Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

PERO STEFANOVIĆ
A k t i v n o s t i



Pero Stefanović na festivalu "Sunčane skale"


Pero Stefanović
(Pero Trokadero)
A k t i v n o s t i

Pero Stefanović, poznatiji kao Pero Trokadero, polako ali sigurno stiče sve veću popularnost i van granica Crne Gore. Pjesme s njegovog albuma prvenca, "Žig od ljubavi" (objavljenog prošle - 2005. - godine u izdanju "City Recordsa") veoma su slušane, a spotovi se vrte na TV stanicama širom Crne Gore, Srbije, BiH, a putem satelita i u ostatku svijeta.

Nakon uspješne promocije novih pjesama u Beogradu, Podgorici i Budvi, Pero je imao mnogobrojne nastupe u diskotekama i klubovima. Učestvovao je na Drugom radijskom festivalu, u decembru 2005. godine, s pjesmom "Vila mog sna" i na "Sunčanim skalama" u Herceg Novom, 12. jula 2006. godine, gdje se predstavio pjesmom "Nek' ti se zalede obrazi". Muziku i tekstove je i ovog puta napisala njegova sestra, Aleksandra Stefanović, a aranžmane je radio Mirko Sćepanović. Obje pjesme su bržeg ritma za razliku od festivalskih nastupa ranijih godina kada je Pero izvodio balade. Publika je pjesme odlično prihvatila.

Nisu imale visok plasman, ali su uspješno najavile novi album na kojem Pero vrijedno radi. Već je snimljeno osam pjesama, a ostaju da se snime još dvije, tako da će se na albumu naći deset pjesama. Pero će ostati vjeran svom muzičkom stilu.

Pero Stefanović je do sada osvojio brojne nagrade, ali posebno mu teško pada to da se ni u jednoj nominaciji za muziku i tekst nije pojavila njegova sestra Aleksandra Stefanović koja je za njega komponovala i napisala najljepše pjesme i najveće hitove. Sestra mu je, kaže Pero, uzor i velika podrška.

U zadnje vrijeme, Pero živi u Beogradu, ali je veoma vezan za rodnu Podgoricu, grad u kojem je odrastao, proveo lijepo i sretno djetinjstvo i gdje je započeo pjevačku karijeru. Podgoricu ne bi mijenjao ni za jedan drugi grad na svijetu. "Nikada neću reći da sam se definitivno preselio", kaže Pero. U svom repertoaru ima i pjesmu posvećenu Podgorici, koju je otpjevao zajedno sa Sergejem Ćetkovićem, Edom i Igorom Perazićem.

I ovog ljeta Pero je (kao i prethodnih desetak godina), nastupao na budvanskom šetalištu, u popularnom klubu "Trokadero". Bio je i odličan domaćin svim pjevačima koji su tu gostovali. Zajedno s klavijaturistom Dadom Ličinom trudio se da svaka svirka bude maksimalno profesionalna. Svim pjesmama koje je pjevao (kako svojim tako i drugih izvođača), Pero je dao neku posebnu "emotivnu notu" i upravo je to njegove interpretacije činilo jedinstvenim i originalnim. "Ovi nastupi su mi posebno dragi i ponosan sam što nosim nadimak Trokadero", rekao je Pero.


Autor:
Maja Ivanović
Bihać, BiH
maja_ivanovic27@hotmail.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -