Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

HIT RECORDS ZAGREB
Nova (stara) izdanja


BOA

Iza pomalo enigmatskog naslova (a takvi su i brojni tekstovi Slavka Remenarica) "Kao nekad", krije se pokusaj da se nakon remasteriziranja prva dva albuma Boe i iduca dva albuma predstave u skladu sa suvremenim tehnoloskim standardima. No, za razliku od prva dva albuma, koji su ponovljeni u potpunosti i bez prepravljanja, ovoga su puta treci ("Govor tijela", 1983.) i cetvrti album ("Novi val" 1990.) komprimirani u jednostruku CD kompilaciju uz dodatak mladenacke instrumnetalne skladbe Mladena Puljiza i Slavka Remenarica ("Boa Constrictor", 1974.) po kojoj je grupa kasnije i odabrala svoj naziv.

Nevjerovatni tehnoloski podvig prebacivanja zvucnih podloga snimljenih prije trideset godina na dvokanalnom magnetofonu TK 745 Grunding u suvremeni digitalni format ukazuje na izuzetno znacajni doprinos producenta, aranzera i klavijaturiste Gojka Toljanovica, koji je uz Mladena Puljiza i potpisnik vrlo efektnih aranzmanskih dorada. S obzirom na to da je Tomljanovic nastupao u zavrsnim postavama Boe, ne zacuduje sto zahvati na svim skladbama, a posebice na onim ponovno snimljenim, "Kao nekad" i "Pravda", dosizu onu razinu zvucne solfisticiranosti koju je Boa uvela u hrvatsku (post)novovanu scenu produzenim boravcima u svedskim studijima uz ispomoc Tinnieja Varge i Sjunnea Fergera.

Ako smo zbog prekida Boina kontinuiranog javnog djelovanja sredinom 90-ih eventualno mogli pomisliti kako su njezini clanovi mozda pomalo prerano odustali od zajednicke suradnje, ova brizljivo pripremljena rekapitulacija zavrsnog razdoblja njihove karijere jos jednom potvrdjuju Bou kao jednu od rijetko dosegnutih okosnica hrvatskog art rocka (Darko Glavan).

NTVV

Grupa Neki to vole vruce (Silvestar Dragoje Somi i Miroslav Stanic Jimmy) u ozujku 2004. godine obiljezila je 20 godina djelovanja velikim koncertom u zagrebackoj Tvornici. U sklopu obiljezavanja tog jubileja Hit Records objavio je potkraj ozujka 2005. godine CD pod nazivom LIVE TVORNICA. Na ovogodisnjem, 9. po redu Hrvatskom radijskom festivalu, grupa ce se predstaviti skladbom NA DLANU SVIJET koja se na CD-u nalazi kao bonus track. Uz tu novu studijsku snimku na CD-u se nalaze live izvedbe najvecih hitova grupe kao sto su: California, Jeans generacija, Medu moj i seceru, Kakva noc, Teska vremena ... Video broj za skladbu NA DLANU SVIJET snimljen je u prosincu 2004. u Amsterdamu i Parizu. www.nekitovolevruce.com .

Dado Topic

Nakon Tonya i njegovog koncerta u Umagu, i Dado Topic je odrzao veliki promotivni koncert nazvan "Apsolutno sve", 10.08.2004. godine na Hvaru. Uz Dadu Topica, te veceri su na Hvaru nastupili i njegov 10-tero clani bend, kojeg su sacinjavala legendarna imena kao sto su Kornelije Kovac na klavijaturama (Korni grupa), Vedran Bozic (el. i ak. gitara) i Ratko Divjak (bubnjevi) iz legendarne grupe Time, Branimir Bogunovic Pif (el. i ak. gitara), Henri Radanovic (el. bas gitara), Ivo Popeskic (klavijature i synthesizer), Marko Lazaric (bubnjevi i perkusije). Osim hita "Apsolutno sve" koji se nalazi na apsolutno svim top listama radio postaja, te ostalih pjesama sa novog albuma, na koncertu je bilo pravo zadovoljstvo cuti i neke od starih hitova kao sto su "Da li znas da te volim", "Makedonija", "Bit cemo zajedno".... Velika produkcija, orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog, te snimanje DVD-a i CD-a, bili su dovoljni razlozi da se ovaj koncert ne propusti.

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski rodjen je u Prilepu, Makedonija, u glumackoj obitelji. Sa 13. godina poceo je svirati gitaru, a kao stariji tinejdzer osnovao je grupu "Leb i sol", koja je postala jedno od najvecih imena na ex-YU glazbenoj sceni. Bend je svirao poseban stil glazbe, mjesavinu makedonskih tradicionalnih neuobicajenih ritmova i tadasnjeg rocka. Leb i sol izdao je 13 albuma, i imao je turneje po cijelom svijetu. U novije vrijeme Vlatko Stefanovski ima vrlo uspjesnu solo karijeru. Njegov prvi solo uradak pod nazivom "Kauboji i indijanci" (1994. godine) prikazao je njegove razlicite interese - od etna preko ambijentalne glazbe do klasicnog bluesa. Drugi album "Sarajevo" (1995. godine) bio je projekt za UNICEF-ov fond za potrebe djece. U svibnju 1996. godine osnovao je svoj elektricni trio, te su izdali svoj prvi album u prosincu 1998. godine. Napisao je glazbu za film "Gipsy magic" (1997.godine), koji je rezirao Stole Popov, a izdan je i soundtrack album istog naziva. Takodjer je napisao glazbu i za turski film "Journey to the sun" koji je rezirao Yesim Ustaoglu, koji je osvojio dvije nagrade na berlinskom filmskom festivalu 1999. godine. Svjetlo dana 1998. godine ugledao je i album "Krushevo", na kojem je Vlatko suradjivao s vrlo poznatim gitaristom Miroslavom Tadicem. Album je izdan pod etiketom MA Recordings - americko-japanska diskografska kuca. Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadic promovirali su svoj album sa tri koncerta na HI-FI festivalu 1998. godine u Los Angelesu i na Skopje jazz festivalu (1998. godine). Na koncertu u Sava centu u Beogradu 1999. godine, snimljen je album "Live in Belgrade" koji je na trziste izasao u ozujku 2000. godine. U posljednjih nekoliko godina svirao je i snimao u Francuskoj, sa grupom "Koreni" koju je osnovao klavijaturist Bojan Zulfikarpasic. Vlatko Stefanovski je i clan grupe "Balkan horses band" , zajedno sa ostalim poznatim glazbenicima iz sedam balkanskih zemalja. Pojavio se i kao gost na zadnja dva albuma, te na velikim koncertima hrvatske pop zvijezde Gibbonia, zajedno sa nekim svjetskim glazbenicima poput Manu Katche, Pino Paladino i Toni Levin.

Posljednji uradci Stefanovskog ukljucuju i glazbu za filmove, kazaliste i balet. On je vrlo poznat po svojoj nevjerovatnoj gitarskoj tehnici, te stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnoscu. Njegov trio u zadnje vrijeme nastupa u klubovima od 1000 do stadiona za 15 000 ljudi u Makedoniji, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Njemackoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj, Grckoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BIH, Srbiji i Crnoj Gori, Bugarskoj...

Vlatko Stefanovski je u kontaktu s mnogim umjetnicima, glazbenicima i gitaristima u cijelom svijetu, medju kojima su i velicine poput Allan Holdsworth i John McLaughlin. Vlatko Stefanovski zivi u Skopju, Makedonija sa svojim obitelji i posjeduje dobro opremljen studio koji se zove "Esoteria sound studio". www.vlatkostefanovski.com.mk

Vlatka Pokos

Glazbena karijera: 1989. pocetak glazbene karijere; 5 godina clanica grupe Srebrna krila, brojni nastupi pred velikim brojem gledatelja, turneja po SAD, Kanadi, Australiji i Europi; 1994. pocetak samostalne pjevacke karijere s velikom uspjehom; 2004. zapocinje s radom na novom albumu; 2005. objavljivanje albuma NA DOHVAT RUKE pod etiketom Hit Recordsa.

Dugo najavljivani, novi album Vlatke Pokos pod nazivom Na dohvat ruke / Hit Records 2005 pojavio se u trgovinama 7. lipnja 2005. godine. Vlatka Pokos je skladbe za novi album pomno i dugo odabirala. Najuzi suradnik u tom poslu bio je Ante Pecotic koji se na albumu pojavljuje kao autor pet skladbi. Jadranka Kristof napisala je tri, Sandra Sagena autorica je jedne skladbe kao i pokojni Zdenko Runjic. Zdenko je napisao glazbu za skladbu Poslije nas.

Oni koji su imali priliku presluąati skladbe s albuma rekli su da je album koncepcijski odlicno uskladen, a uz skladbe najvise ocjene je dobio Vlatkin topli glas i sugestivna interpretacija. Kao gosti svirali su brojni glazbenici poput Ante Gela, Marka Krizana, Borisa Duginovackog Zambe, Ante Pecotica, Marija Rasica, Mire Lesica i Predraga Martinjaka Peggyja . Album je sniman i miksan u studiju Tajni svijet, a odgovorni za snimku i mix su Ante Pecotic i Adam Zvigac. Odlicne fotografije na ovitku napravio je Boris Poljicanin koji potpisuje i design.

www.hitrecords.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -