Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DADO TOPIC I TIME
A k t i v n o s t i 2


DADO TOPIC i GRUPA TIME
NA 23. NISVILLE JAZZ FESTIVALU U NISU

Na Ljetnoj pozornici u niskoj Tvrdjavi u cetvrtak 10.08.2006. godine, poceti ce trodnevni tradicionalni 23. Jazz festival "Nisville 2006" na kome ce nastupiti vise od 200 muzicara iz oko 15 zemalja na jednom od tri stagea.

Festival ce otvoriti romski muzicar Saban Bajramovic (Srbija) kome ce biti urucena i specijalna nagrada Festivala za zivotno delo. Tokom Festivala bice dodijeljen i "Nisville grand prix", za bend sa najkvalitetnijom "fuzijom" jazza i drugih muzickih pravaca. Posjetioce ovogodisnjeg "Nisvillea" zabavice:

10.08.2006.: Synthesis (MK), Sydney Ellis and her Midnight Preachers (USA) i Hor SKC, Incognito (GB), Sarajevo Drum Orchestra (BiH), Oleg Chaly Trio (GRE) i Plan 9.

11.08.2006.: Karolina Styla Band (POL), Big Band RTB and Friends (Srbija), Sexto Sentido (CUB), Dado Topic i Time (HR), Manu i Jazz Society Sextet.

12.08.2006.: Emmett North Jr. & Jackalope Gang (USA / ITA), Lidija Filipovic Mediteraneo & Billy Cobbam (FRA / USA), Hot Club de Norvege (NOR), Ivo Papasov Wedding Orchestra (BUL), Zona B (Srbija) i Sancho & Double Decker Band.

Od ex YU izvodjaca, najatraktivniji nastup, 11.08.2006. godine, ocekuje se od legendarnog Dade Topica i njegove grupe Time (HR) koja u Nis dolazi u originalnoj postavi: Dado Topic, Vedran Bozic i bubnjar Ratko Divjak (koji je posljednjih 25 godina dio evropske i americke jazz scene - California Jazz Fest, Los Angeles, Monterey, Sacramento, Montreux, Berlin, Bolonja...). Ratko Divjak je svirao sa najznacajnijim jazz umjetnicima i od 1975. godine clan je Big Benda RTV Slovenije. Snimio je vise od 30 jazz CD-a i LP-a.

Poslije serije uspjesnih koncerata po Srbiji, management grupe Time najavljuje njihove dolaske i u druge gradove. U pripremi je beogradski koncert koji ce, kako kazu, postati tradicionalan. Vise informacija o Nisville festivalu mozete naci na www.nisville.com .

Akreditacije za interviju sa Dadom Topicem i grupom Time posaljite na e-mail adresu organizatora niskog jazz festivala: nisville@ptt.yu ili na managment grupe Time: time.booking@yahoo.com .


Dado Topic, Vedran Bozic, Ilija Jovanovic (manager) i Ratko Divjak

DADO TOPIC & TIME
NA 2. HENDRIX FESTIVALU
U VRBASU - 12.08.2006.

Ipak ce sa Gradskog stadiona u Vrbasu puna tri dana odjekivati rock muzika. Na programu 2. Hendrix Festivala najavljene se domace, kao i inostrane grupe.

Drugi dan 2. Hendrix Festivala nastupiti ce i legenda ex YU rocka, Dado Topic i njegova grupa Time, u originalnom sastavu: Dado Topic - vikal i bas gitara, Vedran Bozic - gitara i jedan od najboljih bubnjara sa balkanskih prostora, Ratko Divjak.

Planirano je bilo da Dado Topic i grupa Time u nedelju, 13.08.2006. godine, zatvore 2. Hendrix Festival, ali su zbog drugih obaveza zamolili da sviraju dan ranije. Organizatori Festivala su sa managementom Dade Topica, ipak pronasli resenje, tako da ce njihov nastup biti u subotu 12.08.2006. godine.

Prvi dan Festivala nastupice Dadin veliki prijatelj, Djordje David i njegova grupa Gang koji ne kriju zadovoljstva sto ce nastupati pre legende Topica. Djole i grupa Gang intezivno rade na novom albumu ciji izlazak se ocekuje pred kraj 2006. godine. Pored vec spomenutih grupa, u Vrbasu ce jos nastupiti Ortohodox Celts, 357, Bjesovi, Generacija 5 i drugi. Predsednik Skupstine Opstine Vrbas ne krije zadovoljstvo da se ovaj Festival iz Novog Sada preselio u Vrbas. Postoje velike zelje da on preraste u tradicionalanu manifestaciju.

Odmah poslije zavrsetka 2. Hendrix Festivala, pocinju pripreme za 3. Hendrix Festival, koji ce sigurno u ovaj region dovesti i neka veca inostrana imena. Organizatori ocekuju vece razumevanje ovdasnje privrede za ovakva dogadjanja kao i vecu financijsku podrsku Hendrix Festivalu. Interesovanje za ovaj festival je veliko i u susjednoj Hrvatskoj, posto su nas za akreditacije zamolili neki renomirani mediji. Ocekuje se prisustvo nekoliko domacih TV ekipa kao i desetine novinara.

S obzirom da se Dado Topic cesto pojavljuje u ovom regionu, za ocekivati je da ce na njegov koncert doci i general major Miroslav Milosevic, predstavnici politickog i kulturnog zivota Crvenke, kao i mnogobrojni fanovi. Pravo iznenadjenje bi bilo dolazak Sladjane Milosevic da sa Dadom odpjeva "Princezu". Bas ovu pjesmu Dado je na zahtjev Sabcana, odpjevao dva puta na veoma posjecenom koncertu pre desetak dana.

Kontakti:

time.booking@yahoo.com
www.dadotopic.cjb.net
www.TIMEtheband.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -