Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

V r a n e
H r v a t s k a

Vrane, Požega, Hrvatska
V r a n e
H r v a t s k a

Band Vrane, Požega, Hrvatska, do sad je objavio maxi single "RoadRockMania" (2002. godine), te album "Moje ime je Rock'n'Roll" (2005. godine), a budući da je na sceni već više od deset godina, te da na raspolaganju ima mnoštvo studijskih snimaka nastalih u tom periodu, odlučeno je da se objavi album najvećih hitova benda Vrane nastalih u periodu 1997-2007. Time su svojim vjernim fanovima omogućili da dosad neobjavljene snimke koje su se mogle čuti jedino na njihovim mnogobrojnim nastupima, spreme u svoje rock arhive. Naime, materijal od sedamnaest pjesama dostavljen je izdavačima u HR u namjeri da se s nekim od njih potpiše ugovor o njegovom izdavanju i distribuciji, a isto tako namjera je to ponuditi i izdavačima sa prostora bivše nam države. Ovim izdanjem bend Vrane bi htio zaokružiti jedan uspješan period svog djelovanja koji je kroz proteklih deset godina radio u nepromjenjenoj postavi.

Od početka 2008. godine dugogodišnji bubnjar benda Vrane, Ante Akrap, zbog obveza u vlastitom studiju ostaje u bandu samo kao snimatelj i producent, a na njegovo mjesto došao je 20-to godišnji Robert Radman i dovodi sa sobom, također 20-to godišnjeg gitaristu, Ivu zvanog Mačak. Dva nova majstora svog zanata, koji uz dosadašnje članove - Željko Mekić - gitara, tekstovi, glazba; Marko Pavičić - vokal i Renato Pok - bas gitara, danas čine band Vrane.

Marko Pavičić - vokal

Novonastupajući period benda Vrane najavljuje novi single, "Anđeli i demoni", koji je u potpunosti urađen u vlastitoj produkciji, te se s njim najavljuje i novi album benda Vrane koji bi bio objavljen krajem 2008. godine. Za pomenuti single snimljen je i video spot koji bi se na raznim televizijama trebao pojaviti tokom ožujka (mart) 2008. godine.

Pred bendom Vrane su proljetna i ljetna turneja 2008. godine vezana za nastupe na mnogim moto susretima u regiji, te promocija video spota na raznim TV stanicama, a tokom jeseni 2008. godine očekaju se promocije i nastupi po klubovima. Bend se nada da će time steći još veći broj štovatelja svoje glazbe i pokazati profesionalnost i kvalitetu ovoga benda.

Dosadašnji uradci benda Vrane mogu se poslušati na www.vrane.net ili pogledati na www.myspace.com/vranerockband. Toliko o planovima za ovu, 2008. godinu.

Željko Mekić - gitara, tekstovi, glazba







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -