Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2005

MCD TUZLANSKA MUZIČKA SCENA 2005
Multimedijalni Promo CD

MCD TUZLANSKA MUZIČKA SCENA 2005
(Multimedijalni Promo CD)

Inicijativni odbor u sastavu: Dragutin Matosevic (urednik web stranice Barikada i radijski urednik emisije Jeans generacija - Radio Tuzla), Tomica Racic (rock novinar i radijski urednik / voditelj emisija Happy Rock Tru(a)ck i Metal Mind - Radio Soli), Anes Husanovic (muzicar i predsjednik UG Tuzla Live, Tuzla) i Goran Campara (muzicar i predstavnik muzicke scene grada Tuzla), odrzao je 10.01.2005. godine sastanak sa jednom tackom dnevnog reda: 1. Organizacija izdavanja Multimedijalnog Promo CD-a pod punim nazivom: Multimedijalni CD - Tuzlanska muzicka scena 2005.

Vec odavno je postojala potreba da se na jednom mediju objedine informacije o bendovima koji egzistiraju na tuzlanskoj muzickoj sceni. Cilj projekta je da sa zdruzenim snagama istupi naspram medija informisanja (novine, magazini, radio, TV...), kao i naspram muzickih klubova (koji organizuju koncerte, kako unutar BiH, tako i onih iz inostranstva), elektronskih medija (muzicke web stranice, web zinei i slicno), raznih izdavackih kuca... i prezentuje trenutna muzicka ponuda sa ovog podrucja. Jedan medij, poput predlozenog multimedijalnog CD-a nudi predstavljenim bendovima dobre sanse da se predstave i da u odgovoru naprijed pobrojanih medija nadju poticajne elemente za svoj dalji proboj na muzickom planu.

Svi bendovi koji su iskazali interes da se ukljuci u ovu akciju, predstavljeni su biografijom, sa do tri fotografije i sa do tri kompozicije (bile one vlastite ili obrade, bile one uradjene u profesionalnom studiju ili su tek demo / live snimke... U prezentaciju su ukljucene i grupe koje nisu iz Tuzle, ali se u svom radu oslanjaju na ovaj grad (rijec je o grupama iz Brckog, Gracanice i Lukavca). Krace receno - CD predstavlja 23 benda / 98 muzicara sa 65 pjesama. Slijedi spisak predstavljenih bendova: Agonize, Apsurd, Banda, Brain Forest Rytual, Defence, Deja Vu, Despotic Bullet, DJ Luka Frank, HIV, Human, Jasmin Mag & Alarm, Necrophilisma, No Rules, Nula Plus, Od Sake Do Lakta, Plan B, Predgrupa, Punkart, Symbolic, The Synergy, Toxicdeath, Upitnik i Voodoo Cadillac.

Finalni proizvod, Multimedijalni CD - Tuzlanska muzicka scena 2005 je ovih dana i zavrsen. Dugo bi trebalo nabrajati sve peripetije na koje je Inicijativni odbor nailazio u njegovoj realizaciji, ali je najvise upornim radom, sve uspjesno privedeno kraju. Pored clanova Inicijativnog odbora, trebalo bi pomenuti gospodu iz EUFOR Multinational Task Force North - Captain Pekka Turunen, FIN Army i Captain Jerry Cassey - IRL Army (koji su zasluzni za financijski aspekt projekta), Branimira Lukic Luku i Denisa Dugonjica - clanove graficko dizajnerskog tima LuDe (koji su bili zaduzeni za graficku obradu i pripremu CD-a), kao i izdavacku firmu Song Zelex iz Sirokog Brijega - koja je svoj dio posla, stampanje CD-a, uradila azurno i profesionalno.

CD je uradjen u tirazu od 300 komada, a besplatno ce se distribuirati clanovima bendova koji su uvrsteni u predstavljanje, kao i vec naprijed pomenutim medijima. Zvanicna promocija tog CD-a obavljena je u utorak, 27.12.2005. godine, u objektu "Kuca plamena mira" na Slanoj banji u Tuzli.

Sa postovanjem, clanovi Inicijativnog odbora:

- Dragutin Matošević - mobitel: 061 103 341, e-mail: info@barikada.com , web: www.old.barikada.com
- Tomica Racić - telefon: 276 514, e-mail: solimozak@hotmail.com
- Anes Husanović - mobitel: 061 164 312, e-mail: tuzlalive@bih.net.ba  , web: www.tuzlalive.org
- Goran Čampara - mobitel: 061 661 116, e-mail: gorannorules@yahoo.com , www.norules.ba

Zagrebacki magazin za glazbenu kulturu Mega Muzika Br. 4
objavio je prilog o MCD-u Tuzlanska muzicka scena 2005.


Mega Muzika - fronf page


Mega Muzika - page 74
Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -