Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

NINO PRSES
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Nino Prses
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Rodjen 29.08.1972. godine u Sarajevu, gdje zivi i radi. Veoma rano iskazao talenat za muziku. Prvi nastupi vezani za period osnovne skole. Zavrsio Srednju muzicku skolu u Sarajevu, nastavlja usavrsavanje na Muzickoj skoli u Sarajevu, na teoretsko-pedagoskom odsjeku.

Nastupao kao klavijaturista u brojnim ansamblima pop, rock i folk muzike (Dino Merlin, Mladen Vojicic-Tifa, Dado Topi, Halid Muslimovic, Hanka Paldum itd.). Prvo kantautorsko djelo izveo na festivalu MPX 1995. u Sarajevu. Nastupao kao pjevac u horu Sarajevske opere.

U oktobru 2000. godine objavio prvi samostalan album "Zeni se", sa kojega je nekoliko pjesama postalo hit u radio i TV programima. Pisao muziku i aranzmane za djeciji festival "Mali slager" 1996., 1997., 1998., 2003..godine.

Na takmicenju za predstavnika BiH za pjesmu Eurovizije 2001. ubjedljivo osvojio prvo mjesto sa pjesmom "Hano", ciji je i kompletan autor.

Na takmicenju Eurovision Song Contest u Kopenhagenu 2001. godine osvojio simpatije svjetskog auditorijuma i za svoju zemlju izborio ucestvovanje na natjecanju za Eurosong za sljedecu, 2002. godinu. "Hano" zauzima visoko, dvadesetcetvrto mjesto na overall ljestvici svih pjesama ikad izvedenih na Eurosongu.

U oktobru 2001. godine objavio drugi album "1/1".

Poznat aranzer, kompozitor, tekstopisac i producent za bosansko-hercegovacke izvodjace kako pop tako i folk muzike. Uspjesno radi instrumentalnu muziku za potrebe brojnih TV emisija. Uspjesno radi muziku za reklame i idejna rjesenja za reklame.

Autor je muzicke podloge promotivnog CD-a konferencije u Mostaru 2003. koji je kao prikaz Bosne i Hercegovine dijeljen drzavnicima i poslovnim ljudima iz cijelog svijeta.

U martu 2005. godine objavljuje treci album, pod nazivom "Rum-Pum" (izdavac: Hayat Production), kao kompletan autor svih tekstova, kompozicija, aranzmana, idejnog rjesenja omota... Album je multimedijalan, sadrzi osam novih kompozicija, pet video spotova, foto album itd. Po sopstvenom scenariju reľirao tri video spota ("Lamiya", "Dalidalidadam" i "Mikini").

Gosti na albumu: Halid Beslic i Mladen Vojicic Tifa. Na radijskom festivalu 2005. godine u Zenici dobiva nagradu za pjesmu "Lamiya". Autor je teksta i muzike za hit pjesmu "Zelja", koju izvodi Igor Vukojevic.

Njegov hit iz 2000.god. "Sad mi krivo" nalazi se na novom albumu Grand Zvezda, u interpretaciji Stevana Andjelkovica. Izrazito inspirativno vezan za etno korijene. Vlasnik je produkcijskog audio-video studija u Sarajevu.

Kontakti:

www.ninoprses.com
nino@ninoprses.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -