Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

KRONOS QUARTET (USA)
Velika dvorana "Vatroslav Lisinski" Zagreb, 13.10.2005.


ISTRAETNOJAZZ VAM PREDSTAVLJA
KRONOS QUARTET (USA)

("Vatroslav Lisinski" Zagreb, 13. listopad 2005., u 20:00 sati)

DAVID HARRINGTON - violina
JOHN SHERBA - violina
HANK DUTT - viola
JEFFREY ZEIGLER - violoncelo

KRONOS QUARTET je sinonim za glazbenu inovaciju, a poznat je i po svojoj inovativnoj umjetnickoj viziji i neustrasivoj predanosti improvizaciji. Od svog nastanka 1973. godine, Kronos je sakupio iznimno velik broj djela toliko razlicitog dijapazona i glazbene ekspresije. Njihov je glazbeni izricaj privukao pozornost publike sirom svijeta. U svojih vise od 30 godina postojanja sastav je napisao i aranzirao vise od 450 skladbi. Njihov se repertorar prostire od Alban Berga, Alfreda Schnittkea, Georga Crumba, Sofije Gubaidulina i Mortona Feldmana do Hildegard von Bingen, Charlesa Mingusa, Astora Piazzolle, Harrija Partcha i Carlosa Paredesa. Kronosi su suradjivali s razlicitim umjetnicima ukljucujuci Phillipa Glassa, Dawnu Upshaw, Foday Musa Suso, Wu Man, Cafe’ Tacuba, Allen Ginsberg, Taraf de Haidukos i mnogim drugima.

Dobitnici su i mnogih medjunarodnih prestiznih nagrada između ostalih Grammy Awarda za najbolju izvedbu komorne glazbe (SAD), tri su puta dobitnici Edisonove nagrade (Nizozemska), dobitnici su i Godisnje nagrade njemacke diskografske kritike (Njemacka), Rolf Schock nagrade (Svedska), osam su puta dobitnici ASAP nagrade (SAD), te Australske nagrade za najbolju snimku klasicne glazbe (Australija) i nagrade Les Diapason d’Or de Mai (Francuska). Kronos Quartet izvodi isto tako i glazbu za film ("Requiem for a Dream", "Dracula") i kazaliste.

Cijena ulaznica 200 kn. Ucenici, studenti i umirovljenici 20% popusta. Posebno napominjemo da ce fotografi i snimatelji moci snimati Kronos Quartet samo u prvih pet minuta njihovog nastupa ali bez upotrebe bljeskalice i reflektora i to sa sredine dvorane u najvecoj tisini zbog specificnosti njihove glazbe.

Akreditacije za nastup Kronos Quarteta u Zagrebu zaprimamo najkasnije do 07.10.2005. (na dole navedeni mail) nakon cega cemo Vam do 10.10.2005. javiti kome su odobrene, a kome ne akreditacije za koncert. Za sve dodatne informacije slobodno se javite na telefon 098 480 884 ili na mail dubravko.jagatic@zg.htnet.hr .

Molim Vas da pri akreditiranju navedete osim imena i prezimena, redakciju, funkciju, kontakt mail i kontakt telefon. Hvala!


Autor priloga:

Dubravko Jagatic
Zagreb, Hrvatska

dubravko.jagatic@zg.htnet.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -