Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SUZANA HORVAT
"Na kraju dana"
Aquarius Records, Zagreb, Hrvatska

!!! NOVI ALBUM !!!
Suzana Horvat
"Na kraju dana"
(10.05.2005. Aquarius Records)

Suzana Horvat mlada je kantautorica koja stvara prepoznatljive tonove – sjetne, iskonske i protkane ljubavlju. Upravo zato joj senzibilitetom najviše odgovarao jazz izricaj u kojem se i okušala na svom prvom albumu "Na kraju dana".

Iako dosada niste culi za Suzanu Horvat, preporucamo Vam da zapamtite to ime. Ona je dvadesetosmogodišnjakinja s velikim autorskim potencijalom i ekspresivnim vokalom. Glazbeni uzori su joj Diana Krall, Nancy Wilson, Norah Jones, te Josipa Lisac i Tamara Obrovac, sve jake ženske licnosti koje su svojim upecatljivim izvedbama postale glazbene ikone. Suzana je odlucila slijediti njihov primjer!

Vec kao mala Suzana je krenula u Muzicku školu . Svoj prvi zapažen glazbeni rad Suzana potpisuje kao dvanestogodišnjakinja. Tada je profesor iz Muzicke škole prijavio njenu glazbu (na tekst pjesme "Zeko u kavani") na djecji Zagrebfest. Pjesma nije pobijedila, ali je Suzana postala bogatija za jedno vrijedno iskustvo.

Koristeci se svojim životnim motom - od svega što život donosi treba izvuci najviše što se može - Suzana je nakon diplome na Glazbenoj akademiji odlucila uzeti sudbinu u svoje ruke. Srecom, naišla je na još dvoje glazbenih istomišljenika (Fadil Abdulov-Fafa & Miljenko Dimitrijevic) koji ce joj pomoci da realizira svoj glazbeni debut.

"Na kraju dana" je album nastao iz ljubavi troje entuzijasta i sniman je u kucnom studiju Night Tram. "Prvi put sam u studio Night Tram došla prije više od godinu dana," pojašnjava Suzana. "Došla sam do Fafe i Miljenka... i otpjevala par svojih pjesama, koje su im se svidjele. I to je bilo to... Tu pocinje naša suradnja."

O samom procesu nastanka albuma Suzana progovara: "Pjesme sam napisala u rasponu od godinu dana, a snimanje je trajalo godinu i 3 mjeseca jer smo snimali samo subotom, u slobodno vrijeme..."

Troje suradnika sami su iznijeli gotovo cjelokupan teret nastanka albuma. Suzana, koja je napisala tekstove i glazbu, ujedno je sve otpjevala i odsvirala akusticni klavir; Fafa je odsvirao solo gitare, vecinu bubnjeva i neke bas dionice; Miljenko se uglavnom bavio pratecim gitarama, elektricnim klavirom i bas gitarom (u dvije pjesme). Buduci da sve nisu mogli sami, ovom malom trojcu pridružili su se i glazbeni gosti: dvojica saksofonista - Tomislav Žužak i Ivan Kovacic; Davorin Kauric na usnoj harmonici; Ivo Barac – na akusticnoj slide gitari i Domagoj Krpelnik na bubnjevima.

I dok je album još bio u procesu nastajanja, jedan singl je našao svoj put do publike. "Pjesmu "Laž", odabrali smo kao najavni singl zato što smo smatrali da najbolje prezentira cijelu pricu," govori Suzana. Srecom, poruku i vrijednost ovog singla prepoznali su radijski urednici diljem etera, pa prekrasan vokal mlade pijanistice nije mogao proci nazapaženo.

Kroz 11 pjesama na albumu "Na kraju dana" autorica progovara o temama koje su životne; govori o svojim stavovima, ljubavi i Bogu, a inspiraciju crpi iz svakodnevice, odnosno, svega onoga što ju okružuje i utjece na nju. Upravo je zato svaka pjesma mala oda životu i ljubavi, pa je teško govoriti o favoritima. Spomenut cemo zato samo nekoliko pjesama koje i Suzana izdvaja kao posebne - "U plavom", "Na kraju dana" i "Opraštam ti sve".

Za sve ostale podatke o autorici, albumu i pjesmama - smatram da nema potrebe trošiti rijeci... dovoljno je pustiti da glazba govori sama za sebe...

"NA KRAJU DANA" – debitantski album Suzane Horvat - potražite u svim boljim CD Shopovima, te na web stranicama www.cedeterija.hr .

AQUARIUS RECORDS – UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakošcanska 38 – 10000 Zagreb – CROATIA
PROMOCIJA:: Tel: +385 1 30 40 703 :: Fax: +385 1 30 40 710 :: e-mail: radio@aquarius.hr
VELEPRODAJA:: Tel: +385 1 309 1111 :: Fax: +385 1 30 40 720 :: e-mail: aquarius@aquarius.hr
www.aquarius-records.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -