Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

4. TEMIKKA 2005
16.07.2005.
Kupalisce, Murska Sobota, Slovenija


4. TEMIKKA 2005 - Festival, ki vas bo razvnel in duhovno obogatil

Preverjeno! Na skrajnem severovzhodu Slovenije – na zemljevidu se bere Murska Sobota, smo pretekla tri leta vzgojili festival, ki ga ne gre spregledati. Se vec, za festival tovrstne klene rokerske in alternativne prakse bi mnogi dejali, da bo kmalu izumrl. Ne bo slo! Te Mikka je v cetrto se boljsi in pestrejsi, pa ceprav bo letos skrcen na enodnevno dogajanje, a prikazal bo vec, kot si lahko zamislite. Neskromno receno. Te Mikka je povzetek dobre godbe, ki jo mainstream mediji radi spregledajo, je zavest in vzgoja za vse, ki prisegajo na avtorski in ustvarjalni pristop. Zanrsko bo cetrta izdaja festivala dovolj pestra in raznolika, da bo odlicen izbor domacih in tujih skupin z alternativnim predznakom potesil vse, ki prisegate na dub, hard core, hip hop, metal, reggae, crossover, garažni rock, post rock, noise rock in se kaj vmes. In glede na to, da nas po napovedih vremenoslovcev caka peklensko vroce poletje, vas prijazno vabimo, da si v soboto, 16.7.2005 ponovno rezervirate termin in se nam pridruzite na novi lokaciji v mestnem kopališcu v Murski Soboti.

Glavno ime festivala so newyorske legende hrupnega rocka UNSANE, ki se bodo v svojem sedemnajstletnem glasbenem udejstvovanju prvic podali v naše kraje, tokrat posebej za TE MIKKA festival. Prav tako se k nam po zelo uspesni slovenski turneji vraca bosanska reggae-dub-crossover zaseba DUBIOZA KOLEKTIV, katerih nastopi nikogar ne pustijo ravnodušnega. Naslednja ekskluziva je ponoreli trio japonskih kamikaz ELECTRIC EEL SHOCK, za katere je znacilen nastop v katerem se prepleta mešanica norosti in hedonizma. Od tujih bendov je potrebno omeniti se stare znance, ki so pred tem ze nastopali v MIKKu in si prisluzili nastop na letosnjem festivalu: melvinsovski heavy noiserji BULBUL in ceski temacni hardkorovci THEMA11. Domace barve bodo branili v prvi vrsti prekmurski cudezni decek, "elektro all rounder", KLEEMAR, prekmurski post rockerji ŠKM in domaci "brutalnezi", VULVATHRONE.

Poleg vecernega glasbenega dogajanja (s pricetkom ob 18.00 uri) se bo med 14.00 in 17.00 uro na istem odru dogajal HIP HOP ALTERNOON, kjer bodo svoje rime kovali in metali ljubljanski SAMO BORIS, DIYALA (Hrvaska), Solkanec VALTERAP, in domaci, STEKLI PSI, vse to ob podpori DJ dEZa.

Seveda pa TeMikka ni samo glasbeni festival, ampak zeli popestriti dogajanje tudi na sportnem in druzabnem podrocju. Pridruzite se nam na bazenu, kjer bo omogoceno kopanje, igral se bo ping pong, badminton, odbojka na mivki, organiziran bo turnir v malem nogometu. V okolici kompleksa bazena bo predstavljena nova proga za bikerje, radovednost boste za cas trajanje festivala lahko tesili na posebej za priloznost ogranizirani Te Mikkovi trznici (plosce, CDji, nakit, majice, knjige...).

Vstopnince v predprodaji so na voljo po ceni 1.500 sit, na dan koncerta pa po ceni 2.000 sit. Vrata festivala se odprejo ob 10.uri.

LINE UP za TE MIKKA 2005:

UNSANE (NY / USA), DUBIOZA KOLEKTIV (SARAJEVO / BiH)
ELECTRIC EEL SHOCK (TOKYO / JAPAN), KLEEMAR & Därectalchex (P.N.C. / SLO)
THEMA 11 (PRAGUE / CZ), BUL BUL (VIENNA / A)
ŠKM (SLO), VULVATHRONE (SLO)

HIP-HOP ALTERNOON (14.00 - 17.00):
SAMO BORIS & DJ dEZ, VALTERAP, STEKLI PSI, DIYALA (HR)

Program se ni dokoncen, za pravi vrstni red preverite nase spletne strani. Tam najdete tudi obsirne informacije in fotografije vseh nastopajocih skupin! Pridrzujemo si pravico, do spremembe programa!

OBFESTIVALSKE AKTIVNOSTI

SPORTNE AKTIVNOSTI
Glede na selitev lokacije festivala na mestno kopalisce, bo letos vecji poudarek na sportnih aktivnostih. Najpomembnejsa med njimi je, da si z nakupom festivalske vstopnice lahko zagotovite vstop v bazenski kompleks po znizani ceni 250 SIT (nakup karte za bazen ni obvezen!), kjer se lahko kopate in osvezite do mile volje (kopanje v bazenih bo omogoceno do 20.00 ure). Poleg bazenov bodo na volje mize za ping-pong, badminton, odbojka na mivki in organiziran turnir v malem nogometu.

BIKERJI
Prebivalci Murske Sobote in okolice so v zadnjem letu zaceli opazati cudne modele, ki s svojo pojavo in brezkompromisno angaziranostjo opozarjajo na obstoj mlade, a hitro rastoce "bikerske" scene v Prekmurju. Bikerji bodo predstavili svojo novo pridobitev, to je progo na lokaciji v kopaliscu, ki bo dokoncana tik pred zacetkom festivala.

TABORNIKI
V okviru festivala bodo predstavili tudi prostovoljci taborniskega roda "VESELI VETER" in njihovi gosti iz Madzarske. Pridruzite se avanturisticnim podvigom, ki jih bodo za vas pripravili pomurski taborniki in druge mladinske organizacije iz Pomurja in Madzarske. Preverite, kaj vam lahko ponudijo in s cim vas lahko presenetijo. Preizkusite se v katapultiranju, fraciranju, izdelavi grafitov in raznih pionirskih objektih, zongliranju, sestavljanju puzel. Pridruzite se nam pri raznih delavnicah, saljivih igrah. Za vsakega bo nekaj!

TE MIKKA TRZNICA
Prvic bomo uprizorili festivalsko trznico s pestro ponudbo plosc, majic, nakita, fanzinov, stripov, knjig... predstavitev kolektiva Prekmurje Noise Conspiracy, zalozbe God Bless This Mess Rec., Ambasada Stefana Kovaca - Marka Beltinci...

BAZEN
Letosnja lokacija festivala "TE MIKKA? FESTIVALA" je toliko bolj atraktivna prav zaradi bazenov, ki se nahajajo v neposredni blizini prizorisca. Cena vstopnice za bazen znasa (samo za obiskovalce festivala "TE MIKKA? FESTIVALA") le 250 SIT . Vstopnico lahko kupite na blagajni festivala, kjer vam jo zamenjamo za dodatno zapestnico. Z neposkodovano zapestnico je možen prosti prehod na bazen in nazaj ter obratno.

KAMP
Na samem prizoriscu je urejeni prostor za kampiranje. Ker festival letos poteka le en dan, je prostor za KAMP primerno zmanjsan in namenjen predvsem gostom – tabornikom iz Madzarske ter obiskovalcem festivala, ki prihajajo iz odrocnejsih krajev. Vsi obiskovalci, ki zelite pri nas tudi prespati, se boste morali pred postavljanjem sotora prijaviti na blagajni festivala, kjer boste tudi prejeli vse potrebne informacije.

PREDPRODAJA VSTOPNIC - V predprodaji je mozno kupiti preko interneta (www.eventim.si), rezervacija kart je mozna tudi na straneh festivala (www.temikka.com) ter na predprodajnih mestih po ceni 1500 SIT/ 50 KN / 7 €:

PRODAJA NA DAN FESTIVALA - Na dan koncertov je možno kupiti vstopnice pri blagajni pred vhodom na festivalsko prizorisce po ceni 2000 SIT / 60 KN / 9 €. Opozorilo: stevilo kart je omejeno!

AKREDITACIJE - Akreditacije za prireditev si lahko zagotovite s faksom ali mailom na naslov Mladinskega Informativnega in Kulturnega Kluba iz Murske Sobote:

Kontakt MIKK:
Štefana Kovaca 23, 9000 Murska Sobota
gsm: +386 41 707 693 / tel: + 386 2/534-98-90 / fax: + 386 2/527-17-76
e-mail: mikk.ms@siol.net / web: www.temikka.com
Kontakt za medije:
SANDI MAVER - ROCK VIBE MUSIC & PROMOTION
e-mail: rockvibe69@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -