Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007
JANKO NARAT - JENKI
Planina pri Sevnici, Slovenija

Janko Narat - Jenki
Planina pri Sevnici, Slovenija

Janko Narat - Jenki je (rock / punk / comedy) glasbenik, komik, kantavtor in svobodni umetnik ... Kozjanski glasbenik, komedijant in kantavtor Janko Narat - Jenki prihaja iz Planine pri Sevnici. Rodil se je leta 1973 v Celju. Z glasbo se je zacel ukvarjati že leta 1981, ko je od staršev dobil svojo prvo akusticno kitaro - Muzicka Naklada Zagreb, tip Triglav. Takoj zatem se zacne uciti prvih akordov na kitari pri ucitelju iz Sevnice gospodu Jamšeku. Svoj prvi javni nastop ima v cetrtem razredu osnovne šole. V sedmem razredu dobi svojo prvo elektricno kitaro - Jolano Rubin. Kmalu zatem še - Melodijo Stratocaster. Do konca osnovne šole še malo preigrava, a vse kmalu obesi na klin ter se bolj posveti žuriranju s prijatelji in življenju boema.

V roke ne prime kitare skoraj celih deset let. Med tem desetletnim postom hodi po vseh pomembnih koncertih širom Slovenije. Bil je na koncertih, skupin, kot so: Šank rock, Don mentoni band, Requiem, Zmelkow, Pankrti, Sokoli, Big foot mama, Nude, The drinkers, Orlek, Hiša in še na mnogih pomembnih špilih takratnih vodilnih Slovenskih glasbenih skupin, ki jih nima smisla vseh niti omenjati, ker bi porabili preveliko casa za naštevanje le teh.

Resneje ukvarjati z glasbo se pricne maja meseca leta 1999, ko spozna glasbenika A. Cepuša. Že po nekaj mesecih skupnega druženja in glasbenega ustvarjanja se Jenki odloci posneti svojo prvo plošco z naslovom "Recidiv". Skladbe na plošci so bile od balad, blues, boogie in rock n rool ritmov. Pesmi na CD-eju so govorile o ljubezni, pijancevanju, žuriranju, socialni problematiki in bile zacinjene z crnim humorjem. Posname jo istega leta, meseca novembra v studiu Ant, pri clanu skupine Strelnikoff, Iztoku Mravljetu, ki je bil na plošci snemalec. Plošca doživi pravi bum predvsem v domacem kraju, ter na širšem Kozjanskem in Šentjurskem obmocju. Na plošci je bil namrec hit "Rojen na Kozjanskem", ki ga še danes vrtijo na nogometnih tekmah domacega kluba NK "Kozje". Deževala so tudi povabila za predstavitev plošce iz Radia Šmarje pri Jelšah, Radia Trbovlje, Radia Sevnica in še drugih radijskih postaj.

Cez dobrih šest mesecev maja leta 2000, Jenki posname svoj drugi album "Mrtvi in pokopani" v isti zasedbi, kot prvega v studiu Ant. Na CD-eju je rekordnih 25 pesmi. Besedila so bila strogo necenzurirana. CD izide v samozaložbi saj takšnega CD-eja ne bi objavila nobena naša založba. Najbolj znane skladbe, ki so se prijele med poslušalci so "Jebeš tako demokracijo", "Parlament", "Spizdi", "Adam in Eva", " Dol na dnu"... Skladbe na plošci so vecinoma trdi punk / rock nekaj je pa tudi lahkotnih riffov. Potem pride do zasicenja z glasbo in do petletne pavze.Vmes je tudi veliko pisal pesmi poezije in tudi veliko skladal za kitaro.

Ponovno se mu prebudi želja po glasbenem ustvarjanju in studijskem snemanju spomladi leta 2005 ob šestdeseti obletnici druge svetovne vojne. Še bolj pa ga zdrami Italijanski film "Srce v breznu". Zato se odloci posneti album "Konec v nicu". Na CD-eju je glavni hit recital "Razmere v Sloveniji 2005". Posname ga v Studiu Stoneface Tabu. Snemalca sta bila clana glasbene skupine Tabu - Tomaž Trop (kitarist) in Primož Štorman (bobnar), nekdaj tudi clan težko metalne skupine Interceptor iz Žalca. Pri projektu je sodeloval tudi A. Cepuš. CD doživi pravi polom in propad. Bojkotirajo ga vse Slovenske televizije, radijske postaje in vsi vecji Slovenski tiskani mediji, razen casopisa Mladina, ki objavi velik clanek in domaci lokalni casopisi. Zacnejo se težave. Jenki že razmišlja o prenehanju glasbene kariere, saj prejme tudi vec groženj , ce bo še naprej nadeljeval s promocijo albuma "Konec v nicu". Jenki ne ubupa in nadaljuje še naprej z glasbenim ustvarjanjem in cez dobre tri mesece napiše navijaški himni za nogometni in košarkarski klub Šentjur.

Za namecek pa še izda cetrti album, "Narodnozajebavne viže", ki doživijo pravi hit . Posname ga v istem studiu , kot predhodnega, "Konec v nicu", z isto ekipo (A . Cepuš, Tomaž Trop, Primož Štorman). Ponudbe prihajajo od vsepovsod. Nedeljski dnevnik Pilot mu objavi clanek o izdaji CD-eja, Novi Tednik Celje, Tednik Celjan, Šentjurske novice, Š entjurcan, revija Muska objavi recenzijo plošce, postane gost na Radiu Celje, Radiu Ormož... 27. avgusta istega leta ima zelo odmeven koncert v Šentjurju pri Celju, kjer se zbere okoli 150 ljudi, kljub slabemu vremenu.

Decembra izda peti album, "The best of Jenki 1999 - 2005", ki zajema njegovo glasbeno obdobje od leta 1999 do 2005. Februarja 2006 ga povabijo na nacionalno televizijo Slovenija v oddajo "Tistega lepega popoldneva", kjer se predstavi v živo, zapoje pesem "Veze in poznanstva". Zatem posname svoj prvi videospot za pesem "Rojen na Kozjanskem" in nato še drugega za pesem "Spizdi", pod režisersko taktirko Gašperja Grobelška. Napiše pesem (glasbo) "Zemlja mrtvi planet" za Slovenski celovecerni film, ki ga snema Grobelšek.

Diskografija: "Recidiv", 1999; "Mrtvi in pokopani", 2000; " Konec v nicu", 2005; " Narodnozajebavne viže 2005"; Singl: "Himna KK in NK Šentjur", "Lokalno udarno", 2006; Singl: "Moja sestrica in Kozjanska himna"; Singl: "Celje stoji na kosteh in Mesto grobišce"; Singl: " Najboljše ženske in Napolni prostor". Videospoti: "Rojen na Kozjanskem"; "Spizdi", "Parlament" in "Jebeš tako demokracijo", 2006; " Najboljše ženske", 2007.

Janko Narat - Jenki ustvarja še naprej. Veè na: http://www.jenki.ednevnik.si .









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -