Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MEGA MUZIKA 5
Novi rock magazin na HR tržištu

Mega Muzika 5
Novi rock magazin na HR tržištu

Nakon cijelog niza početničkih porođajnih muka, na HR tržištu se u petak 10.11.2006. godine pojavio 5. (peti) broj magazina "Mega Muzika". Prva četiri broja su imala nezahvalnu ulogu pionir-projekta koji je gotovo propao, da bi ovaj, 5. broj, krenuo na tržište pod uredničkom palicom gospodina Gorana Bakića (urednik, novinar, organizator, promoter, rock kritičar, nekadašnji TV voditelj itd...), koji obećaje da će od sada magazin izlaziti kao dvomjesečnik.

List prije svega oduševljava svojim A4 formatom i sjajnim dizajnom sa više od 100 stranica u boji, te je za sada prije svega namjenjen hard-rock sceni (što nikako ne znači da u budućnosti neće obuhvatiti i elektroniku, hip-hop, world music i ine, sukladnije žanrove). Glavna tema broja, od nekih desetak stranica, pripada na detaljnu biografiju, kronologiju i diskografiju gtupe Deep Purple, povodom skorog gostovanja njihovog bivšeg bas gitariste, Glen Hughesa, u zagrebačkom Klubu Sax, 21.11.2006., dok ostatak magazina ima niz tema od kojih se ističu eseji o gitarama poznatih marki - "Gretsch" i "Fender-Squire", te o bubnjevima "Roland V-drums", a ima i priloga i o svijetu digitalnih instrumenata.

Od priloga sa glazbene scene, ovdje se nalaze Nick Oliveri & The Mondo Generator, James Brown, Dražen Šolc..., te poduži prilozi o nagradama "Mega Muzika Fender Roland".

Ovom prilikom, dan prije samog stavljanja magazina u opticaj, 09.11.2006. godine, u zagrebačkom Klubu "Boogaloo", organizirana je raskošna promocija novog broja magazina "Mega Muzika" i dodjela Mega Muzika Fender Roland nagrada u desetak kategorija. Pod voditeljskom direktivom Dražen Vrdoljaka, dodjeljene su slijedeće nagrade:

NAJBOLJI HARD / HEAVY ALBUM
Hard Time - "No. 3"
NAJBOLJI DEMO BAND
Headswitch
NAJBOLJI RETROSPEKTIVNI ALBUM
Box set "Collection" - Divlje Jagode (11 albuma!)
NAJBOLJI BAS GITARISTA
Tomas Krkač
NAJBOLJI GITARISTA
Damir Šimić-Šime
NAJBOLJI BUBNJAR
Kruno Levačić
NAJBOLJI KLAVIJATURISTA
Berislav Blažević
AKUSTIČNI GITARISTA
Nikša Bratoš
NAJBOLJI SINGLE
Dragonfly - "Reci mi da znam / Gledam u sunce"
CJELOKUPAN DOPRINOS HRVATSKOJ ROCK GLAZBI
Prljavo Kazalište
NAJBOLJI VOKAL
Dado Topić
POSEBNA NAGRADA
Nenad Miletić - Pipo - Pedagoški doprinos stvaranju nove generacije gitarista

Čitav ovaj program snimljen je za potrebe jedne od TV kuća u Hrvatskoj, te je prije svega odisao raskošnim i vrlo skupim, gotovo jet-set ugođajem kojeg su svojim prisustvom obogatili i sami predstavnici tvrtki Fender i Roland. Dakako, u svakoj kategoriji su nagrade dodjeljivali poznati likovi iz glazbe i sa estrade, pa se tako na pozornici neprestano vršila smjena - od Huseina Hasanefendića, preko spomenutog društva "Fender" i "Roland", do same riječi urednika Gorana Bakića.

U programu koji je plijenio svojim osebujnim opsegom od više od 3 sata, svi nagrađeni su svirali najmanje 2 vlastite skladbe, a posebno treba istaknuti nastup Zdenke Kovačićek koja je zajedno sa Tomas Krkačem i članovima nekadašnje Nirvane izvela skladbu "Tema broj 1", iz daleke 1973. godine, te iznenađujući nastup Nikše Bratoša na akustičnoj gitari koji je samo za ovu priliku prekinuo snimanje albuma Zdravka Čolića u Londonu i direktno iz "Real World" studija Peter Gabriela doletio na ovu svečanost. Također je nastupio i Aki Rahimovski (sa Berislavom Blaževićem) koji sprema svoj prvi solo album, a ako je suditi po izvedenoj kompoziciji, "To sam ja", koja miriši na "Diggin' in the dirt" Peter Gabriela, onda svakako valja očekivati drastične zaokrete.

Sve u svemu, svečanost je protekla na najvišljoj mogućoj razini, te tako dočarala raskoš i nadajmo se dobar komercijalni efekt magazina "Mega Muzika". Sa srećom!


Autor teksta i fotografija:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -