Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SEAL
KC "Dražen Petrović" - nedjelja, 22. listopada 2006. u 20:00 sati


SEAL
KC "Dražen Petrović"
nedjelja, 22. listopada 2006. u 20:00 sati

Pozivamo Vas na spektakularni koncert velike svjetske glazbene zvijezde Seala. Za Vas smo pripremili i goste izneneđenja o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni u sljedećim informacijama. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava "Eventim", kao i na www.eventim.hr . Cijena ulaznice u pretprodaji od 23. do 30. rujna 2006. godine je 200 kn, a od 1. listopada 2006. godine je 220 kn. U ovoj Vam press informaciji donosimo najvažnije detalje Sealove biografije.

SEAL
Biografija

Seal napušta englesku house scenu ranih 90-tih i to kako bi postao najpopularniji britanski soul pjevač desetljeća. Iako njegov najraniji materijal ipak pokazuje tragove acid housa, već sredinom 90-tih stvorio je fuziju soula, folka, popa i rocka koja mu osigurava uspjeh s obje strane Atlantika.

Sin nigerijsko-brazilskih roditelja, Seal odrasta u Engleskoj. Nakon što je diplomirao arhitekturu, radio je kojekakve poslove diljem Londona. Nakon nekog vremena počinje pjevati u lokalnim klubovima i barovima. Potom se pridružuje engleskom funk bendu nazvanom Push tijekom japanske turneje sredinom 80-tih. Za vrijeme boravka u Aziji pridružuje se Thailand-based blues bendu. Nedugo zatim, Seal odlučuje putovati Indijom.

Nakon povratka u Englesku, Seal upoznaje house i techno producenta Adamskog kojem tek slijede veliki uspjesi diljem Engleske. Seal piše riječi za pjesmu Adamskog, nazvanu "Killer", koja postaje hit broj jedan 1990. godine. Nakon tog velikog uspjeha, Seal potpisuje samostalni ugovor. Potom snima svoj prvi album, zajedno s Trevor Hornom (koji je prethodno radio s ABC, Frankie Goes to Hollywood i The Buggles). Prvi single nazvan, "Crazy", penje se sve do 15. mjesta u Engleskoj, dok u Americi dolazi do sedmog mjesta. Odličan uspjeh postiže i prodajom prvog albuma, u tri milijuna primjeraka diljem svijeta.

Nakon velikog uspjega prvog, Seal uzima tri godine stanke kako bi dovršio svoj drugi album. U to vrijeme pojavljuje se i na albumu nazvanom "Stone Free", posvećenog Jimi Hendrixu, a izvodi posebnu, Jeff Beckovu obradu pjesme "Manic Depression". U ljeto 1994. godine, Seal dovršava svoj drugi album koji, također, nosi naslov "Seal". I ovim uratkom Seal dostiže zavidan uspjeh na top ljestvicama diljem svijeta i zaustavlja se na 20. mjestu s prodanih milijun primjeraka, sve do proljeća 1995. No, singlom, "Kiss From a Rose", koji postaje glavna glazbena tema filma "Batman Forever", Seal se penje sve do prvog mjesta pop singlova u Americi, a tu ostaju punih 12 tjedana.

Tako, drugi Sealov album postiže multi-platinasti status i to dvije godine nakon prvog objavljivanja! Potom slijede albumi: "Human Being", 1998.; "Seal IV" iz 2003.; a zadnji Sealov DVD+CD uradak izdan je u proljeće 2006. i naziva se "One Night To Remember" i snimljen je uživo u dvorani "Kesselhaus" u Njemačkoj, uz pratnju velikog simfonijskog orkestra.


Zahtjeve za akreditacijama s Vašim media-planom pošaljite na e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com do srijede, 18. listopada 2006. godine, do 18:00 sati. Nakon tog datuma nećemo biti u mogućnosti uvažavati Vaše zahtjeve.

Promocija i akreditacije: Goran Bakic / Ivana Tolj
Mob: +385 (0) 91 7540 272 / fax: + 385 (0)1 6137 875
e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -