Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

RASPASHOW
Predstavljanje

Raspashow
Dignimo sidro

Croatia Records, 2006

Začeci grupe Raspashow sežu u listopad 2001. godine kada je pjevač grupe, Kristijan Rahimovski, u potrazi za sviračima upoznao gitaristu Ivana Škuncu. Budući da su i jedan i drugi bili sličnih glazbenih afiniteta, rodila se ideja za osnivanjem grupe. Nedugo zatim, grupi se pridružio bubnjar Marko Šestić, klavijaturist Mato Matošević, a najnoviji član grupe je basist Martin Petračić. Vrlo brzo, članovi grupe su odlučili baviti se autorskim radom. Nedugo zatim, ostvarili su kontakt sa renomiranim producentima, Mirom Buljanom i Nenom Ninčevićem, kojima se svidio autorski rad grupe da bi nakon toga s njima potpisali ugovor o daljnjoj suradnji. Plod te suradnje je nastanak prvog albuma grupe Raspashow pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records - "Dignimo sidro".

Prvi single s kojim se grupa Raspashow predstavila široj javnosti je "Svaki dio srca mog". Drugi single je bila pjesma "Ti si tu". Obje pjesme su ostvarile zapažen uspjeh na top listama hrvatskih radio stanica. Treći single, "Na ljubav otporna", bio je najava njihovog prvijenca, već pomenutog albuma, "Dignimo sidro". Sve pjesme s tog albuma potpisuju: Ivan Škunca, Kristijan Rahimovski i Marko Šestić, a aranžmane Raspashow i Miro Buljan. Česte svirke i odlične pjesme, ono su što će dati "vjetar u leđa" ovom mladom bendu.

Što se tiče svirki, grupa Raspashow, trenutno, četvrtkom svira u Hard Rock cafeu u Zagrebu. Također, nastupali su po raznim klubovima u Zagrebu kao što su Sax, Big mamma pub, Piranha itd. Nedavno su raspashow, u Klubu Hemingway, zajedno s grupom Elemental, svirali u sklopu humanitarne akcije u organizaciji neprofitne humanitarne organizacije Debra iz Zagreba.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -