Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

UNITED & LOUDER DIY MINI TOUR # 1
11.-12.-13.05.2006. - Zagreb, Pula, Rijeka - Hrvatska



United & Louder DIY Mini Tour # 1
11.-12.-13.05.2006. godine - Zagreb, Pula, Rijeka - Hrvatska

Novo Istarsko Podzemlje vam predstavlja svoj najnoviji projekt; tri svirke tri benda u tri grada... sa ciljem da se dobro zabavite i naslusate se muzike, a usput i podrzite svoje lokalne scene sa ciljem ojacavanja cijele underground price...

Na prvom UNITED & LOUDER DIY mini tour-u sviraju: CRASSO DE ODIO (Zadar) - uk82 hardcorepunk / anarchocore
REANIMACIJA (Pula) - pula punkrock
NEGATIVNA ORIJENTACIJA (Rijeka) - melodic punkrock with emo taste

a svira se u, redom:
- 11.05.2006. - cetvrtak, MOCVARA - Zagreb + special guest: Anihillation Time (USA) - vrata: 20h, koncert: 21h, upad: 30 kn
- 12.05.2006. - petak, BIG ROCK MAMA - Rijeka - start: 21h, upad: 20 kn
- 13.05.2006. - subota, PODZEMLJE ROJC - Pula - start: 22h , upad: 20 kn

all supported by: Mocvara, Udruga RiRock, Monteparadiso

-+-+-+-+-++-+-+-+---+-+-+-+-+-+---+--+-+-do it yourself-+-+-+-+-++-+-+-+---+-+-+-+-+-+---+--+-+-

CRASSO DE ODIO (Zadar) - su jedni od mladjih predstavnika hrvatskog anarhokora koji su prosle godine, sa svojim drugim snimkom, studijskim albumom "Preko iluzija..." (u NIP i La_bean izdanju) dokazali da jos uvijek ima ljudi i ideja koje treba podrzati. Nastali 2001., te ubrzo snimaju svoj s/t demo kojeg izdilavaju sirom Hrvatske, povezuju se sa ljudima i ostvaruju par zapazenih nastupa na festivalima poput Jadrija / Martinska festa, Monte Paradisa i pulskog Anti-Fa Festa. U Zagrebu i u Rijeci zasvirat ce po prvi puta u svom postojanju, a Pulu posjecuju po 4. put (prva tri puta su odusevili!). Glazbu koju sviraju mozemo opisati kao stari UK82 hcpunk, sa uletima ska i Oi! dionica, te sve zacinjeno nabrijanim tekstovima u kojima se nemilosrdno obrusavaju na drustvene i politicke probleme danasnjice. Od nedavno im je funkcionalan i web site, tako da sve ostale informacije valja potraziti na www.crassodeodio.tk .

REANIMACIJA (Pula) - svira od ljeta 2003. kada je instrumente drzala prva postava benda koja se trudila svirati mjesavinu svega sto je punk iznjedrio od '77. pa naovamo. U toj postavi snimljen je i prvi DIY demo, simbolicno nazvan "Demonstracija prva" koji je izasao u izdanju NIP-a, kao njegovo 5. izdanje. U proljece 2005. godine krecu na turneju po Europi, a par mjeseci prije toga rasformira se prva postava... Nova postava benda (koji odnedavno ponovno svira sa dvije gitare) snimila je u jula 2005. godine prvi studijski album nazvan "Streets of Pula" koji savrseno ocrtava glazbu kakvu danas sviraju. Izmjenom clanova ustalili su se kao kvalitetni himnicki punkrock bend glazbe stare engleske skole + malo ska utjecaja, malo melodije i sve prozeto tipicnim "pulskim zvukom". Nasljednici su pulske punkrock skole '90-tih koja je tada bila predvodjena bendovima poput Fakofbolan, Frontalni Udar, Antitodor, Kolaps... Zapazeniji nastupi po raznoraznim domacim i stranim hc/punk festivalima, kao i krdo pojedinacnih svirki punih pozitivnog kaosa i energije koja vas nece ostaviti ravnodusnima.

NEGATIVNA ORIJENTACIJA (Rijeka) - postoje od proljeca 2003. godine kada su krenuli kao melodicni projekt koji bi svirao glazbu po uzoru Mikrofonije. Sa vremenom se mijenja i postava i sofisticira se ukus, pa danas sami za sebe kazu da sviraju "klasicni melodicni pank sa malo stranog prizvuka i pokojom emo dionicom". Do sada imaju snimljen jedan demo od prije godinu i pol dana, a trenutacno lagano spremaju materijale, pa mozda i padne neko snimanje u skorijoj buducnosti. U Rijeci su svirali par koncerata, a u Zagrebu i Puli predstavit ce se po prvi puta. Troje ih je u bendu, pice melodicno i rade to sa gustom!!?

Kontakti:

Dean Cukon (NIP / MP Crew)
NOVO ISTARSKO PODZEMLJE - //DIY izdavastvo i distribucija// Pula - Croatia
nip@net.hr // www.n-i-p.20m.com

Cijeli mini tour organiziran je kroz napor pojedinaca iz Zagreba, Rijeke i Pule. Podrľite i zabavite se!! Dejo_punk

www.n-i-p.20m.com // www.monteparadiso.hr // www.rirock.net // www.mochvara.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -