Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

JAMES BROWN
KC "Dražen Petrović" - nedjelja, 05. studeni 2006. u 20:00 sati


JAMES BROWN
KC "Dražen Petrović"
nedjelja, 05. studeni 2006. u 20:00 sati

Pozivamo Vas na spektakularni koncert velikana soul glazbe, James Browna. Za Vas smo pripremili i goste izneneđenja o čemu ćete u sljedećim informacijama na vrijeme biti obaviješteni. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava "Eventim", kao i na www.eventim.hr . Cijena ulaznice u prodaji do 05. listopada 2006. godine je 200 kn, a od 06. listopada 2006. godine 220 kn. U ovoj Vam press informaciji donosimo neke detalje iz biografije James Browna. Vaše zahtjeve za akreditacijama zajedno s media-planom zaprimamo do srijede, 02. studenog 2006. godine do 18:00 sati.

JAMES BROWN
Biografija

Kao jedan od najizvođenijih umjetnika današnjice, James Brown ima najviše počasnih pridjeva koji krase njegovo ime - kao niti jedan drugi izvođač u povijesti glazbe. Mnoge generacije odrasle su uz njegovu glazbu, a on i danas nosi titulu najboljeg i najvećeg izvođača soula. James Brown je pravi "hitmaker", sa 114 ulaza na Bilboardovu R&B ljestvicu singlova i 94 ulaza na Hot 100 ljestvicu singlova. Od navedenog broja, 17 ih je doseglo poziciju broj jedan. A to je brojka koju su dotakli još samo Stevie Wonder i Louis Jordan.

Povijest života James Browna sadrži brojne uspjehe. Rođen je u Južnoj Carolini (USA) tijekom razdoblja "Velike krize". Još kao dijete, radio je u polju i sakupljao pamuk, a po ulicama plesao za sitniš i čistio cipele prolaznicima. Kao šesnaestogodišnjak, James Brown odlazi u reformatorsku školu na tri godine. Ondje upoznaje Bobby Byrda, vođu gospel grupe, koji mu ostaje doživotni prijatelj. james Brown je trenirao profesionalni boks i baseball, no zbog ozljede na nozi odustaje od sporta i posvećuje se glazbenoj karijeri.

James Brown se pridružuje prijatelju Bobby Byrdu i njegovom gospel sastavu, te zajedno pjevaju u gradovima Tocca i Georgia, ali i u svim okolnim mjestima. Nakon što Brown upoznaje Hanka Ballarda i Fats Domina, Byrd i Brown svoj novi sastav nazivaju Flames, a u njemu se nalaze brojni pjevači, plesači i multiinstrumentalisti. Tijekom godina, James Brown napisao je oko 800 pjesama.

James Brown postaje ikona glazbene industrije. S njegovom glavnom glazbenom odlikom sviranja 1/3 takta, James Brown direktno utječe na stvaranje evolucionarnog takta soul glazbe u 60-ima, funk glazbe 70-tih i rap glazbe 80-tih. Brown također osmišlja srž R&B glazbe snimajući za King i Federal izdavače, tijekom 60-tih.

Albumom kao što je "Live At The Apollo", James Brown ujedinjuje energiju i histeriju u njegovom performansu izvedenom uživo. Ljudi koji ga do tada nisu vidjeli na pozornici mogli su čuti i osjetiti njegovo vrištanje, slavljenje i ponovno vraćanje mirnim taktovima, sve dok u potpunosti ne bi bio iscrpljen i mokar. No, uvjereni kako se takav žestok i neuobičajen nastup neće prodavati, King Records odbijaju producirati ovaj album. James Brown vlastitim sredstvima snima i izdaje žive snimke s njegovog koncerta održanog u Apollo Theateru 1962. godine. Nakon samo godine dana album "Live At The Apollo" dospjeva do drugog mjesta na Billboardovoj ljestvici albuma.

Tijekom "divljih" nastupa, James Brown je na svojim koncertima znao izgubiti i po nekoliko kilograma. Strastvenim nastupima dovodio je publiku do ekstaze, a ritualni koncertni nastupi postali su njegov zaštitni znak. Brownova preobrazba, iz gospel pjevača u otkačenog s eksplozivnim intenzinetom R&B-a u kombinaciji s originalnom koreografijom, odrađuje smjer crnačke glazbe već od Brownovog prvog R&B hita, "Please Please Please" iz 1956. godine.

1965. godine ima svoj prvi Top 10 singl s pjesmom "Papa's Got A Brand New Bag", a od tada i sljedećih 10-tak godina, nastavlja nizati hitove, jedan za drugim. Gospel i blues strukture s njegovih prvih ploča daju ritmičnost i vokalnost složenom funk zvuku. Brownova inovativnost tijekom mnogih godina stvaranja utjecala je na popularne glazbene stilove diljem svijeta kao što su funk, rock, Afro-pop, disco, ali djelomično i rap.

James Browna nazivaju i "kumom soula", a taj mu pridjev svakako pristaje. On i dalje nastavlja utjecati na nove generacije obožavatelja. Ulazi u "Rock&Roll Kuću slavnih", a 1992. godine dobiva nagradu Grammy, za životno djelo.


Zahtjeve za akreditacijama s Vašim media-planom pošaljite na e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com do srijede, 02. studenog 2006. godine do 18:00 sati. Nakon tog datuma nećemo biti u mogućnosti uvažavati Vaše zahtjeve.

Promocija i akreditacije: Goran Bakić / Ivana Tolj
Mob: +385 (0) 91 7540 272 / fax: + 385 (0)1 6137 875
e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -