Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

EPIDAURUS FESTIVAL 2007
18. - 29.09.2007. - Cavtat, Hrvatska



Epidaurus Festival 2007
18. - 29.09.2007. - Cavtat, Hrvatska
Cavtat po prvi put domaćin Internacionalnim umjetnickim dogadanjima

Na inicijativu istaknute dubrovačke pijanistice Ivane Marije Vidović od 18. do 29. rujna 2007. godine Cavtat će biti domaćin brojnim umjetnicima Hrvatske i svijeta u sklopu festivalskih događanja koja će podržati svi cavtatski, konavoski, a i neki dubrovački javni i gospodarski subjekti.

Festival će uključiti širok i raznovrstan program prepun iznenađenja od izvrsnih umjetnika iz svijeta klasične glazbe do jazza, ethno umjetnosti - težeći budnom oživljavanju i promoviranju konavoskog folklora, nošnje, plesa (linđo), instrumenta (lijerice), pa sve do dramskog izričaja, izložbi i edukativnih programa, predstavljanja knjiga i programa plus pod nazivom "Mladi talenti", koji će publici predstaviti umjetnike koji su tek na pomolu i umjetnike iz dubrovačkog podneblja i samog Cavtata: Tomislav Previšić, Toni Kursar, Marin Maras, Ðana Kahriman... Mladima će se pridružiti i Iliriana Gjoni iz Ulcinja, studentica klavira na Glazbenoj akademiji u Tirani i Tea Dukić iz Zagreba.

Ovaj panumjetnički festival s bogatim diversitetom, kojeg Cavtat uistinu zaslužuje, poziva i poznate iz svoga kraja, glumce Franu Perišina i dr., brojne klape, amaterske umjetnike iz Konavala, Iva Letunića na lijerici, Marija Marusja Brautović, Dubrovački gitaristički trio, Kvartet Sorkočević, Ðivu Franetović Kušelj, Matiju Novakovića, jazz trio Session Selection, da bi zatvaranje uveličalo gostovanje Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod palicom njihova šefa dirigenta, M° Zlatana Srzića, i kojima će brojni solisti kao i onaj gostujući iz Albanije, klarinetist Fatos Querimaj, gloriozno spustiti zastavu ove prve edicije Epidaurus Festivala.

Sigurno će jedno od najboljih osvježenja biti gostovanje Trija Caruso-Darclée iz Sorrenta koji će održati "Večer izvornih napolitanskih pjesama".

Ne zaboravimo navesti i gostovanje iz Zagreba prof. Tihomira Petrovića, predsjednika Društva glazbenih teoretičara Hrvatske, koji će nastupiti s predstavljanjem knjige o J. S. Bachu, koju je to društvo nedavno izdalo, a i obljetnicu naše primadone Dijane Hilje uz glasoviristicu Žaninu Bilić, koje slave 20. godišnjicu umjetničkog djelovanja ove cijenjene hrvatske mezzosopranistice.

Rado pozdravljamo i jedan humanitarni koncert pod okriljem Epidaurus Festivala, koji je samo dio niza manifestacija pod nazivom "Dobrotvorni koncert za dobrotvornu akciju - Pianino za Pakrac", koju je pokrenula prof. Žanina Bilić iz Zagreba.

Na posljetku, treba pohvaliti i zahvaliti čvrstoj ruci Umjetničkog vijeća i Odbora, načelniku Cavtata i Općine Konavle, gospodinu Luki Kordi, te direktoru Turističke zajednice Općine Konavle, gospodinu Franu Herendiji, bez čije podrške ovaj Festival entuzijazma i ne bi bio moguć. "Hvala i brojnim gospodarskim i ugostiteljskim objektima ove općine (a nije ih malo!) koji su svesrdni sponzor Festivala", kako ističe Ivana Marija Vidović, umjetnički direktor i osnivač Epidaurus Festivala.

Konakt osobe:
Ivana Marija Vidović, umjetnički direktor;
e-mail: info@epidaurusfestival.com
web site: www.epidaurusfestival.com
Jelka Tepšić i Lidija Crnčević, odnosi s javnošću;
Mob. ++385 98 500 398 / Mob. ++385 98 471 900








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -