Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

IRINA & STORM
Početak kraja
Hayat Production, B&H, 2007

Saradnja vokalne solistice Irine Kapetanović i ostatka nekadašnjeg tuzlanskog melodic hevy metal & progressive banda Southern Storm, objedinjena u novi projekat - Irina & Storm - krunisana je prvim albumom tog benda. Album je snimljen u tuzlanskom studiju Winn Music, a producent je bio Ferid Hukić Feca. Miks i mastering potpisuje Rade Ercegovac, a design omota za CD uradio je Dejan Slavuljica. Pored članova grupe Irina & Storm: Irina Kapetanović - vokal, Dario Havel - gitara, Samir Sinanović - gitara, Mario Vilušić - bas gitara i Damir Sinanović - bubnjevi, kao gosti na nekim pjesmama su učestvovali: Zoran Krga - klavir i usna harmonika, kao i Aida Isabegović - prateći vokali. Naziv albuma je "Početak kraja", a izdavač je sarajevski Hayat Production. Prvi video spot urađen je za pjesmu "Tragovi prošlosti" i već se emituje u programima raznih TV kuća. Režiju video spota uradio je Aleksandar Bibanović. Očekuje se skora koncertna promocija ovog albuma.

Prosječni poznavatelj muzike će u prvih 30-tak sekundi slušanja neke pjesme "presuditi" da li mu se neka pjesma dopada ili ne, a dobar poznavatelj muzike će već u tom kratkom vremenu prepoznati da li se u njegovon CD playeru nalazi kvalitetan muzički materijal ili ne. Slušajući početak prve i naslovne pjesmu istoimenog albuma, "Početak kraja", bosanskohercegovačke grupe Irina & Storm, odmah se prepoznaje vrijedan materijal. Nije čest slučaj, ali muzika sa ovog albuma će vašu pažnju zadržati od samog početka, pa sve do kraja albuma.

Irina Kapetanović ima iza sebe, za naše prilike, respektabilnu muzičku karijeru. Mnogobrojne nagrade koje je dobivala za svoj dosadašnji rad nisu ni malo bile slučajne. Usudim se reći da je ovim materijalom Irina, za sada, dostigla svoj maksimum. Deset pjesama na albumu "Početak kraja" zanatski su odlično urađene, a dale su prostora i za prezentovanje visokih umjetničkih vrijednosti ostalih muzičara iz prateće postave Storm.

Ovaj album ima nekoliko "favorita". Prvi video spot je urađen za pjesmu "Tragovi prošlosti", ali tu "čast" zaslužuju još neke pjesme sa albuma i siguran sam da će i one naći puta do slušatelja i na najbolji način će prezentovati kvalitet ovog albuma. Album se sluša u jednom dahu, a svakim njegovim novim slušanjem otkriva se neki novi detalj za što veliku zaslugu ima producent albuma, Ferid Hukić Feca.

"Početak kraja" je bez ikakve sumnje pravi početak jedne uspješne i bogate muzičke karijere benda Irina & Storm.

Ocjena: 9 / 10


Recenzija objavljena u Tuzlanskom listu
Br. 102 od 24.05.2007.

Autor recenzije:

Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com
www.myspace.com/jeansgeneracija







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -