Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

ATLANTIDA
P o r t r e t

Atlantida
P o r t r e t

Atlantida je metal / rock bend iz Beograda, Srbija. Bend su oktobra 2005. godine osnovali gitarista Aleksa Jonić, basista Nenad Natošević, bubnjar Igor Šakotić i pevač Nemanja Savić. Prvi put su nastupili u novembru 2005. godine u klubu ‘Dvorište’ u Novom Sadu i to pod nazivom ‘Pakt sa zvukovima’. Na nastupima su uglavnom istupali kao šestočlani sastav gde su se na pozicijama drugog gitariste i klavijaturiste smenjivali mnogobrojni muzičari. Od samog početka bend je negovao hard ’n’ heavy zvuk u koji su utkani i elementi drugih žanrova (power metal, prog, itd).

Februara 2006. godine grupa privlači veću publiku pod imenom ‘Last Call’. Otpočinjne sa radom na autorskim pesmama, a postavu upotpunjuju gitarista Marko Radeta i klavijaturista Žarko Bovan. Od marta 2006. godine bend učestvuje na ‘Demo masters’ turniru, takmičenju demo bendova u organizaciji Radija 202. Svirajući obrade i 3 autorske pesme (do tada urađene - ‘Pored tebe’, ‘Ti i ja’ i ‘Vrela stvar’), bend dobija veliku podršku publike i probija se do polufinala, kada krajem aprila odlazi sa turnira u Smederevo, u studio ‘Paradox’, radi snimanja promo pesama.

Prilikom snimanja donosi se odluka da se još jedanput promeni ime, kako je istovremeno postojao hip-hop sastav ‘Last Call’ sa Novog Beograda. Iz studija odlaze kao ‘Atlantida’. Sve 3 snimljene pesme - ‘Pored tebe’, ‘Ti i ja’ i ‘Vrela stvar’, počinju da se vrte po radio stanicama i tako nalaze svoj put do slušaoca. Pesma ‘Ti i ja’ više puta uspeva da bude hit Radija 202, a Atlantida postaje prvi demo bend čija je pesma izglasana za hit.

Marka i Žarka u bendu zamenjuju gitarista Uroš Kovačević i klavijaturista Matija Anđelković, i bend u novom sastavu kreće sa završavanjem materijala za album. U avgustu 2006. godine bend snima novih 7 pesama i time je album kompletiran. Pesme su melodične i sa jakim zvukom, začinjene mejdenovskim ritmovima, ethno motivima, power metal i prog elementima...

Nakon završne produkcije i potrage za izdavačem, album ‘Atlantida’ krajem decembra 2006. godine objavljuje izdavačka kuća ‘One Records’. Neposredno pred izdavanje urađen je spot za pesmu ‘Kraljica pohlepe’. Posle izdavanja albuma, usled suprotnih stavova članova benda dešavaju se poslednje promene. Bend nastavljaju Nemanja (pevač) i Igor (bubnjar), okupljajući oko sebe grupu odličnih muzičara: gitariste Marka Barudžiju i Vuka Miraševića, basistu Bojana Pejića i klavijaturistu Gorana Miljevića. Posle dosta svirki Marko Barudžija i Igor Šakotić odlaze iz benda. Za bubnjevima je od tada Danilo Zečević, a bend nastavlja sa jednom gitarom...

Veći festivali, koncerti i svirke na kojima je bend učestvovao su: EXIT fest 2007 (Explosive metal stage), koncert 'Divljih Jagoda' (bašta SKC-a), Open Air II (Smederevo), Rock Village 2006. (Banatski Sokolac), Metal Sound II, III (Beograd), koncert 'Osvajača' (Club 'Enigma', Smederevo), kao i svirke na Hitu Radija 202. Radi se na novom materijalu.







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -