Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

"...samo jednom se ljubi"
Tribute to Ivo Robić

"...samo jednom se ljubi"
Tribute to Ivo Robić

Album obrada pjesama najpoznatijih u izvedbi Ive Robića čini se sasvim pogođen u godini kad se u Muzeju grada Zagreba otvara izložba posvećena njegovoj glazbenoj karijeri. Glazbenici koji su s oduševljenjem obradili Robićeve pjesme bili su vođeni Antom Gelom i Ivanom Popeskićem kao producentima / aranžerima, a sve pod idejom i koncepcijom Roberta Marekovića.

Sam Robert je napisao intimnu ispovijest za predgovor albuma: "U travnju 1997. godine napokon sam imao priliku upoznati Ivu Robića. Sva fama, legenda, kult dobili su potvrdu u pojavljivanju Mr. Morgena u tonskom studiju Croatia Recordsa u Dubravi. Izlazak iz bijelog mercedesa, bijela vesta, bijeli šal, maniri u ophođenju, te karizmatičnost koja je ispunila prostoriju, sve je to govorilo o veličini koja je toliko puta bila opjevana. Zajednički smo snimili nekoč popularnu pjesmu ”Jabuke i trešnje“, koju sam prvu usvojio iz repertoara Ive Robića i preko iste s vremenom postao deklarirani obožavatelj. No nezadovoljan prvobitnom verzijom, što se dakako nije odnosilo na vokal Ive Robića, vrebao sam priliku to napraviti opet. Ideja je napokon urodila plodom krajem 2006. godine, šest godina nakon smrti g. Robića, te je, osim originalnog vokala Mr. Morgena, sve bilo nanovo snimljeno.

Kako je pjesma “Jabuke i trešnje“ medijski bila vrlo zapažena, tako sam ja još jednom shvatio kolika je vrijednost i dugotrajnost repertoara oca naše popularne glazbe. No, da bi se mladim generacijama približio taj repertoar, te da bi se iste te generacije neposredno zainteresirale za lik i djelo Ive Robića, zgodno je bilo ponuditi nove verzije njegovih ponajboljih pjesama, tehnički pristupačnije i na taj način slušljivije današnjem potrošaču. U dogovoru s Borisom Horvatom i diskografskom kućom Aquarius Records, koji su zdušno podržali tu ideju, stvar se pokrenula u veljači 2007. godine.

Generacijski širok spektar popularnih izvođača od Olivera, Nine, Massima, pa do riječke frakcije: Šajete, grupe Rivers..., s ljubavlju i puno entuzijazma krenuli su u ovaj projekt, dok su producentski, ništa manje predano, većinu stvari iznijeli Ante Gelo i Ivo Popeskić, a taj zbir pozitivne energije i poštovanja prema materijalu nalazi se upravo pred vama. Ovaj meni od 14 pjesama presjek je karijere Ive Robića; “Tiho plove moje čežnje“ jedna je od prve tri pjesme koje je Ivo Robić snimio 1944. godine, "Ta tvoja ruka mala" pobjednica je prvog Zagreb-festa 1953. godine; tu je i pjesma “Golubovi“, pobjednica "Zagreb-festa" 1964. godine; slijede i autorski biseri poput “Samo jednom se ljubi“ i “Moje plavo more“, najljepša pjesma napisana njegovom voljenom gradu, “Serenada Opatiji“, i druge.

Dok će neke ovo zvucno putovanje vratiti u slatko sjećanje, za druge će to biti otkrivanje novih glazbenih prostranstava, a nama, koji smo radili na ovom CD-u, ostat će ponos ako smo uspjeli postati makar i malim dijelom te veličanstvene karijere. Nakon singla "Jabuke i trešnje" koji je najavio cijeli projekt , za noseči singl s kompilacije odabrana je "Samo jednom se ljubi", u izvedbi Olivera Dragojevića.

AQUARIUS RECORDS | UNIVERSAL MUSIC LICENSEE CROATIA
Heinzelova 60/b – 10000 Zagreb – HR

Ured: Tel: +385 1 3040 700 | Fax: +385 1 3040 710 | E-mail: aquarius.records@aquarius-records.com
Prodaja: Tel: +385 1 3040 700 | Fax: +385 1 3040 720 | E-mail: aquarius.records@aquarius-records.com

Web: www.aquarius-records.com | Web-shop: www.cedeterija.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -