Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2006
NEISHA
Ljubljana, Slovenija
Predstavljanje

NEISHA
Ljubljana, Slovenija

Neisha was born in 1982 as a 4th child into a big 8 member family, which was very musically oriented and was a very kind and stimulative environment to raise and develop her music talent. She began with piano lessons at the age of 5, finished primary music school, graduated at the Music grammar school (2 departments:piano and theory-composing) in Ljubljana. At this moment, she is near the completion of her academic studies at the Academy for music in Ljubljana (also 2 departments: composing and piano). She has received many awards in piano and solfeggio competitions, special awards as a cultural worker and specially for being the first female composer in history of Middle Music School Ljubljana officially representing her own compositions at such an early age. During all these years she kept her individualism in her approach to composing as shown in her works for many various contexts as well as using many different music styles and techniques. On one side she writes for big bands and symphonic orchestras and chamber music as a skilled composer and arranger, but on the other side she's very active as a studio musician, pianist, vocalist, keyboard player-programmer and co-producer.Working like that for quite many years now, she found out that the best way to express herself is through doing her own music, being author and performer, singing and playing piano in a pop-soul-light jazzy manner which still contains many progressive elements and gives her a lot of space to create her own sound and put out her message. As she was offered a contract at the Nika records label, things moved on really fast and she released her debut album-Neisha in Autumn 2005. Album was and still is, a huge success in the Slovenian market. It was rated with highest marks by all major music critics and magazines. Work on new english material is currently in process.

NEISHA
Mlada slovenska izvajalka vas bo presenetila z
izjemnim glasbenim prvencem! ABSOLUTNA PLOSCA LETA!!!

Rodila se je leta 1982 v Ljubljani. Ze v zelo mladih letih se je navdusila nad glasbo, hkrati pa se je ze takrat pokazal tudi njen razkosen talent. Pesmi, ki jih je slisala na radiu, je namrec prepevala in preigravala na velikem druzinskem klavirju povsem po svoje, tako da je ze takrat dala skladbam svoj pecat. Tako sodi popularna glasba 80-ih med njene najzgodnejse vplive, dodatno pa je nanjo vplivala in ji vlivala veselje do glasbenega ustvarjanja se njena druzina, v kateri so bili sami glasbeniki, tako oce, kot tudi starejsi brat in sestri. Tako so imeli doma pravi mini big band.

Kasneje se je Neisha izobrazevala na Srednji glasbeni soli in nato na Akademiji za glasbo v Ljubljani, program kompozicija in klavir. Obsezen opus njenega ustvarjanja vsebuje najrazlicnejsa dela, od komornih skladb do skladb za big band in simfonicne zasedbe. Uspesno deluje tudi na podrocju filmske in druge scenske glasbe. Bila je Skerjanceva nagrajenka, dosegala visoke uvrstitve na drzavnih tekmovanjih iz klavirja in solfeggia, bila solisticna pianistka s simfonicnim orkestrom SGBS, njena dela pa se uspesno izvajajo tudi na mednarodnih odrih.

Poleg klasicne glasbe se Neisha ze vrsto let ukvarja tudi s popom in rockom. Doslej je namrec nastopala in aktivno sodelovala tudi z bolj komercialno usmerjenimi pop / rock izvajalci, za katere je aranzirala pesmi, pela in igrala klaviature kot sodelujoca profesionalna glasbenica tako v studijih kot tudi na velikih odrih... Njena sodelovanja lahko nastevamo do onemoglosti, saj na spisku poleg renomiranih izvajalcev tipa Terrafolk, Trkaj, Big Foot Mama ter Simfonicnim orkestrom RTV Slovenija, sodeluje recimo tudi pri Funtangu in se mnogih drugih bolj ali manj znanih zasedbah.

NEISHA je v izredno kratkem casu osvojila Slovenijo. Njena prva uspesnica, dvojezicna PLANET ZA ZADET / STRAIGHT TO THE MOON je trenutno najbolje predvajana pesem na pomembnejsih slovenskih radijskih postajah (pravzaprav ni uspesne domace radijske postaje, na kateri se dekle ne bi prebilo med deseterico najveckrat predvajanih). Neisha s svojo glasbo pa ne ugaja zgolj radijskim urednikom, ampak tudi poslusalcem (med drugim je bila Planet za zadet tudi popevka tedna na Valu 202).

Uspeh njene prve skladbe na radijskih valovih se je ocitno prenesel tudi v prodajni uspeh. Njen prvenec s preprostim naslovom NEISHA, ki je zaradi velikega zanimanja izsel dva tedna pred prvotno napovedanim datumom izida, je v svojem prvem polnem prodajnem tednu postal DRUGI NAJBOLJE PRODAJANI ALBUM med albumi slovenskih izvajalcev (pred Neisho so, v prvem celotnem tednu prodaje pristali samo se Atomik Harmonik).

S tem pa se uspehi Neishe nikakor niso ustavili. Postala je najbolje prodajana slovenska izvajalka leta 2005, kljub temu, da je bila plosca izdana sele jeseni, v letu 2006 pa je prejela obilico najvidnejsih slovenskih nagrad. Trenutno ze 4 tedne kraljuje na lestvici prodaje v Sloveniji in je leta 2006 dalec najbolj prodajana in uspesna izvajalka.

Kontakt:

www.neisha.org
info@neisha.org








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -