Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SWINGERS i IVO ROBIĆ
Posthumni duet

Posthumni duet: Ivo Robic & Swingers pomalo nevjerojatno, ali istinito, g. Ivo Robic pojavljuje se na novom singlu zagrebacke grupe Swingers, a u izvedbi evergreena "Jabuke i tresnje".

Ono sto je vrijedno u ovom prvom posthumnom duetu u Hrvatskoj jest informacija da se nikako ne radi o pukom sempliranju, vec se radi o novom ruhu snimke koju su leader grupe Swingers, Robert Marekovic i g. Ivo Robic snimili jos 1998. godine, no u pravom svijetlu snimka tek ovih dana izlazi u hrvatski eter.

Robert Marekovic kao deklarirani stovatelj i fan Ive Robica, zapjevao je sa svojim idolom "Jabuke i tresnje", tijekom snimanja posljednjeg albuma pod krinkom imena "Fantomi", no nezadovoljan, kako aranzmanom, tako i izvedbom banda odlucio je sa "Swingersima" snimiti posve novi aranzman upotrijebivsi vokal g. Robica iz tada snimljenog dueta. Iako je proslo vec sest godina, od 09.03.2000. godine. od kako nas je Ivo Robic napustio, svjezina njegove interpretacije s godinama nikako ne blijedi,
vec, dapace, legenda o njegovom dijelu postaje sve istaknutija i zapazenija.

Uza sve trajne melodije koje nam je ostavio - "Samo jednom se ljubi", "Sedamnestogodisnjoj", "Ta tvoja ruka mala", "Krovovi"..., mladjim slusateljima bit ce interesantan podatak, da osim sto je bio velika zvijezda u Njemackoj, te suradjivao sa Bert Keampfertom koji je bio glazbena logistika Frank Sinatri, Ivo Robic je jedini Hrvat koji je bio na americkoj top listi, i to dva puta, te 1959. godine na vrhu kanadske top liste sa pjesmom "Morgen".

NEPONOVLJIVO!! Rekativacija FANTOMA

Paralelno sa ovim inovativnim projektom, Robert Marekovic je djelomicno reaktivirao i karijeru svog bazicnog banda "Fantomi", sto ce reci , da ce se ovih dana na trzistu pojaviti novi singl originalne grupe "Fantomi", nakon cak 12 godina, a pod nazivom "Stari saksofon". Sve to dogodit ce se u sklopu objavljivanja dvostruke kompilacije nazvane "Zlatna kolekcija", koja se sastoji od CD-a hitova kao sto su "Dudica", Sretan rodjendan", "Pivo, konjak, stok", "Sretan Bozic' svakome" i CD-a neobjavljenih snimki. Ono sto su mnogi zaboravili to je cinjenica da je voditelj HRT-ove emisije na "Na rubu znanosti", Kresimir Misak, zajedno sa Marekovicem suosnivac "Fantoma", te da je zdusno sudjelovao u ovom povratku grupe. Osim diskografski, grupa "Fantomi" ce se povremeno i koncertno reaktivirati.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -