Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Aquarius Records News (1)
Zagreb, Hrvatska - Novembar 2005.


PUTOKAZI - PLAY, REW, F FWD

Izvodjac: PUTOKAZI / Pjesma: PLAY, REW, F FWD
Autori: Iztok Turk - glazba; Robert Pilepic - tekst / Album: Androida (Aquarius Records) - u prodaji!

Rijec je o sestom singleu sa vec svima znanog albuma "Androida". Vise o singleu mogli ste saznati iz teksta vezanog uz promociju video spota. Video je snimljen u reziji / produkciji studija 24 sedam (Tomislav Rukavina i Bruno Razum) koji su vec suradjivali s Putokazima na sjajnom video broju za pjesmu "Drukcija". Snimanje spota u potpunosti je realizirano tehnikom stop frame animacije djevojaka iz Putokaza, gdje tehnologija manipulira tijelima ili kostimima djevojaka iz Putokaza. Prica spota je nadrealnog karaktera tako da se veliki dio animacije rjesavao u postprodukciji - iako su djevojke provele sate snimajuci kadrove za potrebe spota, u krajnjem rezultatu njihova uloga je posve staticna, tj. bezivotna, dok ulogu aktera preuzimaju animirani karakteri. Spomenimo za kraj da ce sljedece godine izaci i DVD izdanje Putokaza.

THE BLACK EYED PEAS - MY HUMPS

Izvojac: THE BLACK EYED PEAS / Pjesma: MY HUMPS - LIL JON REMIX
Autori: William Adams & David Payton / Produkcija: Jonathan "Lil Jon" Smith

Dakle, BEP imaju novi radijski singl. Buduci da verzija s albuma traje preko 5 minuta, predstavljamo vam i kracu verziju za koju je zasluzan Jonathan "Lil Jon" Smith. I sitnica za kraj, obje verzije postoje na maxi singleu koji je obogacen i videom za single "My Humps".

GWEN STEFANI - LUXURIOUS

Izvodjac: GWEN STEFANI / Pjesma: LUXURIOUS
Autori: /G. Stefani - T. Kanal - R. Isley - O. Isley - R. Isley - E. Isley - M. Isley - C. Jasper)

Gwen Stefani je pop ikona danasnjice (i zasigurno najljepsa plavusa na glazbenoj sceni). Ovo je njezin peti single sa debitantskog albuma "Love.Angel.Music.Baby". Do sada su svi njezini singleovi skidani po istom redu po kojem su navedeni na track listingu (imajte na umu da ovo nije 5. pjesma na albumu) a navest cu ih, za svaki slucaj: "What You Waiting For?", "Rich Girl", "Hollaback Girl" i "Cool". Moje misljenje je - ako si vec niste osigurali primjerak ovog albuma, obavezno napisite pisamce Djedu Bozicnjaku...

"DON'T", "CAN'T GO ON", "I'VE HAD ENOUGH NOW"

Trostruka promocija video spotova Tony Lee Kinga odrzana je u subotu 12. studenoga 2005. godine. Promocija je odrzana u zagrebackom klubu Saloon, Tuskanac 1.

Tony Lee King je glazbenik koji je narjecja bluesa svladao podjednako kao materinji jezik. Ujedno, on je i covjek koji je svojim ucestalim putovanjima Europom u potrazi za kvalitetom, stekao veliko iskustvo koje mu je pomoglo da sastavi vlastitu pjesmaricu. Njegovo posljednje, trece diskografsko izdanje, "Anytime is the Right Time", daje mu zasluzeno mjesto glasnogovornika hrvatskog bluesa. Buduci da taj glazbeni zanr nije toliko populariziran u Hrvatskoj, jasno je zasto Tony u jednom naletu predstavlja cak tri video spota:

"Don't"
Video spot je snimljen u Velikoj Gorici, kod crkvice Ranjenog Isusa na Plesu. Poveznica Tonyjeve pjesme i crkvice je gubitak; u ovom slucaju radi se o gubitku voljene osobe. Naime, crkvicu je sagradila supruga Ladislava Plepelica kao sjecanje i zavjet na vjecnu vjernost svom pokojnom supruzniku. Redateljske zasluge za ovaj video spot pripadaju Senni M.

"Can't go on"
Ovoga puta zahtjevnog redateljskog posla prihvatio se Mario Simunovic. Video spot je sniman u Istri, tocnije, u Groznjanu i okolici. Obzirom da je prvi video spot bio tako odlicno prihvacen ova prica je svojevrsni nastavak. U filmoloskom smislu kadrovi se nadovezuju na prethodni spot. I "Don't" i "Can't go on" krasi nekoliko slicnosti: obje pjesme su lagane i melodicne, obje su autorske pjesme i preradjene u odnosu na verzije koje su snimljene na albumu (dodan im je "napon" - elektricna gitara i back vokali). Stilski pjesme cete si najlakse predociti ako zamislite Joe Cockera i Erica Claptona, ali made in Croatia!

"I've had enough now"
Dok je na albumu "Anytime is the Right Time" Tony snimio akusticnu laid back blues varijantu ove pjesme, video spot ju predstavlja u elektricnoj verziji. Pjesma je brza, u rock-blues maniri, dok stilski podsjeca na radove Rolling Stonesa. Originalnost ovoga video spota je cinjenica da je tekst pjesme na engleskom jeziku, postoji prijevod, odnosno titl na hrvatskom. I jos jedna mala zgodna sitnica - ovo je jedini video spot (od ova tri) u kojima se osim Tonyja pojavljuje i njegov prateci bend. Video spot je sniman u Velikoj Gorici ispred i u poznatom caffe-clubu Cabaňa, a i ovoga puta se iza kamere nasao Senna M.

AQUARIUS RECORDS - UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakoąćanska 38, 10000 Zagreb, CROATIA
PROMOCIJA:: Tel: +385 1 30 40 703 :: Fax: +385 1 30 40 710 :: e-mail: radio@aquarius-records.com
VELEPRODAJA::Tel: +385 1 309 1111 :: Fax: +385 1 30 40 720 ::
e-mail: aquarius@aquarius-records.com web: www.aquarius-records.com

Ivana Futivic, Aquarius Records

Ivana Futivic, Aquarius Records








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -