Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

NEOFEST '07 - MEĐUNARODNI MIROVNI FESTIVAL
22.-23.06.2007. . Tvrđava Kastel, Banja Luka, BiH

Neofest '07 - Međunarodni mirovni festival
22.-23.06.2007. - Tvrđava Kastel, Banja Luka, BiH

Već decenijama muzički festivali okupljaju veliki broj mladih ljudi širom svijeta. Poznati su mnogi slučajevi kada su festivali prerasli u svojevrsne fenomene okupljajući enormno veliki broj posjetilaca, od Woodstocka pa do ovovremenih festivala koji se održavaju svake godine, Glastonbury u Engleskoj, Roskilde u Danskoj, Love Parade u Njemačkoj, i nama najpoznatiji EXIT koji svake godine okuplja i do 150.000 posjetilaca na tvrđavi pored Novog Sada.

Prvi Neofest je veoma uspješno održan 22-24.06.2006. godine na tvrđavi Kastel, a nastao je kao plod saradnje URUK-a, Balkan Rock Councila, Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Danske i grada Banja Luka, kao glavnih pokrovitelja. Cilj je uspostaviti mirovni festival za mlade, međunarodnog karaktera sa zanimljivim programom koji će takođe predstaviti kulturne vrijednosti regiona. Svojim raznolikim sadržajem ovaj festival promoviše mir, toleranciju ali i lokalnu muzičku scenu, te cijeli region predstavlja u jednom boljem svjetlu.

Program festivala 2006. sa 146 učesnika-muzičara, je shodno očekivanjima organizatora, pokazao izuzetno visok nivo umjetničkog kvaliteta izvođača, što je dokazao i velik broj posjetilaca koji su u veoma pozitivnoj atmosferi propratili prvi Međunarodni ljetni mirovni festival NEOFEST 06. Procjene ukupnog broja se kreću preko 12,000, prije svega mladih ljudi, ali i starijih ljubitelja dobrog zvuka, Banjalučana, ali i mnogih prijatelja, saradnika, novinara, umjetnika, donatora i posjetilaca iz cijele BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Danske, Francuske, Italije...


Sopot (BiH)

Srečna Mladina (SLO)

Izvođači su i ove godine pažljivo odabrani da kreiraju pozitivnu i progresivnu multikulturalnu atmosferu, da zastupaju kulturni diverzitet Balkana, kao i da svojim imenom osiguraju publicitet, što će dodatno privući mlade ljude iz različitih kulturnih sredina na jedinstven događaj. Na festivalu će nastupati muzičari i drugi umjetnici iz regiona i Evrope. Pored velikog broja poznatih izvođača koji će privući veći dio publike, rame uz rame sa njima će nastupiti i manje poznati umjetnici čije vrijeme tek dolazi i koje ćemo na ovaj način najbolje predstaviti. Svoj nastup na festivalu su potvrdili Visionary Underground feat. DR DAS ex-Asian Dub Foundation (London, UK), Deca loših muzičara (Beograd, SRB), Srečna Mladina (Ljubljana, SLO), Fizcus (Paris, FRA), Antenat (Zagreb, HR), Sopot (Banja Luka, BiH), Revolt (Banja Luka, BiH), Jonty Skrufff (London, UK), Fidelity Castrow (Berlin, GER), Kathy Cat (Ljubljana, SLO), Ewox (Beograd, SRB), Woodie (Banja Luka, BiH), itd.

Cijena ulaznice za prvi dan festivala je 8KM (4 eura), a drugog dana festivala iznosiće 10KM (5 eura).

Tokom dva dana festivala program će se održavati na dvije natkrivene bine koje će biti postavljene u tvrđavi Kastel u Banjaluci.

NVO trg je mjesto gdje će se predstaviti oko 20 NVO-a koji rade sa mladima na različitim poljima, od prevencije narkomanije, reproduktivnog zdravlja, do ekologije i socijalnih programa.

Kontakt:
URUK, V. Momčila 12, 78000 Banja Luka, BiH
+387 (0) 65 61 30 30 / +387 (0) 65 30 32 58
www.myspace.com/neofest
www.neofest.org (u pripremi)
neofest@gmail.com / urukbl@gmail.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -