje", dakle, festivalima sa jednakim ciljevima. Vjerovali smo i ocekivali, bar, da ce novi festival postici vece rezultate. Sad u to baš i nismo sasvim sigurni.

Zbog toga smo odlucili, ipak - "Music Fest 2005" ce se održati. Makar i u skromnijoj izvedbi. Ne moraju nam drugi pomoci. Oslonit cemo se na vlastito znanje i mogucnosti, na svoj entuzijazam i našu želju da mladi dobiju pravu priliku. Jer, mi živimo ovdje.

Dakle, "Music Fest Live 2005" ce se održati od 27. juna 2005. do 02. jula 2005. godine, u Travniku i, evo, pozivamo demo grupe iz cijele BiH da se prijave. Ne možemo im obecati ništa više nego svih ovih godina: da ce imati najbolje uslove za nastup, da ce biti tretirani kao perspektivni kreativci, da ce predstaviti svoje umijece u 30-minutnom nastupu, da ce svaki ucesnik dobiti snimak svog nastupa i da ce pobjednik dobiti skromnu nagradu. Sve ostalo se vec petu godinu podrazumijeva: nova prijateljstva, ugodna druženja i prava koncertna atmosfera. Kako se uvijek i dogada u Travniku i na "Music Fest Live"-u.


K O N K U R S

za sudjelovanje na 5. demo festivalu
MUSIC FEST LIVE 2005.
od 27. juna do 02. jula 2005. u Travniku

1.
Pravo sudjelovanja na konkursu imaju autori i izvođači iz BiH, svih urbanih muzičkih ľanrova, koji do sada nisu objavili samostalni album u nekoj od zvaničnih izdavačkih kuća.

2.
Kandidati su obavezni organizatoru dostaviti: minimalno tri autorske kompozicije, snimljene na CD-u ili audio kaseti i kratku biografiju sa fotografijom.

3.
Svi sudionici festivala za nastup imaju na raspolaganju 30 minuta, tokom kojih moraju izvesti isključivo vlastite kompozicije ili autorske obrade. Organizator će snositi troąkove puta svim učesnicima i osigurati im smjeątaj nakon nastupa.

4.
Svi sudionici festivala će dobiti audio snimak cijelog svog nastupa, a finalisti snimak cijelog finalnog koncerta. Nagrada za pobjednika festivala naknadno će biti objavljena.

5.
Konkurs je otvoren do 20.06.2005. godine.

6.
Prijave sa svim prilozima dostaviti na adresu: Bonus film, 72000 Zenica, Kučukovići 1, BiH








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -