Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

CROATIA RECORDS NEWS
Juli 2006.

Croatia Records News
Juli 2006.


RASPASHOW - Dignimo sidro

RASPASHOW - Dignimo sidro - u prodaji. Zaceci grupe Raspashow sezu u listopad 2001. godine kada je pjevac grupe, Kristijan Rahimovski, u potrazi za sviracima svog buduceg benda upoznao gitaristu Ivana Skuncu. Buduci da su i jedan i drugi bili slicnih glazbenih afiniteta, rodila se ideja za osnivanjem grupe. Nedugo zatim, grupi se pridruzio bubnjar Marko Sestic, klavijaturist Mato Matosevic, a najnoviji clan grupe je basist Martin Petracic. Vrlo brzo, clanovi grupe su odlucili baviti se autorskim radom. Nedugo zatim, ostvarili su kontakt sa renomiranim producentima, Mirom Buljanom i Nenom Nincevicem, kojima se svidio autorski rad grupe da bi nakon toga s njima potpisali ugovor o daljnjoj suradnji. Plod te suradnje je nastanak prvog albuma grupe Raspashow pod okriljem izdavacke kuce Croatia Records. Prvi singl s kojim se grupa Raspashow predstavila siroj javnosti je "Svaki dio srca mog". Drugi singl je bila pjesma "Ti si tu". Obje pjesme su ostvarile zapazen uspjeh na top listama radio stanica. Treci singl, "Na ljubav otporna", bio je najava njihovog prvijenca "Dignimo sidro". Sve pjesme s prvog albuma potpisuju: Ivan Skunca, Kristijan Rahimovski i Marko Sestic,a aranzmane Raspashow i Miro Buljan. Ceste svirke i odlicne pjesme ono su sto ce dati "vjetar u ledja" ovom mladom bendu.

Tracklisting: 1. NA LJUBAV OTPORNA / 2. SVAKI DIO SRCA MOG / 3. U TEBI TRAZIM SPAS (TI SI KAO DROGA) / 4. SAM TI I JA / 5. OSTANI UZ MENE / 6. TI SI TU / 7. NE PLACI SAD / 8. POZOVI ME NA BAL / 9. LOSA NAVIKA / 10. KRALJICA IZ SNOVA


BRUNO KRAJCAR - Blagoslov

"Blagoslov" Brune Krajcara - novo izdanje!! - Album "Blagoslov" poznatog pulskog kantautora i skladatelja Brune Krajcara novo je izdanje Cro sacro etikete. Rijec je o multimedijalnom CD-u na kome se nalazi 15 skladbi, te cak tri video spota. Album "Blagoslov" svojevrsna je ispovijed i ispovijest Brune Krajcara. Glazbeni album postaje zivotni album protkan lijepim i tuznim slikama iz zivota, a sve to isprepleteno dubokom vjerom u Uskrslog Krista. Na albumu se kao gosti pojavljuju: Kumi, Poklon, Neno Belan, Alen Vitasovic, Kristina Jurman, Viven Galletta, vlc. Darko Zgrablic, internacionalna zvijezda Pierre Andre Baptiste (Princeov prateci pjevac), te Arturo Alvarez poznati glumac meksickih sapunica. Album "Blagoslov" Brune Krajcara definitivno vrijedi imati...


JELENA ROZGA - Rozga

Prvi samostalni album koji potpisuje Jelena Rozga objavit ce se uskoro pod etiketom Croatia Records. Svoju novu stranicu u glazbenoj karijeri Jelena je najavila na ovogodisnjoj Dori (2006) gjde je s grupom Magazin otpjevala, na neki nacin, oprostajnu pjesmu "Oprosti mala", ali i svoj prvi single "Ne zovi me Marija". Njezin prvijenac, jednostavno nazvan "Rozga" sadrzi ukupno 13 pjesama ciji su autori Vjekoslava i Tonci Huljic, Djordje Novkovic, Zeljko Pavicic i Remi Kazinoti. Osim na Dori, Jelena je s novog albuma predstavila jos jednu pjesmu "Ja znam dobro sto mi je" i to na nedavno odrzanom Splitskom festivalu (2006). Osim ovih, na albumu se zanimljive i klupske obrade pjesama "Bilo bi super", "Oprosti mala" i "Ne zovi me Marija" producentskog dvojca Motiwwwo. Novi glazbeni pocetak prati i Jelenin novi image za koji je zasluzna Marija Cvitanovic, ovjekovjecen objektivom Tomislava Marica. Designe albuma povjeren je ekipi Bozesacuvaj, a cjelokupni audiovizuelni uzitak bit ce na trzistu pocetkom kolovoza 2006. godine.


LIBAR IV, V i VI

Nakon prve platinatske trilogije Libar I, II i III u ediciji "Da te mogu pismom zvati", ovih dana na trzistu su tri nova nastavka - Libar IV, V i VI. Ukupno 120 zlatnih pjesama Dalmacije i Mediterana koje pjevaju klapa Maslina, Miso Kovac, Gibonni, Arsen Dedic, Oliver Dragojevic, Vinko Coce, Tomislav Ivcic, Tereza, Petar Graoo, Severina, Goran Karan, klape, Ljubo Stipisis Delmata i mnogi drugi koji su godinama, sto pjevajuci ili pisuci pjesme, "slikali dalmatinsku pjesmu". Svaki od 6 CD-a (i kaseta) ima po 20 pjesama koje ce vam dobro doci u svakoj prigodi. Za festu, za konobu uz drustvo i dobru spizu i vino, za opustanje, voznju, kao suvenir - poklon... U svakom slucaju, kolekcija koju bi bilo pozeljno poceti slagati u vlastitoj arhivi. Uzivajte!


GIULIANO i ZUHRA - KONCRT NA VIRU

Nakon nastupa na Splitu 2006. i osvojenom nagradom "Broncani valovi" za pjesmu "Cvite kameni", Giuliano ima povecanu potraznju za nastupima ovo ljeto (2006.). U subotu 29.07.2006. s pocetkom u 21 sat u okviru Virskog zabavnog ljeta, organizira se veliki koncert Giuliana i njegovog benda, a specijalno iznenadjenje veceri biti ce Zlatan Zuhric Zuhra sa svojim stand upom. Nakon koncerta organizatori, Opcina Vir, organizirati ce i tradicionalni izbor za miss i mistera ljeta na Viru, kojega ce, takodjer, voditi polularni Zuhra. www.giuliano.com.hr .









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -