Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

AQUARIUS RECORDS, ZAGREB
ŠPANCIRFEST 2006






Aquarius Records, Zagreb
Špancirfest
Varaždin, Hrvatska, 25.08.2006. - 03.09.2006

ŠPANCIRFEST - Počevši s posljednjim tjednom mjeseca kolovoza 2006. godine, od 25. kolovoza do 03. rujna - desetak se dana, već osam godina uzastopce, na varaždinskim ulicama i trgovima događa - ŠPANCIRFEST. Od nastojanja Turističke zajednice grada Varaždina da se napravi događaj koji će, zrcaleći povijest grada, bar nakratko oživjeti varaždinsku starogradsku jezgru, ŠPANCIRFEST je tijekom godina evoluirao u jedinstveni hrvatski festivalski projekt, te će se u Varaždinu i ove godine moći doživjeti i proživjeti deset brižljivo osmišljenih festivalskih dana.

Ovogodišnje osvježenje Špancirfesta je i After.Špancirfest koji omogućuje gostima i posjetiteljima da zaokruže cjelodnevni boravak i da do dugo u noć uživaju u bogatom programu (odnosi se na nastupe poslije ponoći).

THE SICK SWING ORCHESTRA (swing jazz), After.Špancirfest, Varaždin - Kult. caffe, Anina 2, Poslovni centar Fima - Petak, 25. kolovoz 2006. poslije ponoći.
THE SICK SWING ORCHESTRA, After.Špancirfest, Varaždin - Kult. caffe, Anina 2, Poslovni centar Fima - Subota, 26. kolovoz 2006. poslije ponoći.
Bend je nastao u Zagrebu krajem prošlog stoljeća (Halloween, 1999.) s idejom da svoju publiku uveseljava izvedbama swinga, dixieja, bluesa i tradicionalnih jazz standarda. Na samom početku band djeluje kao kvartet te se naziva Sick Swing. U takvom sastavu, često nastupaju po Hrvatskoj, Austriji, te Italiji. Nakon niza koncerata, nastupa, sessiona i veselica uvukli su se publici pod kožu pa proširuju repertoar. Orkestar sačinjavaju sljedeći instrumenti (i njihovi vlasnici): violina, truba, trombon, klarinet, sax, gitara, kontrabas, klavir, bubanj i vokal. Prošle godine objavili su svoj debitantski album "Bolesno, bolesno".

OLIVER, Špancirfest, Varaždin – Stari grad, nedjelja, 3. rujna 2006., 21 sat.
Počelo je prošle godine sa velikim završnim spektaklom, koncertom Đorđe Balaševića. I ove godine kraj Špancirfesta obilježit će se koncertom koji će se dugo, nakon što se ugase i posljednji reflektori podno bedema Staroga grada, prepričavati među Varaždincima. Zadnju večer Špancirfesta nastupit će jedna od najvećih legendi hrvatske glazbe ikad - Oliver Dragojević. Bit će to prilika da se mnoge generacije, od onih koji su bili svjedocima stvaranja jedne takve karijere, do onih koji su se s Oliverovom glazbom upoznali preko svojih roditelja, nađu zajedno na veličanstvenom koncertu uz "Skalinadu", "Ključ života", "Galeba" i mnoge druge hitove koji su zauvijek obilježili hrvatsku glazbu u posljednjih četrdesetak godina.
Oliver, inače rodom iz Vela Luke, festivalski debi imao je na Splitu '67 na nagovor pokojnog Zdenka Runjića s njegovim "Picaferajem", skladbom koja nije dospjela na završnu festivalsku večer, no koja će u sedamdestima postati jednim od vječno zelenih Oliverovih standarda. Poslije kratkotrajne suradnje s Dubrovačkim trubadurima, 1973. godine se priključuje tada novoosnovanoj grupi More u kojoj je pjevala i Meri Cetinić. Slijedeće, 1974. godine, ponovo je na Prokurativama, gdje započinje svoju solističku karijeru i u velikom stilu osvaja prvu nagradu publike sa skladbom "Ča će mi Copacabana". Nakon toga ponovo uspostavlja suradnju sa Zdenkom Runjićem i na Splitu '75 pjeva pjesmu "Galeb i ja", koja je ušla u legendu i označila početak dugogodišnje plodonosne suradnje najnakladnijeg i najnagrađivanijeg autorsko-izvodačkog dvojca. Pobravši "bezbroj" najprestižnijih festivalskih i diskografskih nagrada, Oliver je bio i laureat prve dodjele hrvatske diskografske nagrade Porin koja je velikim dijelom prošla u znaku njegove izvedbe Gibonnijeve skladbe "Cesarica". Osam dobivenih Porina, te odličja Reda Danice s likom Marka Marulića, samo su neka od brojnih Oliverovih priznanja.
Uz pomoć pratećeg benda Dupina i orkestra riječkog HNK pod ravnanjem Alana Bjelinskog, Oliver će učiniti nezaboravnim još jedan završetak Špancirfesta. U takvom sastavu predstavio se u pariškoj Olympiji.

MASSIMO, Špancirfest, Varaždin – Stari grad, utorak, 2. rujna 2006., 21.30 sati.
I ove godine Špancirfest u Varaždin dovodi najveća imena domaće glazbene scene, a jedno od trenutno najzvučnijih, zasigurno je Massimo Savić. Massimove pjesme, skinute s njegovog posljednjeg albuma "Vještina II", i dalje haraju top listama i neprestano se vrte na svim radio stanicama, a za koncerte se traži "karta više".
Sve je počelo 1983. godine. Tada Massimo završava Srednju školu i postaje vođa legendarne grupe Dorian Gray koja izdaje prvi album "Sjaj u tami", te dvije godine kasnije i drugi "Za tvoje oči". Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe Walker Brothers "The sun ain't gonna shine anymore", ali i upečatljivom glasu Massima. Nakon razlaza grupe, Massimo započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u suradnji s Zrinkom Tutuićem. Slijedi zaokret u karijeri i art pop i rock projekti poput albuma na engleskom jeziku Elements ili vokal u grupi Metal Guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma u suradnji s Tutićem - "Benzina" 1997. godine.
Nakon pet godina stanke, izvanredni pjevač koji je nebrojeno puta zadužio hrvatsku glazbenu scenu, objavljuje novi album jednostavna naslova "Massimo", a potom su uslijedili hvaljeni albumi "Vještina" i "Vještina II" koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock glazbe. Nakon više nominacija, godine 2004. napokon dobiva diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe. Uspjeh je ponovio i sljedeće dvije godine. Odličan posljednji album, legendarni hitovi poput "Sjaja u tami", više su nego odlična pozivnica posjetiteljima Špancirfesta da 29. kolovoza 2006. godine u 20 sati na Starom gradu budu dio nezaboravnog doživljaja.

AQUARIUS RECORDS | UNIVERSAL MUSIC LICENSEE CROATIA
Trakoscanska 38 - 10000 Zagreb - HR

Kontakti:

Ivana Futivic
Promocija - radio
phone: +385 1 30 40 709 / fax: + 385 1 3040 710 / mobile: + 385 91 1281 053
e-mail: ivana.futivic@aquarius-records.com ili radio@aquarius-records.com
www.aquarius-records.com

Posjetite nas online music shop na adresi www.cedeterija.hr !








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -