Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SUDO LAV
Konjic, BiH
Predstavljanje

SUDO LAV
Konjic, Bosna i Hercegovina

Sudo Lavic, u siroj bh javnosti poznatiji kao SUDO LAV, mladi je kantautor iz Konjica. Odrastao je uz rock & roll. Taj muzicki stil i pravac je odabrao i kao odrednicu svog stila zivljenja, svojih tekstova i muzike koju pise.

Svoju muzicku karijeru zapoceo je svirajuci u bendovima svog rodnog grada, koji je u poslijeratnom periodu, inace, mozda zbog lijepe Neretve, poznat kao pravi rasadnik mladih muzickih talenata. Svoj muzicki ukus kreirao je i gradio na muzici koju je u tom periodu rado i slusao i pjevao, a to su, naravno, bile pjesme grupa "Bijelo Dugme", "Atomsko skloniste", "Leb i sol", "Azra", te Deep Purple, AC / CD, Beatles, U2 itd, itd...

Tokom 1991. godine, sa jednim bendom koji je djelovao u Srebrenici, Sudo Lav je htio snimiti svoj prvi album. Uradili su i 5 demo - snimaka, no kako se to vec mnogima desilo, rat u BiH je uspio pokvariti taj plan. Na svu srecu, Sudo Lav se nije predao. Znao je da je muzika njegova velika ljubav, tako da je nakon mnogo truda i odricanja uspio objaviti svoj prvi CD. Tragove odrastanja na dobrom i kvalitetnom pop-rocku, jasno, vidimo i u njegovim pjesmama, okupljenim na njegovom CD prvencu, "Kao nekad prije".

Album "Kao nekad prije" izasao je u decembru 2005. godine. Na njemu je 10 kompozicija. Sudo Lav je autor svih tekstova i muzike. Aranzmane je radio prof Adnan Musanovic. Album je izdat u Hayat produkciji, Sarajevo, a stampan je u Ljubljani. Uradjena su dva video spota koja se vrte na svim udarnim TV stanicama u Bosni i Hercegovini, i to oni za pjesme: "Kao nekad prije" i "Casa mi se prelila". Naslovna pjesma sa albuma je, inace, proglasena za hit mjeseca maja 2005. u emisiji TOP 12, NTV Hayat.

Sudo Lav se uvijek rado odaziva na humanitarne koncerte, a na proslavi rodjendana Rock kluba "Sloga" u Sarajevu, gdje je nastupio sa svojim pratecim bendom, "Auto-stop" iz Kaknja, odusevio je publiku kako svojim, tako i pjesmama "Atomskog sklonista". Grupu "Auto-stop" cine: Jadranko Huskic -Rexi (bas gitara), Damir Huskic (solo i ritam gitara), Rastislav Guberac - Ico (bubnjevi) i Haris Kadric (klavijature).

Zanimljivo je spomenuti da je ovaj mladi covjek ujedno i nastavnik razredne nastave. Radi u Trecoj osnovnoj skoli, Ilidza (www.trecaosnovna.com), (uh da mu vidite direktoricu :), i kako kazu, zasluzan je za formiranje dobrog i kvalitetnog muzickog ukusa muzike koju slusaju njegovi ucenici.

Sudo Lav sebi, a i drugima obecava da ce biti jos mnogo dobrih albuma sa njegovom muzikom.

Kontakt:

www.ntvhayat.com
harun@ntvhayat.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -