Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

MELODIČNI PUNK-ROCK FESTIVAL
08.03.2008. - Pula, Hrvatska

Melodični Punk-Rock Festival
08.03.2008. - Podzemlje Rojc, Pula, Hrvatska

Podzemlje Rojc, Pula - 08.03.2008. godine od 22 h

Dvije i pol godine nakon fenomenalnog povratnickog koncerta, legendarna zagrebacka Mikrofonija ovu će subotu (08.03.2008. godine) ponovno pohoditi pulsko Podzemlje Rojca. Bend Mikrofonija je svojom svirkom, svojim jednostavnim i zaraznim melodijama, angažiranim tekstovima i nadasve energičnim nastupima odavno zadužio hrvatsku nezavisnu scenu. Mikrofonija dolazi u Pulu uz support zagrebačkog benda Plan B i pulsko-valbandonske-fažanske veze zvane Frekvencija.

Mikrofonija je na ovaj svijet došla davne 1995. godine, u Zagrebu. Nakon kraće stanke, krajem 1996. godine, koja rezultira odlaskom pojedinih članova, početkom 1998. godine snimaju svoj prvi demo snimak jednostavno nazvan "Mikrofonija", sa cca. 15-tak zaraznih i društveno angažiranih melodičnih pun-krock pjesama koje su ubrzo postale "must have u kazetofonu" diljem Hrvatske. Radilo se o cijelom dotadašnjem opusu benda koji je djelomično ponovljen na drugom snimku po redu, na audio kazeti "Lajv", iz 2000. godine, koja je uz njihove autorske pjesme sadržavala i obrade pojedinih hitova na koje se grupa tada "ložila" (a "loži" se dan danas), kao i većina punk mladosti ovih krajeva. Dvije godine nakon live kazete, bend sad već itekako znan i poštovan na underground hc-punk sceni, konačno ulazi u studio i stvara svoj prvi album, "Svoga tijela gospodar", nazvan po jednoj od njihovoj autorskih himni. Nastavljaju sa svirkama uzduž i poprijeko Balkana, te krajem 2004. godine prave drugu dužu stanku tijekom koje basist odlazi iz benda. Konačno, nakon godinu i pol dana, hibernacija se prekida dolaskom Darca iz njihova prijateljskog benda Poruka U Prazno koji spremno hvata bas gitaru i pridruzuje se Tuni (gitara, vokal) i Plaji (bubanj, vokal) u iščekivanju novih avantura. Bend Mikrofonija je u posljedne tri godine napravio i poneke nove stvari koje ćemo čuti i ove subote u Podzemlju, a ubrzo i na njihovom drugom studijskom albumu. Web linkovi: www.myspace.com/mikrofonija ili http://mikrofonija.blog.hr .

Pjan B svoje početke piše negdje u 2001. godini kao old school hard-core-punk bend, što bi značilo da je do danas doživio poprilične transformacije u svom izričaju. Nakon niza promjena (članova i glazbe), bend danas svira melodični punk-rock sa primjesama veselih ska riffova i ritmova. Uz dosad napravljena dva demo snimka, bend i dalje upotpunjuje svoj izričaj kojeg bi uskoro mogli upakirati u jedno lijepo izdanje putem njihova prijateljskog labela, Third Rocket Records. Kako će to zvučati u subotu (08.03.2008. godine), možete provjeriti na njihovom pulskom nastupu, kao i na web adresi: www.myspace.com/planbzg .

Frekvencija, pulsko / valbandonsko / fažanska melodična hard-core mašinerija vraća nam se u Podzemlje par mjeseci nakon fenomenalnog nastupa na 4. AntiFa Festivalu. Nastali prijateljskom simbiozom tek raspadnutih bivših Propale Egzistencije i Insomniusa, u studenom 2005. godine, polako kreću u stvaranje svog zvuka koji vješto balansira između brzih hard-core ritmova, melodičnih bekova i gitarskih dionica, te žestokih vokala i direktnih tekstova. Nakon godinu dana postojanja, sami izdaju svoj prvi studijski snimljen demo CD pod nazivom "Part one" kojeg su nedavno promovirali u Zagrebu (KSET), te time zainteresirali i sjevernije krajeve Hrvatske za svoj furiozni glazbeni izričaj. Definitivno atraktivan i obečavajući bend, pravo su osvježenje na istarskoj nezavisnoj sceni. Stvari sa demo CD-a "Part one" slusajte na www.myspace.com/frekvencija .


Autor:
Dean Cukon, Pula, Hrvatska
http://monteparadiso.blogspot.com
dean.cukon@gmail.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -