Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara 2007

PAUL GILBERT, USA
Klub Boogaloo, Zagreb, HR

19.05.2007. subota od 21 sat
Paul Gilbert
u Klubu Boogaloo, Vukovarska 68, Zagreb, HR

Paul Gilbert po prvi puta stiže u Hrvatsku. Koncert ovog fenomenalnog gitariste održat će se u Klubu Boogaloo, u subotu 19.05.2007. godine od 21 sat. Svi koji slušaju gitarističku glazbu ili su ljubitelji hard rocka 80-tih znaju sve o Paul Gilbertu - vrhunskom gitaristi i "opasnom zafrkantu". No, za one druge, treba samo istaknuti da je Paul najpoznatiji kao član banda Mr. Big, sa ogromnim hitom "To be with you", da svira u bandu Racer X i da upravo svira na najpoznatijoj gitarističkoj turneji G3 sa Satrianijem i Petruccijem!

Iako je najpoznatiji dio svoje karijere proveo u grupi Mr. Big koja je počela kao hard rock band, a ostala zapamćena po No.1. hit baladi, "To be with you", Paul Gilbert je prije svega vrhunski gitarista. Nakon napuštanja banda, 1997. godine, Paul kreće sa solo karijerom koja donosi desetak albuma, ali tek zadnji, "Get out of my yard", potpuno je instrumentalni (koji je snimio na nagovor mnogobrojnih fanova). Njegovi uzori kreću od Judas Priest i Yngwie Malmsteena do Ramonesa, Beach Boysa i Beatlesa! Iako je u "Guitar one magazineu" Paul Gilbert izabran kao jedan od deset najboljih gitarista svih vremena, on će izjaviti kako je za njega je najbolji gitarista George Harrison! Paul podučava vlastite tehnike sviranja na GIT-u (Guitar Institute of Tehnology), snimio je nekoliko video škola, davao lekcije u raznim gitarističkim magazinima, a Ibanez (poznata japanska firma za proizvodnju gitara) je proizvela specijalni Paul Gilbert model gitare.

Paul Gilbert nije samo gitarista, već i pjevač i kompozitor, a njegov nepresušan smisao za humor (pogledajte njegovu službenu stranicu ili novu frizuru), samo poboljšava fenomenalne koncertne nastupe koji uključuju sve faze njegove karijere (Mr. Big, Racer X) i razne izvedbe svakojakih pjesama. Nakon najpoznatije gitarističke turneje na svijetu - G3 sa Satrianijem i Petruccijem - Paul kreće na svjetsku solo turneju u sklopu koje će 19.05.2007. godine posjetiti i Zagreb.

Ne propustite jednog od najstrastvenijih girarista na svijetu - dođite i naučite nešto od njega ili uživate u sjajnoj svirci. Subota 19.05.2007. od 21 sat u Klubu boogaloo. Kao support sjajnom Paul Gilbertu zasvirat će zagrebački hard rockeri - Hard Time. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 110 kuna, a na blagajni kluba 130 kuna.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo klub - Vukovarska 68, CD shop Dancing Bear - Gundulićeva 7, Route 66 - Paromlinska 47, Sirius - Immportane galerija, Integral - pothodnik, Free Bird - Tratinska 50 i Planet Music – Ilica 37.

www.PaulGilbert.com / www.myspace.com/PaulGilbert / www.RacerXband.com / www.en.wikipedia.org/wiki/Paul_Gilbert

NAJAVLJUJEMO:

12.05.2007. subota - BOB MARLEY TRIBUTE – BRAIN HOLIDAYS
19.05.2007. subota - PAUL GILBERT & HARD TIME
01.07.2007. nedjelja - TYPE O NEGATIVE
22.09.2007. srijeda - SAXON (GB) & MASTERPLAN (D)

Više informacija ima na www.boogaloo.hr


Autor:
Gordan Penava Pišta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr
www.hardtime-band.com






Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -