Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GRUPA TIME U BEOGRADU
Cjeli zivot cekam priliku da pjevam u Beogradu rock 'n' roll
(Dado Topic)





Grupa TIME u Beogradu
17.02.2006. - SKC, Beograd, SCG

Grupa Time u sastavu: Dado Topic (vokal, bas), Vedran Bozic (solo gitara) i Ratko Divjak (bubnjevi), odrzace posle trideset godina svoj prvi solo koncert u Beogradu, u petak 17.02.2006. godine u SKC-u. Tom prilikom svirace veliki deo svog dragocenog opusa koji predstavlja jedan od najbitnijih i najvecih kreativnih dometa jugoslovenskog rock 'n' rolla. Grupa Time je svoju karijeru zapocla pocetkom sedamdesetih, kombinujuci rock 'n' roll, fusion-jazz i progressive rock. Imala je najmoderniji muzicki izraz tog doba ostavivsi iza sebe tri studijska albuma Time (1972), Time 2 (1975), Zivot u cizmama sa visokom petom (1976), pregrst single izdanja, kao i malobrojne, ali vredne snimke uzivo. Kao jedan od najbitnijih progresivnih bandova sedamdesetih (Pop masina, Buldozer, YU grupa…), grupa Time kreira zacetke scene koja je imala sledbenistvo u publici sirom teritorije nekadasnje Jugoslavije i postala je jedna od najvecih jugoslovenskih rock atrakcija. Veliki broj pesama grupe Time odrzati ce se kroz vreme, a kao primer moze da posluzi "Istina masina", pesma koja je dozivela obradu grupe EKV, pocetkom devedesetih, sto odslikava poziciju grupe Time i njihov muzicko - tekstualni uticaj na muzicare koji su svoju karijeru zapoceli u osamdesetim. Posle raspada grupe Time, 1976. godine, clanovi grupe ostaju aktivni muzicari, dok Dado Topic uspostavlja uspesnu autorsku i pevacku solo karijeru.

Danas, ponovo okupljeni, Dado, Vedran Bozic i Ratko Divjak, svirajuci u formi rock-trija daju odgovor duhu vremena, komunicirajuci (ponovo!) sa svetskim trendovima i bendovima koji predstavljaju aktuelnu scenu, kao i onu koja je nastala u devedesetim. Povratnicki koncerti koji traju nekad i po tri, cetiri (!) sata predstavljaju odu radosti rokenrola, starije vracajuci u bolji deo licne istorije, istovremeno pruzajuci mladjima kontakt sa vremenom koje nije izbledelo i koje ima pozitivno uporiste u sadasnjosti.

Trideset godina kasnije, grupa Time, obavijena legendom, kako o svom postojanju, tako i o Vedranovom jammingu sa Jimi Hendrixom, dok je bio stariji tinejdzer (negde u Nemackoj), imace priliku da zasija u punom sjaju pretvarajuci u stvarnost sudbinske reci Dade Topica, sigurno najboljeg pevaca koji je koristio jezik koji svi dobro razumemo: "Cjeli zivot cekam priliku da pjevam u Beogradu rock 'n' roll!".

Kontakt:

Ilija Jovanovic (manager)
IDEAL TURIST: info@idealturist.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -