Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

DENIS RAZUMOVIĆ RAZZ
Zagreb, Hrvatska

Denis Razumović Razz
Zagreb, Hrvatska
In Umbra

Denis Razumović Razz, jazz saksofonista, pod okriljem Dallas Recordsa predstavlja svoj album prvijenac "In Umbra" sa devet fascinantnih izvedbi jazz standarda i autorskih skladbi.

Razz nije nepoznat domaćoj jazz javnosti, većina ga već zna po mnogim nastupima, kako u zemlji, ali i u inozemstvu, te intenzivnoj suradnji sa eminentnim jazz glazbenicima , a osobito sa članovima liburnijske jazz scene.

Razz je sudjelovao i u mnogim glazbenim projektima kao što su Black River Quartet, No Name Band, Doctor Doctor, Think Positive, te mnogi drugi, kao i snimanjima brojnih albuma s urađujući sa glazbenicima poput Denis & Denis, Dado Topić, Putokazi, Hrvoje Hodak, i mnogi drugi. Uz sve ovo, Razz je zajedno sa Elvisom Stanićem, Darkom Jurkovićem, Dorianom Hattom i Vladimirom Gašąparovićem, jedan je od začetnika i realizatora manifestacije "Jazz Time" u Rijeci (1992).

Iste godine, 1992., u Zagrebu osvaja prvu nagradu kao najbolji solista na manifestaciji "Prvi jazz pljesak", koja je bila organizirana u sklopu zagrebačke revije jazza pod vodstvom Miljenka Prohaske, Ranka Kralja, Mladena Mazura, te mnogih drugih. Tom prilikom povezuje se sa članovima bjelovarskog "Sigma Jazz Banda", a nakon par zajedničkih nastupa po klubovima u Hrvatskoj, odlazi na 10-dnevnu turneju (Njemačka, Nizozemska, Francuska, Belgija) u sklopu koje nastupa na tradicionalnom "Gaumme Jazz Festivalu" u Rossignolu, koji je međunarodnog karaktera i okuplja velika imena jazza (Chick Corea, Bob Berg).

Njegov glazbeni put od studiranja na Glazbenoj akademiji u Grazu, preko nastupa i raznih suradnji, biva ponovno nagrađen 2003. godine kada postaje dobitnik glazbene strukovne nagrade "Status" kao najbolji jazz altista u Hrvatskoj. Naravno, nije izostalo ni priznanje Odjela za kulturu grada Rijeke za više od 20 godina bavljenja glazbom i promicanje glazbene kulture.

Denis Razumović Razz fasciniran je američkim jazzom, a C. Parker, D. Gordon, C. Brown, S. Rollins, C. Howkins izvršili su presudan utjecaj na njegovo sviranje, na njegovu percepciju glazbenog izričaja.

Po temperamentu čistokrvni boper, voli svirati u brzom tempu, ali na njegovom repertoaru nalaze se i balade koje izvodi u totalno liričnoj maniri nastavljajući tradicionalne načine izvođenja takvih muzičkih djela. Zvukovno, sebe voli definirati kao spoj J. Mc Leana i Lou Donaldsona, a Art Pepper je, po njemu, izvršio najjači utjecaj na njegovo ritmičko fraziranje.

Svoju zanimljivu biografiju Danis Razumović Razz, sada je konačno okrunio i objavljivanjem svog prvog solo albuma, "In Umbra", koji je bez sumnje, jedno od najvažnijih izdanja na domaćoj jazz sceni. Album "In Umbra" potražite u svim CD shopovima, uključujući i Dallas Music Shopovove!

Dallas Music Shop Zagreb - Tkalčićeva 7 - 01 4873 747; dms-zagreb@mars-music.hr
Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051 332 524; dms-rijeka@mars-music.hr
Dallas Music Shop Pula - Dalmatinova 2a - 052 212 939; dms-pula@mars-music.hr
Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052 813 493; william.dobrovic.link@pu.t-com.hr
Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023 315 413; dms-zadar@mars-music.hr
Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021 314 133; dms-split@mars-music.hr
Dallas Music Shop Čakovec - Kralja Tomislava 7 (passage) - 040 312 392; dms-cakovec@mars-music.hr

Za više informacija pišite na:
anera.skuric@dallas.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -