Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BLACK SABATH NIGHT with TONY MARTIN
ROCK CLUB BOOGALOO - ZAGREB
Zagreb, 17.11.2005.





BLACK SABBATH NIGHT with TONY MARTIN
Support: BIG ROCK
cetvrtak 17.11.2005. od 20 sati

U cetvrtak, 17.11.2005. godine, Boogaloo predstavlja Black Sabbath Night u sklopu koje ce koncert odrzati bivsi pjevac legendarnih Black Sabbath - Tony Martin. On stize sa svojim novim bandom i uz nekoliko svojih novih pjesama izvodi repertoar jednog od najpopularnijih i najdugovjecniji heavy metal bandova na svijetu - Black Sabbath.

O znacaju benda Black Sabbath, kao jednog od prvih, najutjecajnijih i najdugovjecnijih heavy metal bandova, ne treba trositi previse rijeci jer svi koji iole poznaju glazbu znaju za njih i za Ozzy Osbournea. Tony Martin je u Sabbathima zamjenjivao legendarnog Ozzyja, a poznato je da je njega gotovo nemoguce zamijeniti. No, ipak, Tony je cak u dva navrata bio frontman tog benda, od 1986 - 1992, te ponovo od 1993 - 1996. U tih devet godina provedenih sa Black Sabbath i sa pet snimljenih albuma, Tony se dokazao kao vrhunski pjevac koji je dostojno zamjenjivao legendarnog Ozzyja. On se od svih pjevaca (osim Ozzyja) najduze zadrzao na poziciji frontmana. Ako spomenemo da su u Sabbathu pjevali Ronnie James Dio, Ian Gillan, Rob Halford ili Glen Hughes, a da je bas Tony Martin ostao najduze, znaci da se radi o vrhunskom pjevacu.

Svoje sjajno pjevanje po prvi puta ce pred hrvatskom publikom pokazati u cetvrtak 17.11.2005. godine od 20 sati. Osim repertoara sa 5 albuma koje je on otpjevao - "The Eternal Idol", "Headless Cross", "Tyr", "Cross Purposes" i "Forbidden", Tony izvodi sve stare hitove Black Sabbath kao sto je to radio na turnejama sa bandom i nekoliko svojih novih pjesama. Iako su njegov vokal usporedjivali sa Ronnie James Diom, Tony je pokazao da ima svoj vlastiti stil, a i mnogi tekstovi na Black Sabbath albumima su njegovo djelo. Dva puta su ga zbog ponovnog ujedinjenja "originalnih Sabbatha" mijenjali "originalni" pjevaci - prvi puta Ronnie James Dio, a drugi puta ozdravljeni Ozzy Osbourne, no Tony je definitivno ostavio svoj trag u najpoznatijem heavy metal bandu svih vremena, a ako napomenemo da je otpjevao zasada zadnji Black Sabbath studijski album, tek onda ostaje da vidimo sto ce se i hoce li se nesto dalje desiti!?

Iako su Black Sabbath najvacniji band u njegovoj karijeri, Tony je osim sa njima nastupao i snimao sa raznim bandovima i glazbenicima - A Cozy Powell's Hammer, Whole Lotta Metal, M3, The Empire, Bobby Rondinelli, Bailey's Comet, The Cage, Giuntini, Forcefield II, The Alliance... Iako je u medjuvremenu osisao kosu, Tony i dalje sjajno pjeva i dalje je sjajan frontman u sto cemo se uvjeriti u klubu Boogaloo, u cetvrtak, 17.11.2005. godine, od 20 sati. Vise podataka ima na: http://www.tonymartin.net/ .

U sklopu Black Sabbath Night pojavit ce se i nase snage - grupa Big Rock.

Uz sve najave koje smo dobili od strane mamagementa Tony Martina nismo se nadali da cemo veliki Black Sabbath Night uvelicati sa jos jednim bivsim clanom legendarnog banda. Upravo je pristigla informacija da u Tony Martin bandu na klavijaturama svira covjek koji je to godinama radio u Black Sabbath - Geoff Nichols! Tako cemo ovog cetvrtka u klubu Boogaloo imati cak dva bivsa clana najveceg heavy metal banda svih vremena. Dakle, 17.11.2005. godine u klubu Boogaloo nastupaju:

TONY MARTIN - VOCALS
GEOFF NICHOLS (BLACK SABBATH) - KEYBOARDS
FABIO CERRONE (HEMISPHERE) - GUITARS
JON HARFORD - GUITARS
JAMES MALLENDER - BASS
DENNY NIEDHAM - DRUMS

Ulaznica u pretprodaji po cijeni od 50 kuna mozete nabaviti na sljedecim mjestima - Boogaloo, Vukovarska 68, Route 66 - Paromlinska 47, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Planet Music - Ilica 47, a na blagajni kluba cijena ce biti 60 kuna.

NAJAVLJUJEMO:

17.11.2005. cetvrtak - BLACK SABBATH NIGHT WITH TONY MARTIN (ex Black Sabbath) & BIG ROCK
19.11.2005. subota - Best of Route 66 - PICKSIEBNER, ROCKHEADS, DIJABAZ
10.12.2005. subota - Koncert Kluba studenata Istre - KUD IDIJOTI & FRANCI BLASKOVIC & DOGMA & BILK
11.03.2006. subota - MOTHER SUPERIOR


Autor:
Gordan Penava Pista
Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr

http://www.hardtime-band.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -