Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

CROOKS & STRAIGHTS
Rijeka, Hrvatska

Crooks & Straights
Rijeka, Hrvatska

Country grupa Crooks & Straights iz Rijeke utemeljena je u listopadu 1999. godine. Članovi grupe su, abecednim redom - Robert Bradičić (električna gitara i vokal), Damir Matković (klavir i vokal), Sandra Mladenić (pedal steel, akustična gitara i vokal), Joško Serdarević (bubnjevi), Mladen Srića (bas i vokal) i Nataša Veljak (violina). Grupa je diskografski debitirala i to na međunarodnoj sceni, na CD-u "International Country Music Sampler", u listopadu 2002. godine, u izdanju neovisne diskografske kuće "Comstock Records" (www.comstockrecords.com) iz Fountain Hillsa, Arizona, SAD. Time je postala prvi izvođač iz Hrvatske čiji je materijal izdala, promovirala i distribuirala jedna američka diskografska kuća. Crooks & Straights su nakon toga objavili i dva albuma za hrvatsko tržište u izdanju diskografske kuće "Dancing Bear" (www.dancingbear.hr) iz Zagreba. Prvi je izašao u lipnju 2005. godine pod naslovom "So Little Left To Say", a drugi u svibnju 2007. godine pod naslovom "Just One Thing".

"Just One Thing", drugi album riječke country grupe Crooks & Straights po glazbenoj orijentaciji je sličan njihovom prethodnom izdanju. To znači da je grupa u svom izrazu ostala vjerna western swingu i honky tonku. No, u odnosu na prvi album, na drugom nosaču zvuka postoji pomak k autorskim radovima koji su ovaj put u većini u odnosu na vlastite obrade poznatih standarda.

Na albumu, koji je snimljen u "Railway Junction" studiju u Rijeci, nastupio je i određen broj gostiju. Od onih koje svakako treba spomenuti su Ivona Maričić iz grupe E.N.I., u pjesmi "Is She Right", Alba Nacinovich, u pjesmi "Sliding Down" i Meri Trošelj, u pjesmi "Don't Count on Me" kao solo vokali, te Antonio Coni iz londonske grupe No. 9 na akustičnoj ritam gitari, Damir Halilić - Hal na akustičnoj solo gitari i Tomi Grašo iz Sydneya na pedal steelu.

Prvi promotivni nastupi vezani za izdavanje ovog albuma su dogovoreni dijelom na jadranskoj obali, a dijelom u inozemstvu, dok se za jesen planira koncertna promocija koja bi obuhvatila nekoliko najvećih hrvatskih gradova.

Crooks & Straights su svoj najveći dosadašnji uspjeh postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, "Picnic Country - Europa Contest" održanom u Mrągowu u Poljskoj od 23. do 25. srpnja 2004. godine. U konkurenciji country grupa iz čitave Europe osvojili su prvo mjesto te tako, službeno ili neslužbeno, postali najbolji europski country sastav za sezonu 2004./05. Inače, "Picnic Country - Europa Contest" je međunarodni festival s dugom tradicijom. Održava se svake godine i krajem 90-tih je prerastao u svojevrsnu Euroviziju europske country glazbe.

Crooks & Straights su nastupali i po klubovima i festivalima širom Europe, od Italije i Njemačke do Litve. Prvi slijedeći veliki međunarodni koncert im je na najvećem skandinavskom country festivalu, u Silkeborgu, u Danskoj, čiji je organizator "Scandinavian Country Club" (www.sccdk.com). U pitanju je jedan od najuglednijih europskih country festivala koji godinama okuplja najveća imena tog glazbenog žanra, kako iz Europe, tako i iz Sjedinjenih Američkih Država.

Konačno, grupa je nedavno uspostavila suradnju za nastupe na britanskoj i irskoj sceni s engleskom menadžerskom agencijom "Sylvan Entertainments" (www.sylvanentertainments.com).








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -