Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Pero Stefanovic
Srbija i Crna Gora

PERO STEFANOVIC - predstavljanje

Pero Stefanovic rodjen je 1974. godine u Podgorici. Muzikom se poceo baviti u ranom djetinjstvu. Njegovom bratu blizancu, Nenadu, i njemu, uzor je bila starija sestra Aleksandra. Zavrsio je osnovnu i srednju muzicku skolu. Upisao je Akademiju ali je nije zavrsio jer se profesionalno poceo baviti pjevanjem. Prva pjesma koju je izveo je njegova autorska pjesma "Ti bila si mi sve" (1993. godine).

Nastupao je u mnogobrojnim diskotekama i klubovima, a posebno je poznat po nastupima u popularnom budvanskom klubu "Trocadero" koji je kumovao i njegovom nadimku Pero Trocadero. Tu je nastupao i ovog ljeta. Zajedno s klavijaturistom Dadom Licinom, DJ Lakijem i gostima zasluzan je za atmosferu najbolju u Budvi i cijelom CG primorju. Sve bi "zapalio" i digao na noge. Ovaj pop-pjevac pravi je majstor klupske zabave i najbolji i najtrazeniji showman u CG, pa i sire. Repertoar mu je zaista sarolik i vodi racuna o svim ukusima (za svakoga ponesto). Osim svojih, izvodi pjesme grupa "Merlin", "Hari Mata Hari", "Bijelo dugme", "Amadeus band", zatim Olivera, Gibonnija, Borisa Rezaka, Zdravka Colica,Harisa Dzinovica, Halida Beslica, Halida Muslimovica i mnogih drugih.

Publici se predstavio festivalskim nastupima na "Suncanim skalama" u Herceg Novom: 2000. godina: Vece novih zvijezda - "Ljubav" (osvaja srebrenu Sirenu), 2001. godina - "Nije vazno", 2002. godina - "Sva moja jutra". Nakon trogodisnje pauze ove godine je nastupio s pjesmom "Moja jedina".

Osim na Skalama, krajem prosle godine ucestvovao je na 1. radijskom festivalu SiCG u organizaciji beogradskog Radija S. Izveo je pjesmu "Zig od ljubavi". Sto se plasmana tice, pjesme nisu postigle zapazen uspjeh, ali za Pera je mnogo bitnije da su medijski bile odlicno popracene i publika ih je izvanredno prihvatila.
Interesantno: Cak i sada mnoge radio i TV stanice u CG emitovanje svog svakodnevnog programa pocinju pjesmom "Sva moja jutra". Sve festivalske pjesme napisala je Perova sestra Aleksandra Stefanovic. Aranzmane je radio Mirko Scepanovic.

Pero istice kako su mu upravo te pjesme (balade) posebno drage jer su pisane specijalno za njega i autobiografske su. Kaze da ih ni sam ne bi bolje napisao. Te pjesme izrazavaju njegove emocije. Sestra prati sta mu se sve desava i svaki dan ponesto zapise. Tako nastaje kvalitetna pjesma, radjena tokom cijele godine (od "Skala" do "Skala").

Nedavno je objavio svoj prvi CD - "Zig od ljubavi" (u izdanju "City Recordsa"). Promocija je bila prije nesto vise od tri mjeseca u beogradskom klubu "Kabare rouz". Pero je zadovoljan sto su mu na promociju u velikom broju dosle kolege i to mu je posebno znacilo, a zahvalan je i medijima u SiCG i BiH sto su pratili njegovu karijeru i uspjehe i sve vrijeme ga podrzavali. Ali samom promocijom kao takvom nije zadovoljan, jer nije predstavljen ljudima u potpunosti. Mora, kako je rekao, jos puno da radi i da se dokazuje da bi ga publika bolje upoznala i shvatila. Kaze da nece vise raditi promocije jer se sve odvija po ustaljenom sablonu. Efektniji su zivi nastupi sirom SiCG, BiH i u inostranstvu.

Na CD-u ima 13 pjesama. Mnogi su rekli zasto bas taj "malerozni" broj, ali Pero nije sujevjeran i to mu uopste ne smeta. Naprotiv, moglo bi donijeti i srecu. "Trudili smo se da za svakoga bude ponesto i da se pronadje. Osim moje sestre, autori pjesama su Leontina Vukomanovic i Zeljko Joksimovic. Aranzmane su radili Mirko Scepanovic i Alek Aleksov. "Kao sto sam rekao, najdraze su mi balade, ali jednostavno jos nije dosao trenutak da samo njih izvodim. Mozda cu to moci kroz jedno 10-tak godina." - kaze Pero. Spotove mu je rezirao popularni Neso Je.

Pero planira snimiti i spot za pjesmu "Podgorica" koju je izveo sa Sergejem, Edom i Igorom. Ta je pjesma postala svojevrsna himna Podgorice, mada se ime grada ne spominje u pjesmi i gradjani bilo kojeg grada mogu je dozivjeti kao svoju.

Osim toga nastupa u novootvorenoj diskoteci "Trocadero", najvecoj na CG primorju i u drugim diskotekama i klubovima (te prostore posebno preferira). Posebno ga raduje sto je CG muzicka scena u zadnje vrijeme dozivjela veliku ekspanziju i sto je sve vise mladih pjevaca i kantautora. Na pitanje zasto sve vise pjevaca iz CG odlazi u Beograd, Pero odgovara: "Pa to je ocekivano. Podgorica i cijela Crna Gora su maleno podrucje i prirodno je da zelis napredovati i predstaviti se siroj publici i medijima."

Pera popularnost nije nimalo promijenila. Ostao je isti: prirodan i jednostavan. Druzi se s istim drustvom i pozdravlja sa svima s kojima se oduvijek pozdravljao. Vodi racuna o svom stylingu. Ne pati od toga da ono sto nosi bude skupo i markirano, nego da bude uredno i dobro uskladjeno i da se u tome osjeca ugodno i opusteno.

Za kraj se Pero posebno zahvalio medijima u BiH. Iznenadio se njihovom velikom podrskom i nada se da ce tako biti i ubuduce. Publici u BiH porucuje: "Budite uvijek tako veseli, otkaceni i majstori dobre zabave i viceva. J...s zemlju koja Bosne nema!. Uskoro se vidimo. Voli vas sve Pero Trocadero!"









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -