Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ART & MUSIC FESTIVAL
Pula, Hrvatska

Art & Music Festival
10., 11. i 12.08.2006. godine - Pula, Hrvatska

Nikad bogatiji i zanimljiviji ART AND MUSIC FESTIVAL

Nakon sto je 01.05.2006. godine objavljen natjecaj za 10. Art And Music Festival, organizatori su vec zaprimili preko 100 prijava iz pet drzava koje ce 9. i 10.06.2006. medjunarodni sedmeroclani ziri sastavljen od eminentnih rock kriticara, novinara, producenata i promotora preslusati i odabrati osam polufinalista koji ce se boriti za glavnu nagradu koja je u medjuvremenu od strane organizatora jos i obogacena. Kao sto je poznato, pobjednik dobiva mogucnost potpisivanja ugovora za prvi album u izdanju Menart / DOP Records, kao i mogucnost snimanja albuma sa eminentnim glazbenim producentom Edijem Cukericem dok ce kompletne promotivne aktivnosti nakon objavljivanja albuma preuzeti DOP Produkcija, ali po novom i snimanje spota kojeg osigurava udruga Tempus Fugit (www.tempusfugit.hr) odnosno, pojekt Earbugs koja ujedno i finalistima (3 izvodjaca) poklanja i izradu vlastitih web stranica. Svih osam polufinalista biti ce objavljeni na sluzbenoj web stranici festivala (www.artandmusicfest.org) u nedjelju 11.06.2006. u 12:00., a kako zvuce i kako izgledaju polufinalisti saznat cemo na samom njihovom nastupu u atraktivnom prostoru Povijesnog muzeja Istre - Museo storia dell' Istria - Kastelu 10., 11. i 12.08.2006. godine u samom centru Pule.

Sto se samog koncertnog programa tice, za sada je potvrdjen nastup grupe Kultur Shock iz Seattlea (SAD) www.kulturshock.com i grupe Bellrays iz Los Angelesa (SAD) www.thebellrays.com dok se za ostale zvijezde ovogodisnjeg Art And Music Festivala jos ceka konacna potvrda. Tek toliko da se zna gypsy punk folk rock band Kultur Shock je sastav kojega vodi sarajlija Srdjan Jevdjevic uz kojega se u grupi nalaze jedan Hrvat, jedan Japanac, jedan Bugar i dvoje Amerikanaca, a poznati glazbeni magazin Kerang ih naziva System Of A Down koji sviraju mariachi glazbu dajuci im istovremeno najvise ocjene. Tri albuma objavili su za etiketu Koolarrow Records, bivseg clana Faith No More, Billya Goulda. Za razliku od Kultur Shocka, The Bell Rays krasi prodjev Maximum Rock'n'Soul koju predvodi atraktivna crna pjevacica Lisa Kekaula koju zbog iznimnog glasa vec nazivaju novom Arethom Franklin, a koju prate zestoki rockeri svirajuci glazbu na tragu Stoogesa i MC5. By the way, clanovi Pixiesa vole naglasiti da je upravo The Bell Rays njihov omiljeni band. U Puli ce promovirati novi album "Have A Little Faith" objavljen pocetkom 5. mjeseca. Dogovoren je i nastup grupe Overflow, ali se jos dogovara tocan termin nastupa.

Popratni program bogatiji je nego prijasnjih godina, pa ce vec prvu vecer, 08.08.2006. u 22:00 sata u Galeriji Distorzija biti otvorena izlozba ilustratora i strip crtaca Nadana Rojnica. U pripremi je i Graffitt contest na staroj cesti za Stoju, te Mini CRS (Crtani Romani Show), a navodno su u pripremi jos neke izlozbe.

U cetvrtak, 10.08.2006. u 12:00 biti ce predstavljena knjiga "Tajna povijest rocka" Ronija Sariga u izdanju naklade Sareni ducan koju ce predstaviti jedan od prevoditelja i autorica predgovora Lada Furlan Zaborac, inace clanica grupe The Bambi Molesters. Dan kasnije, 11.08.2006. na istom mjestu, tj. u Rock Cafeu, u isto vrijeme odrzat ce se promocija kompilacije "Strasni Rijecani" objavljene za novoosnovanu etiketu Ciklama Records (podetiketu Dallas Recordsa) ciji je urednik Damir Martinovic Mrle iz LET-a 3. Promociju bi trebala pratiti i svirka nekog od rijeckih bendova koji se pojavljuju na spomenutoj kompilaciji. I dan kasnije, znaci 12.08.2006., ponovo u isto vrijeme na istom mjestu odrzat ce se i okrugli stol sa aktualnom i intrigantnom temom "Isplati li se baviti R'N'R-om danas u Hrvatskoj" na kojem sudjeluju svi clanovi zirija kao i svi zainteresirani akreditirani novinari i glazbenici, a sigurno ce biti mjesta i za radoznalu publiku.

Mozda najveca novost jest uvodjenje filmskog programa festivala nazvanog "Rockumentary Groove - regionalna revija rockumentaraca" koja ce se odrzati 10., 11. i 12.08.2006. u terminu od 17:00 u Rock Cafeu i u kojoj ce biti prikazani recentni dokumentarni rock filmovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Makedonije, i to slijedeci filmovi: "Divided States of America - Laibach 2004 Tour" S. Podgorseka, "Petrovaradinsko pleme" D. Pintarica i grupe autora, "Kad muzicari sokiraju" D. Jagatica, "Foltin" i "Geto 103" J. Altiparmakova, "Glasba je casovna umetnost - Pankrti / Dolgcajt" I. Zupete i "Ritam rock plemena" B.Modrica.

Cijene ulaznica za pojedine koncerte kao i paket za sve dane jos nije poznat, no organizator obecava da ce i to uskoro biti poznato, a sudeci po ponudjenom i za sada poznatom programu, ulaznice ce planuti u vrlo kratkom roku.

Sve ostale informacije o 10. Art And Music Festivalu mozete saznati na sluzbenim stranicama festivala www.artandmusicfest.org

Za sva eventualna pitanja, dodatne informacije ili interviewe obratite se na slijedece kontakte:

Direkcija Festivala: Branimir Slijepcevic Brada, ++385 95 903 9755
PR Festivala i predsjednik zirija: Dubravko Jagatic, ++385 98 480 884
direkcija@artandmusicfest.org

Natjecaj za Art & Music Festival 2006.

Formular za Molbe za akreditacije za 10. ART AND MUSIC FESTIVALA
nalaze se na sluzbenim web stranicama festivala (www.artandmusicfest.org)
i zaprimaju se do 01.08.2006. godine.

1. Natjecaj za Art & Music Festival 2006. otvoren je za solo izvodjace i sastave iz cijelog svijeta bez obzira na stil glazbe koju izvode, a koji nemaju objavljeni nosac zvuka za sluzbeno registriranu diskografsku kucu.

2. Svaki izvodjac ili sastav na natjecaj mora poslati najmanje 3 snimljene pjesme i to iskljucivo na CD-u, te popratni PRESS materijal koji mora sadrzavati:
a) Kontakt osobu (Ime i prezime, Ulica i kucni broj, Grad, Drzava, Telefon, Mobitel, Mail)
b) Imena clanova grupe
c) Kratku biografiju
d) Fotografiju grupe (izvodjaca)
e) Web adresu (ukoliko je posjeduju)
Sav poslani materijal ne vraca se posiljateljima!

3. Prijave za Art & Music Festival 2006. salju se na adresu: Art And Music Festival P.P.201, 52100 Pula, Hrvatska

4. Natjecaj je otvoren od trenutka objavljivanja do 4. lipnja 2006. godine nakon cega ce sedmeroclani ziri Art & Music Festivala na osnovu preslusanih snimaka odabrati 8 polufinalista koji ce nastupati u tvrdjavi Kastel (Povijesni muzej Istre) u Puli 10. kolovoza 2006. (4 grupe) odnosno 11. kolovoza 2006. (druge 4 grupe). Svih osam polufinalista biti ce objavljeno u nedjelju 11. lipnja 2006. godine. Spomenuti ziri Festivala, nakon nastupa uzivo svih osam izvodjaca, odabrat ce dva finalista Art & Music Festivala, dok ce jednog finalistu izabrati publika, te ce sva tri izvodjaca ponovo nastupiti u finalu 12. kolovoza 2006. godine kada ce biti proglasen i pobjednik 10. Art & Music Festivala.

5. Pobjednik Art & Music Festivala za nagradu dobiva mogucnost potpisivanja ugovora za prvi album u izdanju Menart / DOP Records, kao i mogucnost snimanja albuma sa eminentnim glazbenim producentom Edijem Cukericem dok ce kompletne promotivne aktivnosti nakon objavljivanja albuma preuzeti DOP Produkcija.

6. Sve ostale informacije o Art & Music Festivalu 2006. mogu se saznati na sluzbenoj web stranici www.artandmusicfest.org ili na brojevima telefona ++385 95 903 9755 ili ++385 98 480 884, te na mail adresi direkcija@artandmusicfest.org .

Vezani link: Art & Music Festival 2006. - Najava








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -