Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)


Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007
BILJANA BILJA KRSTIĆ
Beograd, Srbija

Biljana Bilja Krstić
Beograd, Srbija

Biljana Bilja Krstić - rođena je u Nišu gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ "Dr Vojislav Vučković". U Beogradu je upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti. Pevala je u horu mladih "Dr Vojislav Vučković" iz Niša i u Akademskom horu "Collegium musicum". Paralelno sa tim radila je i muziku za više pozorišnih predstava u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Na domaćoj pop sceni Bilja Krstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa Suncokret i Rani Mraz, započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orjentacije: "Prevari večeras svoje društvo sa mnom", "Iz unutrašnjeg džepa" i "Bilja", kao i jedan namenjen deci, "Loptom do zvezda". Uporedo sa karijerom pop pevačice, Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvođene a većinom i neobjavljene muzičke teme sa Kosova, južne Srbije, Vlaške oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Mađarske. Rezultat ovog rada su kompakt diskovi "Bistrik" i "Zapisi", koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka. Tokom 2003. godine Bilja i Bistrik su radili na muzici za najgledaniji srpski film svih vremena - "Zona Zamfirova".

Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postiže velike uspehe u svetu i u Srbiji na preko 170 koncerata, što je doprinelo da je pozovu kao jedinog ženskog vokalnog predstavnika - solistu Mediterraneo orkestra na festivalu Mostra Sesc de Artes u Sao Paulu 2005 godine; Mediterraneo Orkestar je specijalno za ovu priliku sastavljen od 25 vrhunskih muzičara iz celog sveta.

Upravo je završen i treći CD koji je izašao pod nazivom "Tarpoš", CD koji će se pojaviti i na evropskom tržištu u izdanju nemačke izdavačke kuće "Intuition". Bilja Krstić radi kao muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.


Bilja Krstić
"Bistrik"


Bilja Krstić i Bistrik Orchestra
"Zapisi"


Biljka Krstić Bistrik
"Tarpoš"

Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -