Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DIONIZ
Split, Hrvatska




DIONIZ
Split, Hrvatska
Predstavljanje

Splitska rock grupa Dioniz vjerojatno je jedina splitska aktivna autorska i izvodjacka autonomija koja prakticki egzistira i djeluje jos od pocetka devedesetih kada je i osnovana.

Dapace, jedini su splitski aktivni autorski rock bend iz toga vremena koji je snimio i objavio sluzbene albume i to za Croatia Records 1999. godine, te netom objavljeni prvi dio dvostrukog konceptualnog izdanja za Dallas Records. Inace, suradnja za Dallas Recordsom potpisana je za narednih pet godina, drugi dio albuma "Ubi bacchus ibi venus... Vol. 2" najavljen je za svibanj ili lipanj 2006. godine dok autor i osnivac, Davor Gavran, u pripremi ima citavu nisku novih pjesama koje cekaju studijsku obradu i objavljivanje u narednom periodu jer kako kaze "nakupilo se tijekom godina, uvijek smo svirali i stvarali, nikada tudje pjesme i obrade, uvijek samo svoje... zato nam je toliko i trebalo".



Prvi album "Niąta o ljubavi" sadrzi dvanaest pjesama i tek sada, putem novog koncertnog naleta Dioniza pronalazi pravi put do publike, nazalost nema ga ni u prodavaonicama Hrvatske, iako je prodan u kompletnoj nakladi i nikada nije dotiskavan.

Glavni "forte" Dioniza je i na novome albumu specifican tekstualni izricaj, koji bitno izdvaja ovaj band od niza stilski slicnih, a napose i sama koncepcija i vizija glazbe kao forme te pripadajucih sadrzaja, kao sto su omoti CD-a, videospotovi i slicno.

Danas bend (oni koji su ih slusali kazu - bolji nego ikad) funkcionira izvrsno. Od prve originalne postave ostao je Alen Pavelic, legendarni Ale bubnjar, dobri duh i glavna pokretacka osovina ove splitske cetvorke, a od prije cetiri godine clanovi su Ivan Ivanisevic, bas gitarist - inace, profesor knjizevnosti, te Mario Stojan - vrhunski gitarist, jedan od najboljih hrvatskih instrumentalista koji povremeno prati i fado nastupe pjevacice Jelene Radan.



Dioniz su dosada snimili tri video spota, nastupali bezbroj puta po brojnim motorijadama diljem Hrvatske, gostovali u nizu TV emisija na HRT-u, lokalnim TV postajama, te nekoliko puta i u Bosni i Hercegovini gdje kazu, ima vise rock 'n' rolla nego li u Hrvatskoj, pa pamte samo pozitivne dojmove iz Livna, Sirokog, Mostara itd...

Sudeci po kritikama struke, dojmovima izdavaca i prvim reakcijama publike na novi album, izgleda da vrijeme pune afirmacije ovog splitskog banda tek predstoji, oni su optimisti jer kazu - da nisu - davno bi se ugasili...

Trenutno je u izradi i WEB stranica www.dioniz.net na kojoj ce se clanovi malo podrobnije predstaviti sve brojnijoj publici, kako kroz sluzbene materijale, tako i kroz nekakve intimne i osobne anegdote.

DALLAS RECORDS, Vrtlarska 3b, 10000 ZAGREB
tel: +385/(0) 1 3769-162, 3768-420; fax: +385/(0) 1 3769-207; e-mail: dallas@dallas.hr



DALLAS MUSIC SHOPS:
ZAGREB - Tkalciceva 7, RIJEKA - Splitska 2a, ZADAR - Prokonzula Grgura bb, SPLIT - Narodni trg 14,
PULA - Fonticka 3, ROVINJ - Carera 72, CAKOVEC - Kralja Tomislava 7








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -