Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara
ROCK OTOČEC 2007
Novo mesto, Slovenija


PESTRO NA LETOŠNJEM ROCK OTOCCU
NOVI EU-ROCK NA OTOČCU!

Enajsta zapovrstna izvedba Rock Otočca bo letos prvic štiridnevna. Cetrtek. 5. julija bo namenjen neuveljavljenim slovenskim skupinam, ki so se na festival uvrstile preko izbornih natecajev. Sobotni in nedeljski program naj bi privabila tudi nekoliko starejšo publiko. Med drugimi bodo nastopili: Buldožer, Hladno pivo, Bajaga, Pomaranca, Ave, Edo Maajka, Zoran Predin, Leaf-Fat, Avtomobili, John Lawton (Uriah Heep) & Mary Rose, MI 2,…

Petkov program bo namenjen predvsem novejšemu evropskemu rocku. Gre za projekt Igorja Vidmarja, o katerem pravi takole: "Kaj to sploh je - "evropski rock"? So to Stones, tako dinozavrsko vitalni, da padajo s palm na Karibih? Ali pa U2, globalna "dobrodelna" rockerska multinacionalka s sumljivimi naložbami? Kaj pa metalski klovni Lordi, zmagovalci cesa že? Ne - novi evropski rock je vse kaj drugega: je novi val vselej kreativnih internetnih Angležev - Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Magic Numbers, Kaiser Chiefs, ki prodajajo množice MP3jev in tudi nekaj CD-jev, pa o njih pri nas komaj kaj slišimo; na kontinentu pa - poleg "klasicnih" Rammstein in francoskih Daft Punk in Manu Chaa, pa odlicnega skandinavskega melo-punk tudi španski Ojos de Bruijo, italijanski Afterhours, pa nizozemski, grški, norfeški, irski bendi.

Evro-rock je še kako živ in brca, gre mu celo tako dobro, da ga je pred leti Evropski glasbeni urad, nekakšno glasbeno ministrstvo EU, prepoznalo kot alternativo vse bolj kicasto populisticnemu in "vzhodnjaškemu" Evrosongu. Zato soorganizira festival Eurosonic na Nizozemskem, kjer se ob pomoci združenjem evropskih radijev vsako leto predstavi in promovira kakih dvesto najboljših novih bendov, pa ne le kontinentalnih, ampak tudi tistih z rockovsko prej ko slej vodilnega britanske ga otoka.

Eurosonic je tako pred dvema letoma odkril Franza Ferdinanda, lani Editors, letos... letos pa morda irske nove melo-punkerje HUMANZI, ali globalno že uveljavljene tehno-rockerje zZz, morda tudi grške poeticne darkerje FILM: vse tri bomo lahko preverili na prvem koncertu Novega EU - rocka , ki se bo zgodil v petek, 6. julija 2007 v sodelovanju in na lokaciji ROCK OTOČCA, še vedno prvega domacega festivala splošne prakse. Konec je samozadovoljne slovenske rockovske avtarkije - prerojeni evro-rock postaja del tudi naše festivalske pokrajine.

Še zanimivost - kar tretjino vseh vstopnic obiskovalci kupijo v casu, ko sploh še niso znani nastopajoci. Do konca aprila je možen nakup po 40 % nižjih cenah.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -