Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

PARADISE LOST
Rock Club Boogaloo, Zagreb
Srijeda,  25.05.2005.

PARADISE LOST (Velika Britanija) | ORPHANED LAND (Izrael) | SOCIETY 1 (SAD)

Britanske Gothic metal legende Paradise Lost će u sklopu svoje europske turneje nastupiti i u Zagrebu i to u srijedu 25. svibnja 2005. godine u dvorani Boogaloogdje. Tom prilikom ce promovirati svoj novi, jubilarni deseti studijski album, "Paradise Lost" (Gun / BMG / Menart) s kojim zaokruľuju svoju glazbenu karijeru . Biti će to njihov prvi nastup u Hrvatskoj, dok su u Sloveniji, koju će ovoga puta zaobići, nastupili već dva puta i to 1994. i 1998. godine. Kao specijalni gosti na turneji Paradise Lost nastupaju vrlo zanimljiv bend Orphaned Land iz Izraela koji zanimljivo spajaju moderan metal zvuk s etno elementima. Orphaned Land na ovoj turnrji promoviraju svoj posljedni, vrlo hvaljeni album "Mabool" (Century Media / Trolik). Kao uvod u ovaj koncertni spektakl biti će vrlo razvikani američki band Society 1, kojeg opisuju kao kombinaciju Dimmu Borgir, The Exploited i Marilyn Mansona. Vrata dvorane se otvaraju u 19:30, a ooncert je najavljen za 20:00 sati.

Paradise Lost, bend nazvan prema epu Johna Miltona iz 1667. godine, su diljem svijeta u svojoj 17-godiąnjoj karijeri prodali viąe od impresivnih dva milijuna albuma. Njihova inventivnost i glazbeno eksperimentiranje odrľali su ih sve te godine na sceni sve od prvog albuma "Lost Paradise" (1989). 1990. godine, dvije godina nakon ąto se bend oformio u Halifaxu, objavljavili su svoj drugi album, "Gothic", koji je doveo do pojave sasvim novog ľanra – gothic metala. I danas, nakon toliko godina utjecaja te glazbe, vidljiv je i na danas potpuno novoj Gothic metal sceni koja je sve veća i veća. Umjesto drľanja smjera koji im je donio slavu prvim albumima, band se okreće modernijim formama metala, ąto se moľe dobro čuti na sljedećim albumima - "Shades of God" (1992), "Icon" (1993), "Draconian Times" (1995). Sa svakim sljedećim albumom, njihova se glazba mijenja.

Paradise Lost hrabro napreduje i 1996. godine objavljuje album "One Second" s kojim obaraju sve dosadaąnje tiraľe i dobivaju odlične kritike u najprestiľnijim muzičkim magazinima. S albumom "One Second" Paradise Lost potpuno uplovljavaju Gothic ala The Sisters Of Mercy vode i zadobivaju novu Gothic publiku. 1999. godine, s albumom "Host", prelaze na veću diskografsku kuću - EMI i nadilaze svoju metalsku povijest i stil, te se bacaju u progressive electronics koji podjeća na Depeche Mode u Paradise Lost stilu. Na idućem albumu, "Believe In Nothing" (2001) vračaju gitare u prvi plan i dodaju industrial zvuk.

Na albumu "Symbol of Life" (2002) ponovno se vraćaju starim korijenima. Producent Rhys Fulber (Fear Factory, Front Line Assembly), pjevač Nick Holmes, gitaristi Gregor Mackintosh i Aaron Aedy, basist Steve Edmondson i bubnjar Lee Morris kreirali su materijal koji prąti snagom njihovih ranih radova. Njihov zadnji album, "Paradise Lost" (2005), zaokruľio je ciklus i ujedno je to njihov jubilarni deseti studijski album kojeg bi mogli stilski opisat kao spoj svega ąto su Paradise Lost radili do sada provučeno kroz modernu metal produkciju, a prvi single "Forever After" odlično prolazi na svjetskim top listama.

Pretprodaja ulaznica (120 Kn): ZAGREB: Planet Music – Ilica 37, Smart Shop – Ilica 37, CD Shop Kovač & Millennium – Masarykova 14, Plug & Play – Savska 9, Klon – Preradovićeva 12, Orfej – Bogovićeva 3, PULA: Dallas Music Shop – Fontička 3, LJUBNLJANA: Master Of Metal shop – Kotnikova 5, www.cmar-net.org, www.unitedforcesmagazine.com, www.hawk-metal.org, www.eventim.hr, www.eventim.si, REZERVACIJE: www.twilight-mag.com .

Sve informacije i akreditacije:

Sasa Marekovic
sashacult@yahoo.com
091 583 6616
Tomi E. Sega
tomisega@yahoo.com
098 19 48 253

MOLIMO DA OBRATITE PA®NJU NA PROMJENE U NAJAVLJENIM KONCERTIMA:

25.05.2005. - PARADISE LOST (G.B.) www.paradiselost.co.uk
& SOCIETI 1 (U.S.A.) www.Society1.net
& ORPHANED LAND (Israel) www.orphaned-land.com
28.05.2005. - RED HOT CHILI PEPPERS TRIBUTE – CHIMILYS
02.06.2005. - JULIAN MARLEY & UPRISING BAND (Jamaica) & BRAIN HOLIDAYS
04.06.2005. - U2 TRIBUTE – STAGE 3
16.06.2005. - ERIC SARDINAS (U.S.A.) & SMALL HOUSE BROWN
08.07.2005. - BOOGALOO OPEN AIR

Javlja: Gordan Penava Piąta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr

 








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -