Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

NERMIN PUŠKAR
"Novi svijet", Hayat Production, 2007.

Nermin Puškar (BiH)
"Novi svijet"

Nakon duže pauze, Nermin Puškar - Puško konačno je dočekao izlazak svoga prvog solo albuma, “Novi svijet”. Poslije velikog uspjeha koji je postigao sa grupama “Krug” i “Knock out”, s kojima je izdao dva albuma, Nermin se fokusirao na autorski rad. Za to vrijeme izgradio je svoj muzički stil i ukus, dotičući razne muzičke stilove s modernim rokom u osnovi. Na ovom albumu nalazi se deset prelijepih ljubavnih pjesama. Album je otvoren, pozitivan i iskren. Za aranžmane se pobrinuli Nemin Puškar i Mahir Sarihodžić, muzika i tekstovi Nermin Puškar, producent Mahir Sarihodžić.

Puško svoj interes za muziku pokazuje vrlo rano te pohađa muzičku školu. Sa 12 godina osniva svoj prvi bend, “New Yeti”, što označava početak njegove muzičke karijere kao i prva studijska iskustva. Nakon osnovne škole upisuje Srednju umjetničku školu u Bihaću. Uporedo s tim, sa grupom “Krug” izdaje svoj prvi album, “Odsustvo kraja”, koji postaje zapažen na teritoriji BiH. Nakon srednje škole, 1998. godine odlazi u Sarajevo gdje upisuje studij Muzičke akademije.

Nerminova strast prema mjuziklu vodi ga 2000. / 2001. godine na Broadway, New York - muzički projekat “Circle”. U ovom projektu igra jednu od glavnih uloga. Vraća se u Sarajevo i sa svojim do tada cover bendom, “Knock Out”, kao frontman, izdaje svoj drugi album, “Jednom kad sve ovo...“, na kojem je i autor svih pjesama. Ovaj album postavlja nove standarde na BiH muzičkoj sceni postižući veliki uspjeh kod slušalaca, a tiraž mu prelazi 10,000 primjeraka, uprkos teškoćama koje je muzička produkcija u BiH imala sa piratskim izdanjima. Popularnost benda ogleda se u rasprodatim koncertima, javnim nastupima, kao i reakcijama javnog mijenja i obožavalaca. Neki od zapaženijih solistickih koncerata su: FIS Sarajevo (2,500 posjetilaca), Mostar - Stadion Kantarevac (8,000 posjetilaca), itd.

Početkom 2003. godine Nermin napušta “Knock Out” i fokusira se na autorski rad. Od tog perioda do sada kao autor teksta i muzike, studijski muzičar, aranžer i producent surađuje sa zvjezdama pop i rock scene na prostoru ex YU. Između ostalih izdvajamo: Marija Husar (“Divas”), Deen, Tony Cetinski, Massimo Savić, Dino Merlin, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Tifa, Amel Čurić (OBN Music Talents), Enver Lugavić (OBN Music Talents), Karolina Goceva, Erato, Lily Galić, Jelena Milušić (OBN Music Talents)...

Od 1999. godine Nermin je kao izvođač i autor učestvovao i osvajao nagrade na mnogim festivalima od kojih izdvajamo: Šlager Sezone 1999. (BiH), Sunčane Skale 2003. (Crna Gora), Hit 2004. (Turska) i Slavijanski Bazar 2005. (Bjelorusija). Kao solista i izvođač klasične muzike, a jedno vrijeme zaposlen u Sarajevskoj operi, Nermin učestvuje u mnogim projektima: Misa Kreola 1999., Requiem 2002., Phantom of the Opera 2004., a upriličena mu je i posebna čast da sa "Odom radosti" 2004. u pratnji Sarajevske Filharmonije obilježi početak ceremonije otvaranja Starog Mosta u Mostaru. U ljeto 2005. Nermin počinje snimanje svog prvog solo albuma, “Novi Svijet”, u studiju Long Play u Sarajevu. Tenutno boravi u Ljubljani, gdje radi na projektima nekih od najistaknutijih slovenskih izvođača.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -